מ”ת 38393/09/23 – מדינת ישראל נגד טארק אדריס,שאדי רגבי,ארכאן קוואסמה,עלאא גתית,ראאד חמדאן,צאלח אלדין עבד אלגואד,אחמד מהלוויס,מחמד רגבי
בית המשפט המחוזי בירושלים |
|
|
|
מ"ת 38393-09-23 מדינת ישראל נ' אדריס (עציר) ואח'
|
לפני |
כבוד השופט נמרוד פלקס
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
המשיבים |
1. טארק אדריס 2. שאדי רגבי 3. ארכאן קוואסמה 4. עלאא גתית 5. ראאד חמדאן 6. צאלח אלדין עבד אלגואד 7. אחמד מהלוויס 8. מחמד רגבי (עציר) |
|
|
||
|
|
|
החלטה
|
||
1. בקשה להארכת מעצר המשיבים מס' 4 - 5 (להלן, בהתאמה - "עלאא" ו - "ראאד", ויחדיו להלן - "המשיבים"), בגין עבירות סחר בנשק ותחמושת, עד תום ההליכים המשפטיים.
2. כתב האישום ובקשת המעצר הוגשו כנגד שמונה נאשמים, להם מיוחסות שלל עבירות נשק ותחמושת במסגרת שניים עשר אישומים שונים. המשיב מס' 1 (להלן - "טארק") נעצר עד תום ההליכים המשפטים בהחלטה מיום 15.10.23. הדיון בבקשת מעצר המשיבים מס' 2 - 3 ו - 6 - 8 נדחה למועד אחר, לבקשת באי כוחם.
3. נוכח הדברים הללו לא אדרש לאישומים ולטענות באשר ליתר המשיבים, ככל שאלו אינם נוגעים לעניינים מושא ההחלטה דנן.
כתב האישום
אישום רביעי
4. בשלהי שנת 2022 התקשר טארק אל סוכן שהופעל בידי משטרת ישראל (להלן - "הסוכן") והציע לו לרכוש כלי נשק שבבעלות עלאא תמורת סך 87,000 ₪. בימים 12, 16, 17 לחודש ינואר 2023 התקיימו מספר שיחות טלפון בין טארק לבין הסוכן, בהן נדון מחיר ואופן ביצוע העסקה המוצעת.
5. לאחר הדברים הללו, ביום 17.1.23, נפגשו טארק והסוכן בשכונת בית חנינה, עת הסוכן נכנס לרכבו של טארק ונסע עמו. ברכב הוחזק כלי נשק, הוא רובה מסוג M-16 ושלוש מחסניות מלאות כדורים, אותן אסף טארק קודם לכן מאת עלאא.
6. במהלך נסיעתם האמורה אמר הסוכן לטארק, כי בתמונה שהוצגה לו קודם לכן נחזה הנשק להיות עם כוונת, וביקש מטארק לברר עם עלאא מדוע הנשק שברכב אינו בעל כוונת. אזי התקשר טארק אל עלאא, אשר אמר כי הכוונת מוחבאת אצלו ולאחר שיחשיך יוציאה. אזי ביקש הסוכן מעלאא לרכוש את הנשק תמורת סך 81,000 ₪ ועלאא הסכים. הסוכן מסר לטארק סך 81,000 ₪ והאחרון העביר סכום זה לאחר מכן לידי עלאא.
7. זמן קצר לאחר מכן שב הסוכן לבית חנינה, אל המקום בו נפגש עם טארק קודם לכן. טארק מסר לסוכן מאת עלאא שקית ובה שתי כוונות נשק, פנס לנשק ושתי ידיות שחורות לנשק.
8. במהלך חודש אוגוסט 2023 התלונן הסוכן בפני עלאא לגבי הנשק, וזה אמר לו שיתקנו ללא תמורה.
