מ"ת 24350/05/15 – מדינת ישראל נגד ל
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 24350-05-15 מדינת ישראל נ' ל (עציר)
|
|
23 יוני 2015 |
1
בפני כב' השופטת נעה תבור |
|
המבקשת |
מדינת ישראל |
נ ג ד
|
|
המשיב |
ל (עציר) |
נ ו כ ח י ם :
ב"כ המבקשת : עו"ד טל הוד-איזיק
ב"כ המשיב : עו"ד רפאלוב
המשיב הובא ע"י השב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כמבוקש.
אני מתירה לעו"ד קופפר להעביר את תסקיר שירות המבחן לידי עו"ד רפאלוב.
ניתנה והודעה היום ו' תמוז תשע"ה, 23/06/2015 במעמד הנוכחים.
|
נעה תבור , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
המשיב והמתלוננת הם בני-זוג שנפרדו זה מזה. בתאריך 26.04.15 לאחר דיון בביהמ"ש לענייני משפחה נטען, כי המשיב איים על המתלוננת והודיע לה שתשלם מחיר כבד על הדברים שנאמרו בביהמ"ש וכי הוא שוקל לדרוס אותה.
2
לאחר הדברים נמלטה המתלוננת מהדירה. עוד נטען בעובדות כתב האישום, כי בתאריך 06.05.15 במהלך השיחה טלפונית איים המשיב על המתלוננת. דברי האיום כללו התייחסות לכך שגם אם המתלוננת תפנה למשטרה, לא יהיה בכך כדי לסייע לה "הפעם אני מרסק אותה, לא המשטרה תעזור לך ולא אף אחד אחר כי אני מרסק אותך". בהמשך הדברים הודיע המשיב, כי גם אם ייכנס לבית-סוהר, אין בכך להרתיע אותו. המשיב איים על פגיעה בגופה ובשלומה של המתלוננת.
בהחלטה קודמת קבעתי קיומן של ראיות לכאורה. החלטה זו התבססה בין היתר על דיסק שהושמע באולם ובו תועדה השיחה המאיימת. לא נותר ספק בעקבות השמעת השיחה, כי מדובר ביחסים סוערים ביותר. הדברים שהושמעו כלפי המתלוננת כללו איומים קשים כלפיה.
בעברו של המשיב 9 הרשעות קודמות. אמנם לא מדובר בהרשעות מהתקופה האחרונה, אולם גיליון ההרשעות מלמד על היסטוריה רצופה של אלימות כלפי בת-זוג. מדובר במי שבעברו תיקי חקירה רבים בהם הורשע, בעבירות תקיפת בת-זוג, איומים, שיבוש הליכי משפט, הפרת הוראה חוקית ועבירות אלימות נוספות. בין היתר גם עבירות כלפי עובדי ציבור.
לאור טיבה של העבירה המיוחסת והעבר שאיננו מהעת האחרונה, התבקש שה"מ לערוך תסקיר. תסקיר ראשון שהוגש מיום 07.06.15 סקר היכרות ארוכת שנים עם המשיב. קצינת המבחן ציינה, כי מדובר במערכת יחסים בלתי יציבה, סוערת וקונפליקטואלית עם המתלוננת שנמשכת שנים ארוכות. במהלך השנים נעשה ניסיון טיפולי, אולם גם במהלך הטיפול בלטו אלימות מצידו של המשיב וקושי בריסון עצמי. גורמי הטיפול התרשמו בזמנו מחוסר יכולת להפיק תועלת מההליך הטיפולי. בסופו של דבר הפסיק המשיב את הטיפול על דעת עצמו וחזר למגורים משותפים עם המתלוננת. גם בעיתוי הנוכחי קיים סכסוך כספי פעיל בין השניים. שה"מ העריך קיומו של סיכון ממשי להתנהגות אלימה חוזרת. לפי הערכתה של קצינת המבחן, יתקשה המשיב לווסת את עצמו במסגרת חלופה ביתית. גם בשיחה עם שה"מ בלטו אמירות תוקפניות כלפי המתלוננת. נוכח הסיכון לא הומלץ על שחרור לחלופה ביתית.
בעקבות האמור בתסקיר, התבקש במהלך הדיון שה"מ לשוב ולבחון אפשרות טיפולית. הפעם במסגרת אינטנסיבית. עתה התקבל תסקיר משלים מיום 17.06.15. בסיומה של אותה שיחה, חזר בו המשיב מהסכמה להליך טיפולי וחוזקה התרשמות שה"מ מסף תסכול נמוך. שה"מ העריך כי בעיתוי הנוכחי המשיב אינו בשל להשתלב בטיפול במסגרת סגורה מחוץ לשב"ס.
3
לאחר התסקיר הוחלף הייצוג ועתה מבקש הסנגור לשוב ולבחון חלופה ביתית תוך הצעת מפקחים נוספים.
בשים לב למכלול הנתונים שפורטו לעיל, אינני סבורה כי חלופה ביתית כלשהי תוכל להפיג את הסיכון הנשקף מהמשיב. לא ניתן להשקיף על התיק רק על בסיס העבירה המיוחסת בכתב האישום הנוכחי. מאחר ומדובר בהיסטוריה רצופת אלימות ולאור הסכסוך הפעיל שלא שקט גם בעיתוי הנוכחי, המעבר בין איומים למעשים יכול להיות מהיר ובלתי הפיך. אינני רואה מקום לבחון מפקחים נוספים כאשר המשיב עצמו לא הצליח לעבור את משוכת האמון.
אני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.
נקבע מועד לדיון מקדמי בפני כב' השופט צחי עוזיאל לתאריך 07 ביולי, 2015, בשעה 08:30.
המזכירות תקבע ביומנו של השופט צחי עוזיאל.
מאפשרת למשיב 3 שיחות טלפון על חשבון המדינה, לרבות לטלפונים סלולאריים.
ניתנה והודעה היום ו' תמוז תשע"ה, 23/06/2015 במעמד הנוכחים.
|
נעה תבור , שופטת |
