מ”י 2584/05/14 – מדינת ישראל נגד נתנאל בסט (עציר) – בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
מ"י 2584-05-14 מדינת ישראל נ' בסט(עציר)
|
|
13 מאי 2014 |
1
|
|
|
בפני כב' השופט דניאל בן טולילה |
|
||
המבקשת: |
מדינת ישראל ע"י ב"כ החוקר אבו כף ג'ברין |
|||
נגד
|
||||
המשיב: |
נתנאל בסט (עציר) - בעצמו ע"י ב"כ עו"ד אורי דייגי |
|||
|
|
|||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
תשובת ב"כ המבקשת סומנה.
ניתנה והודעה היום י"ג אייר תשע"ד, 13/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
דניאל בן טולילה, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לא מצאתי לחייב את החוקר להשיב על השאלה.
ניתנה והודעה היום י"ג אייר תשע"ד, 13/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
2
דניאל בן טולילה, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפני בקשה לעצור את המשיב לתקופה בת עשרה ימים מכח הוראת סעיף 13 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים) התשנ"ו - 1996 [להלן:"החוק"].
לאחר שעברתי על חומר החקירה מצאתי קיומו של חשד סביר המיוחס למשיב. הוגש לבית משפט דוח סודי ובו ביצוע 24 פעולות חקירה המתווספות לפעולות חקירה מהדוח הקודם שטרם בוצעו, סך הכל על פי הנטען 40 פעולות חקירה.
ישנה עילת מעצר בדמות מסוכנות ושיבוש מהלכי משפט, וזאת בשים לב לפעולות המתבקשות וזאת בהצטרף לכך שחלק מפעולות החקירה מצריכות המשך הותרתו במעצר.
לצד האמור לעיל, בצדק נטען כי חומרת החשדות המיוחסים למשיב גבוהה ככל שתהא, אין פירוש הדבר שינתנו ימי מעצר ללא פיקוח הדוק, ואין פירוש הדבר שהיחידה החוקרת יכולה להתנהל שלא באופן היעיל ביותר המתבקש, הדברים אמורים בעיקר בשלב שבו יש להטיח בפני המשיב את הראיות שנאספו נגדו, אם לא כולן אז עיקרן.
אין מחלוקת כי ככל שינתנו ימי מעצר, ניתן יהיה לחשוב על תרגילי חקירה ופעולות חקירה נוספות להעמיק את החומר שעד עתה נאסף, אולם בכל השלב הזה המשיב מצוי במעצר ויש להתכנס לקראת סוף החקירה.
מכל מקום, יש ליתן דגש לפעולות חקירה בדוח הסודי החדש מיום 12.5.14, שסומנו כמספר 2, 8, 12, 13 וכן ביחס לפעולה 22, אשר במסגרת פעולה זו יוטח בפני המשיב החומר העיקרי אשר פועל לחובתו.
3
כמו כן, במהלך תקופה זו יש להעביר את התיק לפרקליטות על מנת שיערך סיכום "עד כאן" והחקירה תכנס לקראת סיומה, בנפרד מפעולות חקירה טכניות הקשורות למעבדות השונות, שגם ביחס אליהן יש לקבל הערכת זמן מתי תתקבלנה תוצאות.
סוף דבר, מכל המקובץ לעיל הנני מורה על הארכת מעצרו של המשיב עד ליום 18.5.14 בשעה 12:00.
הדו"ח ועליו התשובות שנמסרו לבית המשפט תויק בתיק החקירה.
זכות ערר כחוק.
ניתנה והודעה היום י"ג אייר תשע"ד, 13/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
דניאל בן טולילה, שופט |
שם הקלדנית: רחל עמר
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)