בש”פ 6816/14 – פלוני נגד מדינת ישראל
1
לפני: |
|
נ ג ד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
בקשת רשות ערר על החלטת בית המשפט המחוזי בנצרת בתיק עמ"ת 28223-09-14 שניתנה ביום 16.9.2014 על ידי כבוד השופט ד' צרפתי |
תאריך הישיבה: |
ד' בחשון התשע"ה |
(28.10.2014) |
בשם המבקש: |
עו"ד יוחאי לב טוב |
בשם המשיבה: |
עו"ד לינור בן אוליאל |
העובדות הצריכות לעניין פורטו בהחלטתו של השופט ד' צרפתי בבית המשפט המחוזי בנצרת והשופטת ד' שרון גרין בבית המשפט לנוער, ולכן לא אחזור על הדברים.
אציין, כי גם מהחלטתו של בית המשפט לנוער עולה כי עוצמת הראיות איננה גבוהה ומדובר ברף הנמוך של העבירה המיוחסת למבקש (סחיטה באיומים וקבלת נכסים שהושגו בפשע).
לטעמי, בנסיבות המאוד מיוחדות כפי שפורטו בכתב האישום, ומהם עולה כי המבקש החזיר את המחשב לרב ואפשר לרב להעתיק את החומר הנחוץ לו, הרי שמדובר ברף נמוך מאוד של העבירה, מה שאינו מצדיק מעצר עד תום ההליכים, בוודאי בהתחשב בכך שהמבקש היה קטין בעת המעשה.
ובכלל, דומני כי הדברים יצאו מכלל פרופורציה בהתחשב בכך שהמבקש שוהה במעצר כמעט שלושה חודשים בגין עבירה כגון דא בנסיבות המיוחדות כמפורט בכתב האישום.
2
היה רצוי שהסניגור המלומד יחזור ויפנה לבית המשפט השלום לאחר החלטת בית המשפט המחוזי, אולם משלא נעשה הדבר והמבקש שוהה עדיין במעצר, אני מורה על שחרורו של המבקש לחלופת מעצר בבית אמו בעפולה בכתובת כפי שתינתן על ידי הסניגור בהמשך. בשלב זה אני מורה על מעצר בית מלא, אם כי איני משוכנע כלל וכלל כי העבירה בנסיבותיה מצדיקה מעצר בית מלא.
הצדדים יפנו בבקשה דחופה לבית המשפט לנוער לקבוע דיון נוסף בעניינו של המבקש על מנת לבדוק בקפידה את חלופת המעצר בבית אמו של המבקש או חלופה אחרת או חלופה מוסדית אשר תאפשר למבקש לחזור ולעלות על דרך המלך. כל זאת כמובן תוך מעורבות של שירות המבחן.
השחרור של המבקש ממעצר ידחה למחר על מנת לאפשר לגורמים הנוגעים בדבר להתארגן.
ניתנה היום, ד' בחשון התשע"ה (28.10.2014), בנוכחות הצדדים.
ש ו פ ט
_________________________
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. 14068160_E03.doc עכב
