מ”ת 51560/07/14 – מדינת ישראל נגד יוחאי תיתי,רעיה פאטמה אבו אל היג’א,ראמז אבו אל היג’א,שירן אדל כהן
בית משפט השלום באשקלון |
|
|
|
מ"ת 51560-07-14 מדינת ישראל נ' תיתי(עציר) ואח'
|
1
בפני |
כב' השופט אמיר דהאן
|
|
מבקשים |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
משיבים |
2. רעיה פאטמה אבו אל היג'א
|
|
החלטה |
המשיבה 2 משוחררת בתנאים מגבילים החל מיום 24/07/2014 .
מסמכים רפואיים התומכים בבקשתה הוצגו והמאשימה לא התנגדה כי תצא לטיפולים רפואיים אך התנגדה לביטול התנאים המגבילים .
בית המשפט שמע את ב"כ הצדדים, שקל את חלוף הזמן המשמעותי, העובדה כי התנאים לא הופרו ובעיקר את הבעיות הרפואיות של המשיבה 2 העולות מן התעודה הרפואית .
מנגד הביא בית המשפט בחשבון את חלקה של המשיבה 2 באירוע האלים אשר לשמו הדרימה המשיבה ממקומה שבצפון ועד למקום מגורי המתלוננת באשקלון. המדובר בארוע חריג באלימותו אשר תוכנן היטב ומראש ובוצע בצוותא ובאירוע הוכו באלימות חמורה המתלוננת וכן בנותיה הקטינות.
גם תנאי השחרור של המשיב 3, בעלה של המשיבה 2 ואשר היה מעורב באופן משמעותי באירוע הוקלו בהחלטת בית משפט זה .
2
אשר על כן ובאיזון בין השיקולים, מורה בית המשפט על ביטול תנאי מעצר הבית בעניינה של המשיבה 2 והמרתו בליווי ערב בכל עת ובכל מקום ("מעצר אדם")
יתר התנאים יוותרו על כנם .
בתום 6 חודשים מעת שחרורה של המשיבה 2 בתנאים ובהתאם לנתונים שיהיו בפניו בדבר עמידתה בתנאים ומצבה הרפואי ישקול בית המשפט עיון מחדש בתנאי השחרור .
המזכירות תודיע לצדדים העתק ההחלטה ותבטל את הדיון הקבוע בפני כב' השופטת ד.כהן ביום 17/12/2014 - דיון אשר נקבע עקב היעדרות מותב זה, ולאור תור ההחלטות למשוחררים .
זכות ערר בתוך 30 יום מיום המסירה .
ניתנה היום, כ"ב כסלו תשע"ה, 14 דצמבר 2014, בהעדר הצדדים.