9. בשל מעשים אלו יוחסו לטארק ועלאא עבירות סחר בנשק, תחמושת ואביזר נשק, וכן יוחסו לטארק עבירות נשיאת נשק ותחמושת.
אישום שביעי
10. ביום 8.3.23 (בכתב האישום נכתב בטעות יום 8.2.23) פגש הסוכן את טארק במקום עבודתו וזה הציע לסוכן מספר כלי נשק לרכישה, לרבות מסוג M-16שנמצא בידי ראאד בענאתא ומחירו 57,000 ₪. השניים סיכמו שטארק ישלח לסוכן תמונות של הנשק והסוכן יחפש לקוח לרכישתו.
11. מספר דקות לאחר מכן שלח טארק לסוכן ארבע תמונות של שני כלי נשק כאמור, אשר אחד מהם הוא זה לגביו שוחחו קודם לכן. מספר שעות לאחר מכן הודיע הסוכן לטארק, כי ככל שהמחיר יהיה סך 55,000 ₪ הוא מעוניין לרכוש את הנשק. בערבו של אותו יום התקשר טארק אל הסוכן, אישר את הרכישה כבקשת הסוכן, וכן עדכן את הסוכן, כי סיכם עם ראאד שטארק והסוכן יפגשו עמו בחיזמה למחרת לשם ביצוע העסקה.
12. ביום 9.3.23 (אף כאן נכתב מחמת טעות יום 9.2.23) נסע הסוכן לחיזמה, שם פגש את טארק ויחדיו נסעו ברכבו של הסוכן. אזי טארק אמר לסוכן, כי ראאד אינו מעוניין לפגשו, וכן שהוא מבקש סך 57,000 ₪ עבור הנשק. נוכח דברים אלו התקשר טארק אל ראאד, התמקח עמו באשר למחיר הנשק וסיכם עמו על תשלום סך 55,000 ₪. ראאד אמר לטארק לנסוע לענאתא שם מחכה להם (לטארק ולסוכן) המשיב מס' 6 (להלן - "צאלח") עם הנשק.
13. טארק והסוכן הגיעו לענאתא, טארק יצא ממכוניתו של הסוכן, הלך אל הרכב בו שהה צאלח, ולקח ממנו נשק מסוג דמוי רובה M-16 יחד עם מחסנית ובה ארבעה כדורים. תמורת הנשק מסר הסוכן לטארק סך 55,000 ₪, וזה העביר את סכום לידי צאלח.
14. בשל מעשים אלו יוחסו לטארק, ראאד וצאלח עבירות של סחר בנשק ותחמושת, וכן יוחסה לצאלח עבירה של נשיאת נשק ותחמושת.
אישום שמיני
15. ביום 9.4.23 התקשר טארק לסוכן ואמר לו, כי לראאד כלי נשק נוספים למכירה, ושלח לו תמונות של שני כלי נשק ארוכים וכן מספר תמונות של כלי נשק מסוג M-16. טארק אמר לסוכן כי על אחד מכלי הנשק קיים סמל משטרת ישראל ומחירו 80,000 ₪, ואילו מחירו של כלי נשק אחר 55,000 ₪.
16. ביום 14.4.23 התקשר הסוכן אל טארק ואמר לו, כי הוא מעוניין לרכוש את כלי הנשק, אך מבקש כי מחירם יהיה נמוך מהמוצע. אזי קבעו השניים לבצע את עסקת המכר ביום 17.4.23. ביום 16.4.23 התקשר טארק אל הסוכן ואמר לו שניתן לבצע את העסקה למחרת בצהריים. עוד עדכן טארק את הסוכן, כי ראאד לא יהיה נוכח בעת ביצוע העסקה, אך ישלח את צלאח לבצעה, באותו מקום בו בוצעה העסקה המתוארת באישום השביעי לעיל.
17. ביום 17.4.23 בצהריים פגש הסוכן את טארק במחסום חיזמה. הסוכן ביקש מטארק להפחית את מחיר העסקה, ועקב כך התקשר טארק אל ראאד והתמקח עמו באשר למחיר, אך ראאד סירב להפחית במחיר.
