מ"י 63098/05/23 – מדינת ישראל נגד פלוני
מ"י 63098-05-23 מדינת ישראל נ' פלוני (קטין)
|
|
ט"ו סיוון תשפ"ג 04 יוני 2023 |
|
לפני כב' השופט רון סולקין |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל |
||
נגד
|
|||
החשוד |
פלוני |
||
נוכחים:
טוען מעצרים - רס"ב אמיתי עומסי
סניגור - עו"ד סאלי אביטל ממשרד עו"ד אבנר שמש
חשוד - בעצמו, הובא ע"י שב"ס
אחיו של החשוד - אלמוני
[בית המשפט מזהה החשוד]
החלטה
החשד הוא לעבירות של סיכון אדם בנתיב תחבורה - לאומני, יידוי לעבר רכב נוסע וקשירת קשר לעשות פשע.
תיק החקירה מבסס החשד הסביר, אף מעבר לרמה הנדרשת בשלב הדיוני הנוכחי. בין היתר, קיימות הפללות ישירות כלפי החשוד.
מעבר לעילת המעצר החקירתית קמה, במקרה דנן, עילת מעצר מובהקת של מסוכנות לשלום הציבור, ברמה הגבוהה האפשרית.
עצימותה של עילת המעצר האמורה לעיל מסיגה אחור את נסיבותיו האישיות של החשוד, לרבות היותו קטין וזאת גם כאשר בית המשפט שם לנגד עיניו את מצוות המחוקק, כי המעצר הוא האמצעי האחרון בעניינו של קטין.
הוסף לאמור, לכאורה, עבר החשוד חלק מהעבירות בהיותו משוחרר בתנאי מעצר בית בהתאם להחלטת קצין משטרה ובנסיבות אלה - בוודאי לא ניתן לסמוך על החשוד, כי ימלא אחר הוראות רשויות החוק. אך כל זאת מעבר לנדרש.
גם אם, כטענת הסניגור, היה איחור קל בהבאת החשוד להיכל בית המשפט (ואין בידי בית המשפט הנתונים לקבוע זאת) - הרי, בנסיבותיהן של העבירות דנן - לא יהיה בכך כדי להשליך על תוצאת הדיון בבקשה, מאותן הסיבות בגינן נסוגו אחור נסיבותיו האישיות של החשוד.
על בית המשפט לשוות לנגד עיניו את התמונה הכללית, מעבר לטיעון משפטי כזה או אחר. כשבוחנים את הבקשה בפריזמה כזו - המדובר בעבירות שיש בהן כדי לסכן חיי אדם, במובן הפשוט של המילה; לפגוע בריבונות המדינה; ואף להוביל לאנרכיה, כאשר אזרחים, עוברי דרך תמימים, יאלצו ליטול החוק לידיהם על מנת להתגונן ממעשי האלימות. אל מול עבירות כאלה מחויבת מערכת המשפט להציב קיר ברזל. יידע כל מי שיוצא את ביתו לעבור עבירות כאלה - כי אם תוצגנה ראיות מתאימות הקושרות אותו לעבירות - יוותר בחשכת תא המעצר, יהיו נסיבותיו האישיות אשר יהיו.
על מנת לאפשר ליחידה החוקרת להמשיך ולהתקדם בחקירה ובהתאם להחלטות, שניתנו בעניינם של מעורבים נוספים בפרשה - יוארך מעצרו של החשוד עד ליום 07.06.23, שעה 12:00.
תיק החקירה מוחזר לטוען המעצרים.
בשולי הגליון, לנוכח טענת הסניגור יוודא שב"ס קיום הנהלים בדבר הכנסת ציוד ראשוני/ נוסף ואם לא יוכנס ציוד ראשוני - יוודא ניפוק ציוד מתאים לחשוד.
זכות ערר כחוק.
החלטה זו תהווה אסמכתא למעצרו של החשוד.
מתיר פרשום ההחלטה ללא פרטים מזהים.
ניתנה והודעה היום ט"ו סיוון תשפ"ג, 04/06/2023 במעמד הנוכחים.
|
רון סולקין, שופט |
הוקלדעלידימאיכחלון
