ה”ת 3896/11/17 – רפאל מור נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום באשקלון |
|
|
|
ה"ת 3896-11-17 מור נ' מדינת ישראל
תיק חיצוני: 397148/2017 |
1
בפני |
כבוד השופט אבישי כהן
|
|
מבקש |
רפאל מור
|
|
נגד
|
||
משיבה |
מדינת ישראל
|
|
|
||
החלטה
|
1. בפני בקשה להחזרת תפוס, להחזר כסף מזומן בסך של 3,300 ₪ שנתפסו על גופה של המתלוננת.
2. תיק החקירה, עניינו באירוע אלימות בין בני זוג, כאשר המבקש היה זה שפנה למשטרה וביקש סיוע.
3. המתלוננת הינה תיירת מגרמניה, עזבה את הארץ ביום 10.9.17 ואין קשר איתה ולא קיים מידע אם בכוונתה לחזור לישראל.
4. בנסיבות שפורטו לעיל, החליטה המשטרה על סגירת תיק החקירה נגד המבקש והמתלוננת.
5. במסגרת תיק החקירה טענו שני הצדדים כי הכסף שנתפס שייך להם, כל אחד הציג גרסתו לגבי מקור הכסף. המבקש טען כי מדובר בכסף שלו, אותו הוציא מחשבונו, הניח את הכסף בצנצנת בבית והמתלוננת נטלה אותו שלא כדין. המתלוננת טענה כי מדובר בכסף תמורת עבודה שביצעה, הוציאה אותו מחשבונה ונטלה אותו מהצנצנת בבית והכסף שייך לה.
2
6. משטרת ישראל הביאה את תיק החקירה לעיוני, הואיל ואין למשטרה עמדה לעניין הבעלות על הכסף שנתפס.
7. השאלה שבפני לעניין מיהו הבעלים של הכסף התפוס, הינה סוגיה מהתחום האזרחי וההכרעה בה הינה בהתאם למאזן ההסתברויות. דא עקא, שלא ניתן להכריע בשאלה לאור הנסיבות והעדר האפשרות לשמוע את עמדת המתלוננת.
8. בנסיבות אלו, מצאתי כי השארת הכסף התפוס בידי המשטרה בשל הקושי להכריע בין הצדדים, הינה תוצאה בלתי סבירה.
9. לפיכך, לאור העובדה כי המתלוננת עזבה את הארץ, אני מורה כי הכסף התפוס יוחזר למבקש.
10. עם זאת, מובהר לצדדים כי אין בהחלטה זו כדי להוות מעשה בית דין ובמידה והמתלוננת תחזור לישראל, יכולה לפעול משפטית להגשת בקשה לקבלת הכסף ובית משפט ידון בבקשה לאחר שמיעת שני הצדדים.
11. המזכירות תיידע הצדדים.
ניתנה היום, ה' כסלו תשע"ח, 23 נובמבר 2017, בהעדר הצדדים.