18. בהמשך לכך נפגשו טארק והסוכן עם צאלח אשר מסר לסוכן כלי נשק דמוי רובה M-16 ומחסנית תואמת. צאלח הסביר לסוכן לגבי הנשק ואז ירה באמצעותו מספר קליעים לאוויר. לאחר מכן הכניס את הנשק והמחסנית לרכבו של הסוכן. אזי התקשר טארק אל ראאד והסוכן שב וניסה להתמקח עמו באשר למחיר הנשק והם הגיעו לעמק השווה. הסוכן מסר לצאלח 55,000 ₪ עבור הנשק וכן סך 2,000 ₪ לטארק.
19. בשל מעשיהם אלו יוחסו לטארק, ראאד וצאלח עבירות סחר בנשק, וכן יוחסו לצאלח עבירות נשיאת נשק ותחמושת וירי מנשק בנסיבות מחמירות.
הבקשה
20. עילת המעצר הנטענת כלפי המשיבים היא מסוכנות, העולה מהעבירות המיוחסות להם. לעניין זה אף הפנתה המבקשת להרשעותיו הקודמות של עלאא בשמונה עבירות נשק, אלימות, סמים ורכוש - אשר האחרונה בהן משנת 2016, בגין תקיפה הגורמת חבלה של ממש, הפרעה לשוטר ואיומים. כן צוין, כי כנגד עלאא תלוי ועומד הליך פלילי בבית משפט השלום בירושלים, בגין ניסיון תקיפה סתם ועבירות רכוש.
21. נוכח האמור אף טוענת המבקשת, כי אין בשלב זה חלופת מעצר שתאיין את מסוכנות המשיבים.
המחלוקת
22. המשיבים חולקים על קיומן של ראיות לכאורה, מערערים על מהימנות הודעת הסוכן - המהווה ראיה מרכזית כנגד המשיבים, ואף מעלים טענות באשר להפרת זכותם להיוועצות עם עורך דין עובר לחקירתם. כן טוען ראאד, כי אף אם יקבע שעומדות כנגדו ראיות לכאורה הרי, שחל בהן כרסום מסוים. בשים לב לכך שלראאד אין עבר פלילי ובשים לב לגילו והיותו נשוי ואב לילדים יש לבחון חלופה למעצרו מאחורי סורג ובריח.
דיון והכרעה
23. המסכת העובדתית המקימה את האישום כנגד עלאא נפרדת מזו המקימה את האישומים כנגד ראאד. נוכח האמור אפתח בדיון בעניינו של עלאא ולאחר מכן אפנה לעניינו של ראאד.
עלאא
24. עיון בחומר החקירה בעניינו של עלאא מלמד, כי קיים סיכוי סביר להרשעתו במיוחס לו. אבאר.
25. בהודעתו מיום 18.1.23 מפרט הסוכן את השתלשלות האירועים מושא האישום הרביעי. כך - באשר לעלאא - תיאר הסוכן, בין היתר, כי הוא מכיר את עלאא מזה שנים (ש' 60 - 61 להודעה). עוד העיד, שחלק משיחות הטלפון בהן שוחח טארק עם עלאא באשר לעסקת מכר הנשק מושא האישום הרביעי, בוצעו בנוכחות הסוכן, עת הסוכן שומע את תוכן השיחה ומשתתף בה (ש' 5 - 8, 46 - 53 להודעה). הסוכן אף פירט, כי המקום בו בוצעה מסירת הנשק מאת טארק לסוכן הוא בית בשלבי בניה הצמוד לבית מגורי עלאא. הסוכן אף ראה את עלאא צופה בסוכן, עת הסוכן ירה באמצעות הנשק שני כדורים לכיוון מעלה, לשם בדיקת תקינות הנשק. לאחר הירי האמור ראה הסוכן את עלאא מסמן לסוכן בתנועת יד, כי "הכל בסדר" (ש' 54 - 63 להודעה). כן מפרט הסוכן, כי לאחר הדברים הללו נטל ממנו טארק את סך 81,000 ₪, אשר היה ארוז בשקית , כתשלום בגין רכישת הנשק, יצא מהרכב בו ישבו טארק והסוכן ונכנס לרכבו. אזי נסע הסוכן אחרי טארק אל הכניסה לביתו של עלאא וראה את הסוכן ניגש אל עלאא ומוסר לו את השקית ובה סכום הכסף (ש' 67 - 76 להודעה).
