מ”ת 15899/11/14 – מדינת ישראל נגד משה יוספוב (עצור)- בעצמו
בית המשפט המחוזי בבאר שבע |
||
מ"ת 15899-11-14 מדינת ישראל נ' יוספוב(עציר)
|
|
16 נובמבר 2014 |
1
|
בפני כב' השופט נסר אבו טהה |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד נדב אוחנה
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
משה יוספוב (עצור)- בעצמו ע"י ב"כ עו"ד דוד כץ |
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
1. זוהי בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, על רקע כתב האישום המייחס לו לכאורה ביצוע עבירות של שוד בנסיבות מחמירות, חבלה בכוונה מחמירה, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, שיבוש מהלכי משפט, החזקת סכין שלא כדין- עבירות מיום 29.10.2014.
2. בתמצית- נטען, כי במועד הנ"ל סמוך לחצות, הגיע המשיב סמוך לבניין ברחוב חנה סנש בבאר-שבע וניגש אל ק.א.(להלן: "המתלוננת"), אשר עובדת כיצאנית בכדי לקיים עימה יחסי מין תמורת 100 ₪. לפתע, מסיבה שאינה ברורה, דרש המשיב את כספו בחזרה. משהתכופפה המתלוננת בכדי להוציא מגרבה את הכסף, לפתע תקף המשיב את המתלוננת בכף שהכה אותה באגרופים במקומות שונים בגופה, נטל מגרבה 200 ₪ במזומן וכן את הטלפון הנייד שלה. עוברי אורח אשר הבחינו במעשיו של המשיב צעקו לעברו שיניח למתלוננת. אולם, המשיב המשיך להכותה תוך שהיא מבקשת ממנו שיניח לה. בשלב מסוים הניח המשיב למתלוננת ונמלט מן המקום, שהוא נושא עמו את הטלפון הנייד ואת הכסף של המתלוננת. המתלוננת רדפה אחרי המשיב, ביקשה ממנו שיחזיר לה את המכשיר הנייד, בתגובה המשיב שלף סכין ודקר את המתלוננת בחוזקה בשכמה ובכתפה וגרם לה לחבלה חמורה. ושוב, נמלט מן המקום כשהוא מותיר את המתלוננת שותתת דם במקום. בהמשך הגיעו שוטרים למקום ובמהלך הסריקות המשיב נעצר. בד בבד המשיב פירק את הטלפון הנייד של המתלוננת, והשליך אותו מעבר לגדר הסמוכה. המתלוננת נזקקה לטיפול רפואי, על רקע החבלות שנגרמו לה.
2
3. בהעדר
מחלוקת בדבר קיומן של ראיות לכאורה וכן קיומה של עילת מעצר, נותר אפוא לבחון בהתאם
למצוות המחוקק בסעיף
4. המשיב יליד 1992, לחובתו שתי הרשעות במגוון רב של עבירות- אלימות, רכוש, סמים, הפרות הוראה חוקית. לחובתו שני מאסרים על תנאי. הראשון בן שישה חודשים והשני בן שנה. לחובת המשיב תלויים מספר כתבי אישום בעבירות איומים ואלימות. מעיון בגיליון הרשעות המשיב עולה, כי המשיב ריצה מספר עונשי מאסר בפועל.
5. מובהר, כי אין בעצם הפניית המשיב לקבלת תסקיר, כדי להעיד על התוצאה שתתקבל בסופו של יום, בשים לב לחומרת המעשים ונסיבות ביצועם, וכן עברו הפלילי, דבר המלמד על רמת מסוכנות גבוהה לשלום הציבור וביטחונו.
6. קובע להמשך דיון וקבלת תסקיר מעצר ליום 15.12.2014 שעה 09:30, בפני שופט תורן.
7. המשיב יישאר במעצר עד למתן החלטה אחרת.
8. המזכירות תזמן את המשיב באמצעות שב"ס למועד הנדחה.
עותק ההחלטה יישלח לשירות המבחן.
ניתנה והודעה היום כ"ג חשוון תשע"ה, 16/11/2014 במעמד הנוכחים.
|
נסר אבו טהה , שופט |
