מ”י 8723/08/17 – מדינת ישראל נגד יוסף אלתלאחמה תושבי איו”ש
בית משפט השלום בפתח תקווה |
||
מ"י 8723-08-17 מדינת ישראל נ' אלתלאחמה
|
|
04 אוגוסט 2017 |
1
|
|
|
מספר פל"א 222804/2015 |
|
לפני כבוד השופטת מרב בן-ארי |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נ ג ד
|
|||
החשוד |
יוסף אלתלאחמה תושבי איו"ש
|
||
נוכחים:
נציג המבקשת - רס"ר משה יעיש
ב"כ החשוד - עו"ד נעמי כהן מטעם הסניגוריה הציבורית
החשוד - הובא על ידי שב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כמבוקש.
ניתנה והודעה היום י"ב אב תשע"ז, 04/08/2017במעמד הנוכחים.
|
מרב בן-ארי , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
2
יש לפני בקשה לחידוש הליכים והתייצב נציג משטרה. או שתוגש בקשת מעצר או שיתייצב תובע.
ניתנה והודעה היום י"ב אב תשע"ז, 04/08/2017 במעמד הנוכחים.
|
מרב בן-ארי , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לפני בקשה להארכת מעצרו של החשוד למשך 3 ימים. במקביל, הוגשה בקשה לחידוש הליכים ולמעצרו של החשוד עד תום ההליכים בתיק מ"ת 49542-05-15. החלטה זו תתייחס לשתי הבקשות.
בעבר, הוגש נגד החשוד כתב אישום בעבירה של כניסה לישראל שלא כדין. החשוד שוחרר בתנאים אך לא התייצב למשפטו. ביום 29.11.16 ביהמ"ש קבע כי "התיק יסגר", הודיע זכות ערעור והורה על צו מעצר נגד הנאשם בשל התחמקותו מלהתייצב להליכי משפט.
אשר לבקשת מעצר הימים, היא מתייחסת לכניסה לישראל שלא כחוק, ולאותו צו מעצר שהוציא ביהמ"ש בתיק הפלילי שכן בפרטי העבירה מצויין כי החשוד לא התייצב להליכי משפט נגדו.
אני סבורה כי החשוד אינו יכול להחזיק את המקל משני קצותיו.
אם התיק הפלילי נסגר, כטענתו, הרי לפני תיק חדש במעצר ימים, עם בקשה חדשה. למשטרה יש זכות לחקור, הוצגו לפני פעולות חקירה רלוונטיות וניתן להתייחס לכך כבקשה חדשה כשברקע לביהמ"ש המשטרה הציגה, חשש ממשי להמלטות (עקב העבר שציינתי), ודין אותה בקשה להתקבל.
מנגד, אם בקשת מעצר הימים היא עקב צו המעצר בתיק הפלילי, הרי שאותו תיק פלילי לא ניתן להתייחס אליו כסגור. לכן, בקשת החידוש היא במקומה.
3
אנו בשלב של החלטת ביניים בין אם במעצר הימים ובין אם בתיק הפלילי. כך או כך, אינני סבורה שיש לקבוע מסמרות בשאלה האם בתיק הפלילי ביהמ"ש התכוון לסגור אותו או להתלותו וענין זה הוא לתביעות לענות בו, אם וככל שיהיה צורך שכן ממילא לטעמי בקשת מעצר הימים עומדת על שתי רגליה באופן עצמאי.
משכך, אני מורה על הארכת מעצרו של החשוד בתיק זה (מעצר ימים) עד ליום 6.8.17 שעה 16:00.
ככל שתתבקש הארכת מעצר, החשוד יובא לביהמ"ש עד השעה 12:00.
המזכירות תסרוק פרוטוקול זה גם לתיק מ"ת 49542-05-15. נציג המשטרה יעביר החלטה זו לתביעות.
עד להארכת המעצר הבאה, אם תתבקש, התביעות יגבשו עמדה האם להמשך בהליך הקודם או להגיש הליך חדש.
פרוטוקול זה ישמש צו מעצר.
ניתנה והודעה היום י"ב אב תשע"ז, 04/08/2017 במעמד הנוכחים.
|
מרב בן-ארי , שופטת |
הוקלדעלידימירישרפי