26. מעבר לדרוש אוסיף, כי ממחקר תקשורת עולה שביום 17.1.23 התקיימו שיחות ווטסאפ רבות בין טארק לבין עלאא. כמו כן בתמלול הקלטת הסוכן את שיחותיו עם טארק, עת שהה עמו ביום 17.1.23, מזכיר טארק את עלאא מספר רב של פעמים. תוכן ההקלטה תומך במפורט בהודעת הסוכן הנזכרת לעיל.
27. עוד נמצא בחומר הראיות תמליל הקלטה, אותה הקליט הסוכן, עת נפגש עם עלאא ביום 20.8.23 (כשבעה חודשים לאחר ביצוע עסקת הסחר בנשק מושא האישום). מאותה שיחה עולה, כי אכן בין עלאא לבין הסוכן היכרות מוקדמת, עת עלאא אף מאשר בדבריו, כי בוצעה בין השניים עסקת מכר הנשק מושא האישום הרביעי.
28. בשולי הדברים יאמר, כי בחקירתו במשטרה מיום 12.9.23 אישר טארק את היכרותו עם הסוכן ועם עלאא, תוך שהוא טוען שהסוכן ניצל אותו.
29. די באמור כדי לבסס זיהוי ישיר וחד ערכי של עלאא כמי שביצע יחד עם טארק את עסקת מכר הנשק מושא האישום האמור.
30. בטרם סיום סוגיה זו אציין, כי לא נעלמה מעיני טענת עלאא בדבר הפרת זכותו להיוועצות. לצרכי הדיון אניח, כי עסקינן בהפרה מהותית של זכויותיו העשויה אולי מושגית להשליך על החלטה באשר למעצרו עד תום ההליכים - אף, כי מסופקני האם אלו פני הדברים. ברם, כפי שהובהר לעיל, לא נדרשתי כלל בהחלטתי דלעיל לראיות שנגבו מאת עלאא, ובפרט לדברים שאמר, ככל שאמר, בעת חקירתו במשטרה. לא זקפתי לחובתו דבר העולה מחקירתו במשטרה. חקירה, בה אולי אמר עלאא דבר מה שעשוי היה להיות מושפע משלילה לכאורה של זכותו להיוועץ עם עורך דין. די אפוא בראיות, שאינן נובעות מחקירת עלאא במשטרה, לשם ביסוס ראיות לכאורה ברף מספיק.
ראאד
31. אפנה כעת לעניינו של ראאד. בהודעתו מיום 12.3.23 מפרט הסוכן את השתלשלות האירועים מושא האישום השביעי. כך הוא מפרט, בין היתר, כי ביום 8.3.23 פגש את טארק במקום עבודתו וזה הציע לו לרכוש אף נשק מסוג M-16שנמצא בידי משהו ממשפחת חמדאן (יוזכר, כי זה שם משפחת ראאד) בענאתא ומחירו 57,000 ₪. זמן מה לאחר מכן עדכן טארק את הסוכן, כי סיכם עם ראאד שטארק והסוכן יפגשו עמו למחרת לשם ביצוע העסקה.
