מ”י 32465/09/14 – מדינת ישראל נגד קאיד אלג’בור
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
מ"י 32465-09-14 מדינת ישראל נ' אלג'בור(עציר)
|
|
כ' אלול תשע"ד 15 ספטמבר 2014 |
1
|
לפני כב' השופט רון סולקין |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
החשוד |
קאיד אלג'בור (עציר)
|
||
נוכחים:
טוען מעצרים - רס"מ מוטי קקון
סניגור - עו"ד ארז שלו
סניגור ציבורי - עו"ד מסאלם אריאתה
חשוד - בעצמו, הובא על ידי שב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כמבוקש.
ניתנה והודעה היום כ' אלול תשע"ד, 15/09/2014 במעמד הנוכחים.
|
רון סולקין , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בקשה להארכת מעצר למשך 5 ימים, לצרכי חקירה.
החשד הנו למעורבות בעבירות של קשירת קשר לפשע וחטיפה.
2
זוהי בקשה שניה להארכת מעצרו של החשוד, אשר ענינו נדון אמש וביקש לדחות הדיון להיום לצורך שכירת יצוג פרטי. על כן, מבחינה מהותית, יש לראות בקשה זו כבקשה ראשונה.
על פי העולה מתיק החקירה, אירעה תקרית אלימה בין חברו של החשוד לבין צעירה העובדת עמו ומקימת עמו קשר חברי. במסגרת תקרית זו, משך אותו חבר את הצעירה לרכב בו נהג החשוד וכן הכה אותה.
עיון בתיק החקירה אינו מבסס חשד סביר למעורבות כלשהי של מי מהחשודים בעבירת החטיפה. זאת, היות שלטענת המתלוננת, היא אשר פנתה אל חברו של החשוד, התקשרה אליו ובקשה להיפגש עמו על מנת לנסוע לעיר רהט יחדיו. אכן, בהמשך האירוע, מאשרת המתלוננת כי נמשכה בכוח לרכב, לאחר שהחל דין ודברים בין השנים, אך לא עולה מאמרתה, כי עצם השהות ברכב היתה בניגוד לרצונה, וההיפך הוא הנכון. לדבריה, משך אותה חברו של החשוד לרכב על מנת שאחרים לא יצפו בשניים בעת המריבה.
עובר אורח שהבחין במשיכת המתלוננת לרכב פנה למשטרה, ובהיעדר מידע על הקשר הקודם בין השנים, סווג האירוע כחטיפה.
אשר לאירוע האלימות כלפי המתלוננת, זו מצינת במפורש, באמרתה, כי החשוד דנן לא היה מעורב בכך, ואף פנה לצדדים הניצים וביקש כי יפסיקו לריב (ראה גליון מס' 4, שורות 105 - 108 לאמרת המתלוננת מיום 13/09/14 שעה 18:21), כך שלכל היותר ניתן ליחס לחשוד זה עבירה של אי מניעת פשע, על כך שלא מנע מחברו לתקוף את המתלוננת, וגם זאת בדוחק.
לאור הפער המשמעותי בין טיב מעורבותו של חשוד זה בעבירות לבין המעורב הנוסף - רואה בית המשפט כי ניתן לשקול שחרורו של החשוד לחלופת מעצר. על מנת לאפשר ליחידה החוקרת לבצע את פעולת החקירה מספר 5, הדורשת נוכחותו של החשוד - רואה בית המשפט להאריך המעצר עד לשעות הלילה היום.
כן רואה בית המשפט לקבוע תנאי שחרור בפיקוח שיהיה בהם כדי למנוע כל מגע בין החשוד לבין המתלוננת ואף להרתיע החשוד ממעורבות כלשהי בפרשה.
3
ההגנה הציגה חלופת מעצר המורכבת מערב, בן דודו של החשוד, אשר לא עשה רושם שלילי. אמנם, הערב לא צין תיק התלוי ועומד כנגדו בענין העסקת שב"ח, ואולם צין כי נחקר לגבי מספר ענינים. בהיותו אדם המנהל, בסך הכל, אורח חיים אזרחי נורמטיבי כבעליו של עסק לממכר ירקות ובהיעדר מידע על מעורבות עברינית - כשבית המשפט לוקח בחשבון את טיב החשד ועוצמתו הנמוכה כפי שפורט לעיל - רואה כי ניתן להורות על שחרורו של החשוד לחלופה זו.
לאור האמור, מורה בית המשפט על המשך מעצרו של החשוד עד לשעה 24:00 היום.
בחלוף שעה זו, ישוחרר בתנאים הבאים:
א. הפקדה במזומן בסך 7,500 ₪;
ב. המצאת ערבות צד ג' אשר תיחתם על ידי הערב מר סאלח אחמד אלגבור, ת.ז. 300128626, על סך 15,000 ₪;
ג. ערבות עצמית על סך 15,000 ₪;
ד. החשוד ישהה בתנאי מעצר בית מלא, בפיקוחו הרצוף של הערב הנקוב בסעיף ב' לעיל וזאת למשך 5 ימים מהיום;
ה. החשוד לא יכנס לתחומי העיר באר-שבע (שם מתגוררת המתלוננת), למשך 30 יום מהיום;
ו. החשוד לא יצור כל קשר במישרין או בעקיפין, עם המתלוננת בתיק זה, וזאת למשך 180 יום מהיום;
ז. החשוד לא יצור כל קשר עם המעורב הנוסף בפרשה , מר נואח אחמד אבו מדיעם, וזאת למשך 90 יום מהיום;
ח. החשוד יתיצב לכל חקירה או הליך משפטי על פי זימון. זימון שיגיע לערב, טלפונית או בכתב, יהווה זימון כדין לחשוד. הערב יותיר, ע"ג טופס הערבות, מספר טלפון נייד שאי-זמינותו המתמשכת תהווה הפרה של תנאי השחרור.
על ההגנה למלא תנאי השחרור עד השעה 17:00 היום, שאם לא כן תוצא פקודת מאסר לחשוד עד מחר, 16/09/14, שעה 12:00.
תיק החקירה מוחזר לטוען המעצרים.
זכות ערר כחוק.
ניתנה והודעה היום כ' אלול תשע"ד, 15/09/2014 במעמד הנוכחים.
4
|
רון סולקין , שופט |
הוקלד על ידי כוכבה לוי-קלדנית
