מ”י 37499/05/14 – חקירות טבריה נגד אלכסנדר קורבטוב
בית משפט השלום בטבריה |
||
בפני כב' השופט ניר מישורי לב טוב |
מ"י 37499-05-14 טבריה נ' קורבטוב(עציר) |
|
|
21 מאי 2014 |
|
1
בעניין: |
|
|
חקירות טבריה
|
המבקשת |
נגד
|
|
אלכסנדר קורבטוב (עציר)
|
החשוד |
נוכחים:
מטעם המבקשת רס"ב יאסר מסרי
מטעם החשוד הובא. ע"י עו"ד קליימן
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
מעין הודאתו של החשוד מיום 20.5.14 שעה 16:38, שנגבתה ע"י החוקר עלי עוקלא, מוסר החשוד כי הוא מבין עברית ונמצא בארץ כבר 20 שנה.
החשוד עונה על שאלות החוקר באופן שברור למידי כי הבין שאלות.
ב"כ החשוד מפנה לדיון בצו למניעת הטרדה מאיימת שהתקיים ביום 2.4.14 בפני כב' אילונה אריאלי.
מפרוטוקול הדיון לא עולה כי בדיון נכח מתורגמן שתרגם את דברי החשוד וגם כאן נראה כי החשוד עונה על השאלות המופנות אליו בעברית.
עם זאת, ולאור טענת ב"כ החשוד בפניי, בחרתי לנהל את הדיון היום באמצעות דובר השפה הרוסית איש נחשון אלכס בלגראי.
ניתנה והודעה היום כ"א אייר תשע"ד, 21/05/2014 במעמד הנוכחים.
2
|
ניר מישורי לב טוב, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפניי בקשה להארכת מעצר של החשוד למשך 3 ימים בגין חשד לביצוע עבירות של החזקת סכין , איומים, בפרת צו שנועד להגנת אדם.
לאחר עיון בבקשה ובחומר החקירה אשר הונח בפניי, וכן בדוח הסודי שסומן על ידי במ/1 שהינו רשימת פעולות חקירה אשר בכוונת המשטרה לבצע , נחה דעתי כי קיימת בתיק החקירה תשתית ראייתית הקושרת את החשוד לביצוע העבירות המיוחסות לו במידה המקימה חשד סביר שהחשוד ביצע את העבירות המיוחסות לו. זאת בהסתייגות בכך שאיני משוכנע כי הסכין שנתפסה וצולמה בתיק החקירה הינה סכין שלהבה מתקבע ולכן נטל הראיה על המשטרה להוכיח כי החזיקה למטרה לא כשרה.
שוכנעתי מחומר החקירה שנאסף עד כה כי קיים יסוד סביר לחשש כי שחרור החשוד, בשלב זה, יביא להתחמקות מהדין וזאת לאור הגשת כתב אישום כנגד החשוד באמצעות פרקליטות מחוז צפון , ביטול כתב האישום עקב אי איתורו. כמו כן פנה הפרקליט המטפל ליחידת החקירה ביום 19/3/14 , ביקש להגיש בקשה להוצאת צו מעצר ולאחר מעצרו להעביר התיקים לעיון הפרקליטות לצורך הגשת בקשה למעצר עד תום ההליכים ו/או שחרור בחלופה והפקדה. הסברי החשוד בחקירתו בנוגע לאי התייצבותו למשפט אינם מספקים בשעה שטען כי היה בבית המשפט ו"הכל בסדר".
כמו כן , לאור חומר הראיות שהצטבר עד כה בתיק והעבירות המיוחסות למשיב מקימים החשש לשלום הציבור והמתלונן שהינו בעל הדירה בה מתגורר החשוד באם ישוחרר החשוד בשלב זה. לציין כי לחשוד הרשעה קודמת בגין עבירות אלימות לרבות החזקת סכין וקיימת מסוכנות העולה מהחשד להפרת צו שנועד להגנת אדם.
שוכנעתי בקיומן של עילות המעצר המפורטות בסעיף 7 לבקשה.
3
מדובר בהארכת מעצר ראשונה , החשוד נעצר אתמול בצהריים ומעיון בחומר החקירה ניכר כי החקירה בתיק זה בראשיתה, ומן הדין בשל החשש האמור, לאפשר למשטרה לסיימה ללא הפרעה. ברשימת הפעולות המתבקשות לביצוע על ידי המשטרה נמנות פעולות חקירה הדורשות המשך מעצרו של החשוד לרבות פעולות 1 + 3 במסמך מ/1.
ב"כ המשיב טען כי החשוד אינו דובר השפה העברית אך מעיון בעדותו הראשונה נראה כי מבין עברית כפי שמעיד על עצמו ועונה לשאלות החוקר בשפה העברית. כך עולה גם מפרוטוקול הדיון בצו למניעת הטרדה מאיימת.
עוד טען ב"כ המשיב כי המשטרה יכולה היתה לסיים החקירה עוד ביום האירוע (אתמול) אך אין בידי לקבל טענה זו. אכן רצוי כי כל חקירה המלווה במעצרים ופגיעה בחירות אזרח תתנהל במהירות האפשרית אך קצב החקירה הינו תלוי כח אדם ויכולת מבצעית . במקרה זה נחקר החשוד פעמיים בשעות אחר הצהריים ובערב, נחקר מתלונן והתקבלו מסמכים חשובים לתיק החקירה. זאת בשעות ספורות ותוך טיפול החקירה בתיקי עצורים נוספים המובאים כיום בפני בית המשפט.
טענות החוקר לאי יידוע החשוד בגין זכותו להיוועצות עם עורך דין וזכותו לפנות לקבלת סניגור ציבורי אינן מעוגנות בחומר החקירה שאינו גלוי בשלב זה לעיני ב"כ החשוד אך מעיון בחומר החקירה ועדותו הראשונה של החשוד עולה כי המשטרה עמדה על יידוע החשוד בגין זכותו והוא אף מסר תשובתו לכל בחקירתו.
עם זאת, איני מוצא כי דרושים לשם כך מלוא הימים המבוקשים.
כנדרש על פי סעיף
אשר על כן, אני מורה על הארכת מעצרו של החשוד עד ליום 23/5/14 שעה 12.00.
פרוטוקול זה מהווה אסמכתא למעצר.
קצין משטרה, ממונה בתחנה, רשאי לשחרר את החשוד במועד מוקדם יותר באם תסתיים החקירה.
ניתנה והודעה היום כ"א אייר תשע"ד, 21/05/2014 במעמד הנוכחים.
4
|
ניר מישורי לב טוב, שופט |
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)