32. מוסיף הסוכן בהודעתו, כי ביום 9.3.23 נסע לחיזמה, שם פגש את טארק ויחדיו נסעו ברכבו של הסוכן. בנוכחות הסוכן התקשר טארק, באמצעות מכשיר הטלפון של טארק, אל ראאד, אשר מספר הטלפון שלו הוא 054-9414457 (ראאד אישר בחקירתו במשטרה, מיום 5.9.23, כי זה מספר הטלפון שלו, ואף העיד כי רק הוא משתמש במספר טלפון זה). הסוכן הבחין במספר הטלפון ושלח אותו מיד אל מפעילו. כן הבחין הסוכן, כי "באיש הקשר" - המקושר למספר הטלפון האמור במכשיר הטלפון של טארק - הופיעה תמונה של אדם הנחזה להיות כבן ארבעים, חובש כובע קסקט לבן וחולצה לבנה. לאחר שהושלמה העסקה מושא האישום השביעי, שמר הסוכן את מספר הטלפון האמור אף במכשיר הטלפון של הסוכן, ראה את אותה תמונת "איש קשר" וצילם את מסך הטלפון.
33. בשיחת הטלפון האמורה התמקחו טארק, ראאד והסוכן באשר למחיר הנשק, ולבסוף סיכמו על תשלום סך 55,000 ₪. אזי ראאד אמר לטארק ולסוכן לנסוע לענאתא שם חיכה להם צלאח עם הנשק. יוער, כי לדברי הסוכן בוצעה שיחה נוספת בה התקשר טארק אל ראאד בכדי שהאחרון יכווינו במדויק אל המקום בו עתידים הם להיפגש עם צלאח. טארק והסוכן הגיעו לענאתא, פגשו את צלאח, טארק יצא ממכונית הסוכן, הלך אל הרכב בו שהה צאלח, ולקח ממנו נשק מסוג דמוי רובה M-16 יחד עם מחסנית ובה ארבעה כדורים. הסוכן נטל את הנשק וירה באמצעותו ארבעה כדורים, לשם בדיקת תקינותו. אזי, תמורת הנשק, מסר הסוכן לטארק סך 55,000 ₪, וזה העביר את סכום לידי צאלח.
34. הודעת הסוכן נתמכת בתיעוד חזותי וקולי העולה מצילומים והקלטות של האירועים המתוארים בהודעת הסוכן. יוער, כי בתמליל ההקלטה של השיחה בין הסוכן, טארק ואדם אחר, נרשם, כי טארק מכנה את האדם האחר בשם "ראאד" ו - "אבו מחמד".
35. לא נעלמה מעיני הטענה, כי הסוכן טען בהודעתו שראאד עובד עם טארק במוסך בשלמה סיקס (טארק עובד במוסך באזור התעשייה צריפין). מחומר הראיות עולה לכאורה, כי ראאד אינו עובד עבור חברת שלמה סיקס, אלא במוסך לפחחות וצבע "ששי קרסו" בראשון לציון. עיון בתמליל הקלטת שיחתם של טארק והסוכן מיום 8.3.23 מלמד, כי ייתכן וגרסת הסוכן בדבר מקום עבודתו של ראאד נובעת מאי הבנת הסוכן את דברי טארק. שכן מההקלטה עולה, כי כל שאמר טארק באשר למקום עבודתו של אותו אדם ממשפחת חמדאן, הוא ראאד, שזה עובד עמו, להבדיל משעובד עמו דווקא אצל אותו מעסיק.
36. באשר לאישום השמיני יאמר, כי קיימים שלל סרטונים והקלטות, אשר צולמו והוקלטו לכאורה ביום 17.4.23, המתעדים את פגישת הסוכן, טארק וצאלח. כך אף ניכר מסרטונים אלו, כי בפגישה האמורה מסר צלאח לסוכן נשק הנחזה להיות מסוג M - 16, ירי של צאלח באמצעות הנשק, וכן מסירת שקית ובה כסף מאת טארק לצאלח. הסוכן בהודעתו מיום 18.4.23 מפרט את השתלשלות עסקת רכישת הנשק, כפי שאף ניכר מהסרטונים כאמור. די באמור כדי להצביע על זיהוי ישיר וחד ערכי של צלאח וטארק כמי שנטלו חלק בעסקת מכר הנשק מושא האישום השמיני.
