מ”י 24339/10/14 – מדינת ישראל נגד חליל אלעמור
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
מ"י 24339-10-14 מדינת ישראל נ' אלעמור
|
|
19 אוקטובר 2014 |
1
|
|
|
בפני כב' השופט אילן בן-דור |
|
||
המבקשים |
מדינת ישראל
|
|||
נגד
|
||||
החשודים |
חליל אלעמור
|
|||
|
||||
|
|
|||
נוכחים:
נציגת המבקשת רס"ר יערית בן שלום
ב"כ החשוד עו"ד אטיאס רועי
החשוד הובא
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
א. ב 18.10.14 עורר רכב חשדם של שוטרים שהיו בפעילות יזומה שתכליתה לאתר שוהים בלתי חוקיים. וזאת משום נסיבות המפורטות בדו"ח הפעולה. השוטרים סימנו לנהג לעצור. הוא התמהמה אך לבסוף נעצר בשולי הדרך . לאחר שנעצר, נמצאו בתוכו לא פחות מ 12 שב"חים שלדבריהם שילמו תמורת הסעה. לאור מספרם שניים מהם היו על הרצפה, דבר שכמובן גם מסכנם, ושניים על הכיסא הקדמי.
ב. לחשוד עצמו כעולה גם מהנאמר בדיון הגלוי אין עבר פלילי אך לא כך לפחות לחלק מנוסעיו למשל אחד השב"חים, למשל הורשע ואף ריצה מאסר בפועל עקב כניסה לישראל שלא כחוק, בשנת 2011 כשקודם לכן אף הורשע עקב כניסה לישראל שלא כחוק ושימוש במסמך מזויף ולאחר מכן, גם בהפרת צו בדבר הוראות בטחון.
ג. ב"כ החשוד טוען לשחרור ולחלופין לצמצם מעצרו מהטעמים שפורטו. נציגת המבקשת מפנה לתיק החקירה, בין היתר ציינה שזה לא הפעם הראשונה בה נתפס וגם לא דעתו שלו לפיה , כלשונו:
"לא שמתי לב ששניים על הרצפה".
2
ד. ראשית, קם חשד סביר ודומה שהוא אף לא במחלוקת. שנית, קיימת מסוכנות. לא אחת נאמר שהסעת שוהים בלתי חוקיים היא נגע מדינה בעל פוטנציאל שהוכח במקרים לא מעטים כהרה אסון טרור. והנותנים יד לשהייה הבלתי חוקית אחראים לה לא פחות מהשוהים עצמם (השוו בלשון השוו רובינשטיין בבש"פ 8857/06), אך גם בדברי כב' השופט אדמונד לוי רע"פ 154/07 ובכך אין כדי למצות. בנוסף, המסוכנות מאמירה גם נוכח מספרם של השוהים, אופן הסעתם, המסכן בראש ובראשונה אותם עצמם אבל גם עלול לסכן עוברי אורח אחרים. אוסיף כי כפי שנרמז גם מתשובת נציגת המבקשת בנסיבות תיק זה אין המדובר בחשד כי הסיע לראשונה, ואף נשקף חשש משיבוש בעודו עצור של המשך חקירה מצד מי שניסה "להערים" על הרשויות המפקחות על מי שנכנס לישראל. ישנן עדיין פעולות חקירה מהותיות שעלולות להיות משובשות, ובהקשר זה בראש ובראשונה הפעולה הראשונה.
3
ה. חלופת מעצר בשלב זה אינה הולמת את תכלית חקירה זה והנני מאריך המעצר עד ליום 20.10.14 שעה 12:30 . לצורך פיקוח על החקירה.
ניתנה והודעה היום כ"ה תשרי תשע"ה, 19/10/2014 במעמד הנוכחים.
|
אילן בן-דור , שופט |
