בש"פ 8707/14 – מדינת ישראל נגד אחמד חמאיל,מוחמד גולאני
1
לפני: |
|
נ ג ד |
המשיבים: |
1. אחמד חמאיל |
|
2. מוחמד גולאני |
ערר על החלטתו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופט ר' יעקובי) מיום 18.12.2014 במ"ת 40217-11-14 |
תאריך הישיבה: כ"ז בכסלו התשע"ה (19.12.2014)
בשם העוררת: עו"ד שאול כהן
בשם המשיב 1: עו"ד וסים דראושה
בשם המשיב 2: עו"ד ראמי עותמאן
מדיניותו של בית משפט זה הינה, אמנם, להתייחס בחומרה למי שנחשדים במעורבות בעבירות של עסקאות בנשק, ובמקרים רבים הוא מורה על מעצרם של הנאשמים בהן עד תום ההליכים.
יחד עם זאת, קיימים מקרים שבהם מורה בית המשפט על שחרורם של הנאשמים בעבירות דנן לחלופות מעצר, ובפרט כאשר שירות המבחן ממליץ על שחרור כאמור וכאשר לנאשם אין עבר פלילי או שעברו הפלילי אינו מכביד.
2
במקרה שלפני המליץ שירות המבחן על שחרורם של המשיבים לחלופות המעצר שהוצעו (בשני המקרים מדובר בבית ההורים) בפיקוחם של ההורים ובפיקוח בן משפחה נוסף (האח במקרה של המשיב 1 והדוד במקרה של המשיב 2) והוסיף והמליץ על העמדתם של הנאשמים בצו פיקוח של השירות (הראשון למשך ששה חודשים והשני למשך שלושה חודשים).
יחד עם זאת, לא ניתן להתעלם מכך ששירות המבחן העריך כי קיימת רמת סיכון בינונית עד גבוהה להישנות התנהגות עוברת חוק מצד המשיב 1 ורמת סיכון בינונית להישנות עבירות דומות בעתיד מצד המשיב 2.
לאחר שהבאתי בחשבון את מכלול השיקולים הראויים להיבחן במקרה מסוג זה, החלטתי לדחות את ערר המדינה ולאפשר שחרורם של המשיבים לחלופות המעצר עליהן הורה כב' השופט ר' יעקובי בהחלטתו מאתמול. ואולם, מצאתי לנכון לתקן את הרכיבים שעניינם הפקדה, התחייבות עצמית וערבויות צד ג' (ס"ק ג'-ה' בהתייחס לכל אחד מהמשיבים) כדלקמן:
באשר למשיב 1: סכום ההפקדה במזומן יעמוד על 20,000 ₪. ההתחייבות העצמית וכל אחת משלוש הערבויות תעמודנה על 50,000 ₪.
באשר למשיב 2: סכום ההפקדה במזומן יעמוד על 15,000 ₪. ההתחייבות העצמית וכל אחת משלוש הערבויות תעמודנה על 50,000 ₪.
המשיבים לא ישוחררו לחלופות המעצר אלא לאחר עמידתם בכל התנאים המגבילים שנקבעו על-ידי בית המשפט קמא ועדכונם על-ידי כמפורט לעיל.
ניתנה היום, כ"ז בכסלו התשע"ה (19.12.2014).
|
|
ש ו פ ט |
_________________________
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. 14087070_W02.doc הי