37. באשר לחלקו של ראאד בעסקה מושא האישום האמור יאמר, כי בהודעתו מיום 18.4.23 מפרט הסוכן, בין היתר, כי טארק התקשר בנוכחותו אל ראאד. אזי השניים שוחחו טלפונית עם ראאד, הזכירו את העסקה הקודמת שבוצעה ביניהם, וסיכמו עמו את פרטי עסקת מכר הנשק מושא האישום דנן. עסקה, אשר בוצעה כאמור באמצעות טארק כאמור לעיל. עוד מפרט הסוכן בהודעתו, כי עת התקשר טארק אל ראאד כאמור, ראה הסוכן במכשיר הטלפון של טארק את תמונת ראאד המקושרת אל "איש הקשר" אליו התקשר כאמור טארק. הסוכן מפרט, שהתמונה האמורה הייתה תמונת אותו אדם עמו שוחחו טארק והסוכן לשם ביצוע עסקת מכר הנשק הקודמת, מושא האישום השביעי. הסוכן אף ציין בהודעתו, כי טארק כינה את בן שיחו - הוא כאמור ראאד - בשם "אבו מחמד". מחומר הראיות עולה, כי לראאד בן בכור בשם מחמד. הודעת הסוכן באשר לתוכן השיחה בינו לבין טארק וראאד אף נתמכת בהקלטת השיחה האמורה.
38. מחקר תקשורת מלמד לכאורה, כי בשעות הצהריים של יום 17.4.23 התקיימו שתי שיחות טלפון בין מספר הטלפון השייך לראאד לבין זה השייך לצאלח, כאשר האחת מהם החלה בשעה 13:03. ראאד אישר כאמור בחקירתו במשטרה ביום 5.9.23, כי הוא משתמש במספר טלפון ממנו זוהתה כאמור יציאת שתי שיחות אל מספר הטלפון של צלאח, אך הכחיש כי התקשר או שוחח עם צלאח אי פעם, אף שאישר שהוא מכירו בהיותם מתגוררים באותו הכפר. האזנה שבוצעה למספר הטלפון של צלאח מגלה, כי בשיחה שהתקיימה בין מספר הטלפון של צלאח לבין מספר הטלפון של ראאד, ביום 17.4.23 בשעה 13:03, נשמעים שני דוברים האומרים, כי ניתן 55 שזה חבילה של 200.
39. די באמור כדי לבסס זיהוי ישיר וחד ערכי של ראאד כמי שביצע יחד עם טארק וצלאח את עסקאות מכר הנשק מושא האישומים האמורים.
40. בטרם סיום אפנה לטענת ראאד באשר להפרת זכותו להיוועצות עם עורך דין. עיון בהודעת ראאד מיום 5.9.23 מלמד, כי ראאד אישר ששוחח עם עו"ד דראושה בבוקרו של אותו יום (חקירת ראאד במשטרה החלה אך בשעות אחרי הצהריים). בנסיבות אלו, ולו לצרכי שלב זה של ההליך, לא נמצא בסיס לטענה בדבר הפרת זכותו להיוועץ עם עורך דין. לא נעלם מעיני, כי בפתח חקירתו הנוספת של ראאד, אשר התקיימה למחרת היום - 6.9.23 - צוין, כי לאחר מספר ניסיונות לשוחח עם בא כוח אחר של ראאד, אשר לא צלחו, התקיימה החקירה הנוספת מבלי שראאד נועץ פעם נוספת עם בא כוחו. לצרכי הדיון אניח, כי פגיעה בזכות ההיוועצות עם עורך דין צריכה לבוא בחשבון בעת הדיון בבקשה למעצר עד תום ההליכים. כאמור באשר לחקירה הראשונה לא מצאתי, כי זכות זו נפגעה כלל ועיקר. אף אם אניח, שנפגעה זכות ההיוועצות קודם לחקירה השנייה, לא עלה באותה חקירה דבר אותו הבאתי בחשבון שיקולי ואשר יש בו כדי להשפיע על סוגיית קיומן של ראיות לכאורה.
