מ"ח 1224/15 – יצחק ביטון נגד מדינת ישראל
1
|
נ ג ד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
בקשה למשפט חוזר על פסק דינו של בית משפט שלום ברחובות (השופט י' לוי) מיום 1.2.10 |
בשם המבקש: |
בעצמו |
בשם המשיבה: |
עו"ד יוסף (ג'ואי) אש |
א.
בקשה למשפט חוזר לפי סעיף
רקע האישומים
2
ב. לפי כתב האישום המתוקן, בעת הרלבנטית החזיק נאשם 1 בכתב האישום (בו היה המבקש נאשם 2), שהיה מצוי בחובות כבדים לשוק האפור, יחד עם אחיו ואמו בזכויות הקנייניות של חלקה 113 שבגוש 3741, המצויה בתחומי המועצה האזורית גן רווה (להלן החלקה). באותה עת הציג עצמו המבקש ברבים כמתווך למשכנתאות. במסגרת זו נפגשו המבקש והנאשם 1, במועד לא ידוע, והמבקש הציע לנאשם 1 לקבל במרמה הלוואה, וזאת באמצעות זיוף חוזה מכר של החלקה והצגתו למוסד בנקאי. נאשם 1 נעתר להצעה והצדדים חתמו על חוזה מכר כאמור, ובהסתמך על חוזה זה נרשמה הערת אזהרה לטובת בנק טפחות בסך 250,000 ש"ח. בנוסף, כשנתיים לאחר מכן, פנה המבקש לנאשם 1 בהצעה לקבל הלוואה במרמה ממוסד בנקאי, תוך זיוף חוזה מכר של החלקה, ויצירת מצג שווא כי החלקה נמכרה למבקש. נאשם 1 נעתר אף להצעה זו, והשניים חתמו על חוזה, לפיו מכר נאשם 1 את הזכויות בחלקה למבקש תמורת 20,000$, וזאת תוך זיוף חתימות אחיו ואמו של נאשם 1. בהמשך הציגו השניים את החוזה המזויף במשרדי לשכת רישום המקרקעין ברחובות, וביקשו להעביר את הזכויות בחלקה למבקש. לצורך כך נדרשו בעלי החלקה לשלם מס שבח בגין העסקה הפיקטיבית. דבר המרמה נחשף משקיבל אחיו של הנאשם 1 את הדרישה כאמור.
הבקשה הנוכחית והתגובה לה
ג. בבקשה למשפט חוזר נטען כי סניגורו הקודם של המבקש הטעה אותו שעה שציין בפניו כי חרף חתימתו על הסדר הטיעון החלקה תישאר רשומה על שמו, הואיל והעסקה הושלמה, לשיטתו, עת העביר המבקש 20,000$ לנאשם 1. עוד נטען כי בעוד שהוכח כי כלל המסמכים בנדון היו מזויפים, לא הועמדו בעלי החלקה לדין בניגוד אליו.
ד. יצוין כי המבקש עתר ביום 2.3.2015 למנות לו עורך דין, והסניגוריה הציבורית, בהודעתה מיום 11.3.2015, ציינה כי בידיו של המבקש לפנות אליה בסדר הרגיל להפעלת סמכותה, אולם המבקש העדיף להמשיך בהליך כמות שהוא בהודעתו מיום 14.4.2015. על כן נתבקשה תגובה לבקשה כמות שהיא, ללא ייצוג.
ה. בתגובת המשיבה, נטען כי המבקש לא הצביע על עילה מבין
העילות המנויות בסעיף
הכרעה
3
ו. אודה כי לא ירדתי
לסוף דעתו של המבקש ולמהותה של הבקשה. המחוקק קבע, בסעיף
ז. אשר על כן, אין מקום להיעתר לבקשה.
ניתנה היום, ט"ו בסיון התשע"ה (2.6.2015).
|
|
המשנה לנשיאה |
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. 15012240_T05.doc אק
