מ”י 7590/09/14 – מדינת ישראל נגד מאיר תורג’מן
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
מ"י 7590-09-14 מדינת ישראל נ' תורג'מן
|
|
02 ספטמבר 2014 |
1
|
בפני כב' השופטת איטה נחמן |
|
|
המבקשים |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
החשוד |
מאיר תורג'מן
|
||
נוכחים:
נציג המבקשת רס"ב אדרי ומר נחמיה יוסף - יחידת יהלום.
החשוד באמצעות שב"ס
ב"כ החשוד עו"ד דרור מתיתיהו ועו"ד הגר נגלר
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפני בקשה להארכת מעצרו של החשוד למשך 10 ימים.
לחשוד מיוחסות עבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה וקשירת קשר לפשע.
לאחר שעיינתי בחומר החקירה ובנספח הסודי במ/1, ושמעתי את הצדדים, הוברר לי כי החקירה הגלויה נמצאת בראשיתה וכי נדרשות מספר רב של פעולות להשלמתה. מחומר החקירה עולה כי קיים חשד סביר שהחשוד מעורב בעבירות המיוחסות לו ולא אחטא לאמת אם אומר כי קיים מעבר לחשד סביר, אף בשלב זה.
נוכח פעולות החקירה הנדרשות, כפי שפורטו בנספח הסודי במ/1, שוכנעתי כי יש לאפשר את המשך החקירה כשהחשוד נתון במעצר, זאת בהתחשב באופי פעולות החקירה ובקיומו של יסוד לחשד כי שחרורו של החשוד יביא לשיבוש הליכים. לא למותר לציין כי מדובר בפרשה רחבת היקף שנעצרו מספר רב של חשודים, כאשר חקירתם כרוכה זו בזו וחלק נרחב מהחשדות מיוחסים לחשודים במאוחד. לא התרשמתי כי חלקו של חשוד זה קטן יותר מחלקם של חשודים אחרים בפרשה ושקלתי, לאור פעולות החקירה המתבקשות, אם לא זה המקום ליתן את מלוא ימי המעצר שהתבקשו לצורך השלמת החקירה.
2
יחד עם זאת והואיל וקיצרתי את ימי מעצרו של אחד החשודים לצורך פיקוח בית המשפט, אני מחליטה גם בעניינו של חשוד זה להאריך מעצרו עד ליום 9.9.14 שעה 14:00.
שקלתי את בקשת ב"כ החשוד לאסור פרסום שם
ופרטים מזהים של החשוד, ואולם, עיון בסעיף
ניתנה והודעה היום ז' אלול תשע"ד, 02/09/2014 במעמד הנוכחים.
|
איטה נחמן , שופטת |
