מ"ת 13722/12/21 – יצחק סויסה נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום בקריות |
|
|
|
מ"ת 13722-12-21 מדינת ישראל נ' סויסה
תיק חיצוני: 838415/2021 |
1
בפני |
|
|
מבקש |
יצחק סויסה |
|
נגד
|
||
משיבים |
מדינת ישראל |
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
לפני בקשה לעיון חוזר שהוגשה על ידי המבקש להורות על ביטול התנאים המגבילים שנקבעו על ידי בית המשפט כבוד השופט מוחמד עלי ביום 7.12.21.
ביום 7.12.21 הוגש כתב אישום וכן בקשה למעצרו של המבקש עד לתום הליכים.
על פי עובדות כתב האישום יוחסו למבקש עבירות של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית - עבירה לפי סעיף 7(א) + 7(ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג - 1973 (להלן: "פקודת הסמים") כן עבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו - עבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין.
על פי עובדות כתב האישום התגורר הנאשם ברחוב שפרינצק 50 בקרית אתא. ביום 29.11.21 בשעה 17:00 או בסמוך לכך, הגיעו שוטרים לכתובת הבית באמצעות ניידת בילוש על מנת לבצע חיפוש כדין על פי צו בית משפט. כאשר השוטרים זיהו את הנאשם מגיע עם רכב מסוג יונדאי נעמדו עם הניידת בסמוך לרכב, אז יצא השוטר עידו מהניידת והלך לעבר הנאשם. משהבחין בו הנאשם, נמלט בנסיעה פרועה לתוך רחוב שפרינצק, תוך שהשוטרים דולקים אחריו עם הניידת, אך הנאשם התעלם מקריאות השוטרים לעצור, עד שעצר את הרכב כאשר הגיע לרחוב משה שרת פינת נעמן. בהמשך לאמור, לאחר שהובילו השוטרים את הנאשם לבית וביקשו ממנו לפתוח את הבית על מנת לבצע חיפוש, סרב המבקש לשתף פעולה בכך שאמר לשוטרים שאינו גר בבית ושאין לו מפתח לבית. באותו מועד, בשעה 17:45 או בסמוך לכך, החזיק הנאשם בבית סמים מסוכנים כמפורט להלן:
2
במגרה שמאלית של שידת עץ הנמצאת בסלון הבית - שקית ובתוכה סם מסוכן מסוג קוקאין במשקל של 0.0788 גרם נטו.
בתוך כיס של מעיל בצבע שחור - 9 שקיות ובתוכן סם מסוכן מסוג קוקאין במשקל 4.2606 גרם נטו.
בחדר השינה של הנאשם בבית - בתוך כיס ימני של חלוק שחור - שקית ובתוכה סם מסוכן מסוג MDMA במשקל 2.7078 גרם נטו.
במעמד זה החזיק הנאשם בבית במשקל אלקטרוני וכן ב - 10,000 ₪ במזומן.
בד בבד עם הגשת כתב האישום הוגשה בקשה למעצרו של המבקש עד לתום הליכים.
ביום 7.12.21 שוחרר המבקש למעצר בית מלא בבית הוריו עם חלונות התאווררות.
ביום 12.1.22 הורשע המבקש על פי הודעתו בעובדות כתב האישום במסגרת הסדר טיעון בין הצדדים לפיו המאשימה תטען לעונש ראוי של 12 חודשי מאסר בפועל וככל שהתסקיר יהיה חיובי תגביל עצמה המאשימה לעונש מאסר לתקופה שניתן יהיה לשאת בדרך של עבודות שירות. המבקש הופנה לקבלת תסקיר של שירות המבחן והתיק נקבע לקבלת תסקיר ולטיעונים לעונש ליום 5.4.22.
כעת מונחת לפני בקשה להורות על שינוי התנאים כך שיבוטלו התנאים המגבילים.
בדיון שהתקיים במעמד הצדדים הפנה ב"כ המבקש להסדר הטיעון בין הצדדים וטען עוד כי גם אם המאשימה תטען על פי הסדר הטיעון למאסר בפועל ככל שהתסקיר לא יהיה חיובי, ספק אם יושת על הנאשם עונש של מאסר בפועל והפנה לפסיקה ולהחלטות אחרות. לפיכך, טען ב"כ המבקש יש להורות על ביטול התנאים המגבילים בשים לב למועד הקבוע לטיעונים לעונש בתיק העיקרי.
ב"כ המשיבה הפנה לנסיבות ביצוע העבירות בהן הודה המבקש והוסיף כי אין מדובר בבקשה שעומדת בתנאים להגשת בקשה לעיון חוזר שכן לא חלף זמן ניכר ובשים לב לכמות הסם ולסוג הסם הרי שאין מקום לשינוי התנאים או ביטולם.
לאחר ששמעתי טענות הצדדים ועיינתי בכתבי הטענות שוכנעתי כי דין הבקשה להידחות.
3
הדין קובע שני טעמים שבגינם ניתן להגיש בקשה לעיון חוזר בתנאי שחרור. האחד - שינוי נסיבות והשני - חלוף "זמן ניכר" ממועד החלטת השחרור. אין מדובר בחלוף זמן ניכר מאז שוחרר המבקש בתנאים. כמו כן, לא יכולה להיות מחלוקת כי לא השתנו הנסיבות מבחינת המסוכנות הנשקפת מהמבקש ובוודאי שלא הוגשה כל חוות דעת מקצועית באשר לרמת המסוכנות הנוכחית או שחלה הפחתה במסוכנות. לפיכך, הגם שהנאשם הודה במסגרת התיק העיקרי הרי שאני סבורה שעדיין לא בשלה העת לביטול כל התנאים המגבילים כמבוקש על ידי הסנגור ובוודאי שאין לעשות זאת באופן קיצוני ולא בהדרגתיות כבר כעת. אני ערה לכך שהטיעונים לעונש קבועים ליום 5.4.22 ועל כן ככל שיוגש תסקיר ממנו ניתן ללמוד כי חלה הפחתה במסוכנות או ששירות המבחן ממליץ על הקלה כלשהי בתנאי השחרור ניתן יהיה לשקול בשנית את הבקשה. אינני מקבלת עמדת ב"כ המבקש כי בכל מקרה גם אם על פי ההסכמות בין הצדדים והסדר הטיעון התסקיר יהיה שלילי והמאשימה תעתור לעונש של 12 חודשי מאסר בפועל, לא יושת על המבקש מאסר בפועל. לא ניתן להעריך או לקבוע כעת טרם הגשת כתב אישום או שמיעת הטיעונים לעונש על ידי הצדדים מהו העונש שיושת על הנאשם וממילא אני סבורה שביטול התנאים המגבילים כעת יש בהם פגיעה באינטרס הציבורי.
נוכח האמור בטרם תינתן החלטה על שירות המבחן להגיש תסקיר מעצר באשר למסוכנות הנשקפת מהמבקש וכן התייחסות להקלה בתנאי שחרורו של המבקש.
מזכירות תמציא לצדדים ולשירות המבחן כמו גם החלטת בית המשפט מיום 7.12.22 וכן כתב האישום המתוקן.
ניתנה היום, ח' אדר א' תשפ"ב, 09 פברואר 2022, בהעדר הצדדים.