עילת מעצר
41. עבירות נשק מקימות חזקת מסוכנות סטטוטורית לפי סעיף 21(א)(1)(ג)(2) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), תשנ"ו - 1996, ופסיקה עקבית של בית המשפט העליון והערכאות הדיוניות עמדה על המסוכנות הנובעת מהן והצורך להגן על הציבור מפני מבצעיהן. משכך,נקודת המוצא היא כי מי שיוחסה לו עבירת נשק וקיימות ראיות לכאורה להוכחת אשמתו - ייעצר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו ומעצר בפיקוח אלקטרוני או שחרור לחלופת מעצר הוא החריג. ראו לדוגמא: בש"פ 5385/23 משלב נ' מדינת ישראל (21.7.2023). כלל זה יפה אף בעניינם של נאשמים צעירים, קטינים, נעדרי עבר פלילי, ואף עם תסקיר חיובי. ראו: בש"פ 8026/19 מדינת ישראל נ' זיאדאת (11.12.2019); בש"פ 6890/21 מדינת ישראל נ' שריף(17.10.2021); בש"פ 4422/22 אבו ג'ודה נ' מדינת ישראל (5.7.2022). יחד עם זאת בית המשפט אינו פטור מבחינה פרטנית של העניין המובא בפניו.
42. כאמור לעלאא עבר פלילי מכביד עד מאד, התומך במסקנה בדבר מסוכנותו הניכרת בכל הנוגע לעבירות נשק. בנסיבות אלו אף איני מוצא טעם בהזמנת תסקיר מעצר, עת אין כל תוחלת לאיין את מסוכנותו באמצעות חלופה כלשהי.
43. עניינו של ראאד שונה במידת מה, נוכח העובדה שהוא נעדר הרשעות קודמות. מאידך גיסא, לראאד מיוחסים שני אישומים המלמדים לכאורה על דפוס פעולה של סחר בנשק. סבורני אפוא, כי בעת הזו אין תוחלת לחלופה כלשהי כדי לאיין את המסוכנות הנשקפת מראאד, נוכח העבירות המיוחסות לו. לפיכך אף איני מוצא טעם בהזמנת תסקיר מעצר בעניינו.
44. שיקול משמעותי במסקנתי בכל הנוגע לראאד הוא תקופת החירום והמצב הביטחוני הקשה השורר בארצנו בעת הזו. הדין הוא, כי אחד השיקולים להערכת מסוכנות הוא המצב הביטחוני השורר בעת הרלבנטית. מסוכנות אינה נבחנת בחלל ריק, ומקום בו כוחות המשטרה "מתוחים" עד קצה גבול היכולת, מפאת המצב הביטחוני החמור, קטנה עד מאוד היכולת ליצור חלופת מעצר אפקטיבית, אשר יהיה בה כדי לאיין את המסוכנות האינהרנטית שבעבירות נשק. ראו: בש"פ 6825/14 פקטרוביץ נ' מדינת ישראל (23.10.2014); בש"פ 6539/15 מדינת ישראל נ' אבו סלאח (19.10.2015); בש"פ 7626/14 מדינת ישראל נ' עמאש (13.11.2014); בש"פ 32/15 פלוני נ' מדינת ישראל (15.1.2015).
45. אשר על כן הנני מורה על מעצרם של המשיבים עד תום ההליכים.
ניתנה היום, י"א חשוון תשפ"ד, 26 אוקטובר 2023, במעמד הצדדים.