מ"ת 38888/10/22 – מדינת ישראל – פמ"ד (פלילי) נגד נדב אבוחצירא (עציר)
בית המשפט המחוזי בבאר שבע |
|
|
|
מ"ת 38888-10-22 מדינת ישראל נ' רביבו(עציר) ואח'
תיק חיצוני: 5916/2022 |
בפני |
כבוד השופט נסר אבו טהה
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל - פמ"ד (פלילי) |
|
נגד |
||
המשיב |
נדב אבוחצירא (עציר) ע"י ב"כ עו"ד ליאור רונן - ס.צ |
|
|
||
החלטה |
||
1. זוהי בקשה לעיון חוזר, למעצרו של המשיב עד תום ההליכים, על רקע הפרת תנאי השחרור בערובה, בכך שבתאריך 17.04.2023, סמוך לשעה 20:00, שהה המשיב במרחק כ-100 מ' מכתובת מעצר הבית המלא בדימונה.
2. בתאריך 27.10.2022, שוחרר המשיב לחלופת מעצר בדמות מעצר בית מלא בעיר טבריה, תחת פיקוחם של קרובי משפחה, לצד הפקדה כספית על סך 5,000 ₪, איסור יצירת קשר עם מי מהמעורבים בפרשיה נשוא כתב האישום, ערבויות צד ג' (להלן: "תנאי השחרור בערובה").
3. בתאריך 26.12.2022, בהסכמת המבקשת, הועתקה כתובת החלופה לעיר דימונה, כאשר יתר התנאים נותרו בעינם.
4. ב"כ המבקשת, במסגרת הבקשה לעיון חוזר, עתר להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים, שכן לשיטתו, לא ניתן לתת בו אמון שיקיים את החלטות בית המשפט. כמו כן, הכתובת המוצעת כיום לא מרוחקת מהעיר אשדוד, מקום ביצוע העבירה לכאורה. מנגד, ב"כ המשיב עתר לשחרר את המשיב לחלופת מעצר בדמות מעצר בית מלא בבית גיסתו, הגב' בלאי רחל באשקלון, ולחילופין, להעברתו למעצר במתכונת של פיקוח אלקטרוני. עוד נטען, כי החלטת בית המשפט המקורית בדבר שחרורו של המשיב, עמד גילו הצעיר, חלקו השולי של המשיב במסכת האירועים מושא כתב האישום (סיוע לאחר מעשה). עוד נטען, כי במהלך שבעה חודשים בהם המשיב היה נתון במעצר בית, לא היו הפרות, למעט המקרה מושא הבקשה לעיון חוזר דהיום.
5. בפני בית המשפט התייצבה גיסתו של המשיב, הגב' רחל בלאי, בת 25, והביעה את רצונה ונכונותה שכתובתה תשמש ככתובת למעצר בפקא"ל, לצד פיקוחה ופיקוח יתר הערבים הקיימים עבור המשיב - הערבה נבחנה על ידי ב"כ הצדדים בבית המשפט והותירה רושם חיובי בדבר הבנתה למשימת הפיקוח שנוטלת על עצמה.
6. בעניינו של המשיב התקבלה חוות דעת פקא"ל, כי הכתובת ברחוב גדעון בן יואש 35/2, אשקלון - ישימה לשמש ככתובת למעצר בפיקוח אלקטרוני.
7. המשיב נתון במעצר על רקע הפרת התנאים מיום 17.04.2023.
8. לאחר שהקשבתי לטיעוני ב"כ הצדדים, ועיינתי בכלל האסמכתאות הרלוונטיות, החלטתי לתת הזדמנות נוספת למשיב. יחד עם זאת, בחרתי במתווה הכולל פיקוח אלקטרוני לצד פיקוח אנושי עדיין בכתובת שלא מחזירה את המשיב לסביבתו הטבעית, וגם בכוונתי לחלט מחצית מההפקדה הכספית ולהוסיף הפקדה נוספת, וזאת כדי להבהיר למשיב את משמעות הפרת התנאים, לרבות האפשרות להורות על מעצרו מחדש. משכך, הנני מורה כדלקמן:
א. המשיב יועבר למעצר עד תום ההליכים, במתכונת של פיקוח אלקטרוני ברחוב גדעון בן יואש 35/2, אשקלון, תחת פיקוחם של אותם ערבים, ובנוסף פיקוחה של הגב' רחל בלאי.
ב. הגב' רחל בלאי תחתום על ערבות צד ג' על סך 15,000 ₪.
ג. צו עיכוב יציאה מן הארץ.
ד. הפקדת דרכון במזכירות בית המשפט.
ה. מורה על חילוט 2,500 ₪ לאוצר המדינה, מההפקדה הקיימת לזכות המשיב (בסך 5,000 ₪).
ו. בנוסף, המשיב יפקיד סך של 2,500 ₪.
ז. יתר התנאים יישארו בעינם - בכפוף לאמור לעיל.
רשמתי בפניי את הצהרת ב"כ המשיב, כי המשיב אינו מחובר לקוצב לב.
עותק ההחלטה יישלח לב"כ הצדדים, לשרות המבחן ולפקא"ל.
ניתנה היום, כ"ה אייר תשפ"ג, 16 מאי 2023, בהעדר הצדדים.
