מ”ת 26304/07/13 – פלוני נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום בעכו |
|
|
|
מ"ת 26304-07-13 מדינת ישראל נ' פלוני(עציר)
|
1
בפני |
כב' השופט יעקב בכר
|
|
המבקש |
פלוני |
|
נגד
|
||
המשיבה |
מדינת ישראל |
|
החלטה |
1. כנגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של תקיפת קטין על ידי אחראי, תקיפה הגורמת חבלה של ממש בנסיבות מחמירות, תקיפה בנסיבות מחמירות ואיומים.
2. ביום 26/8/13 שוחרר המבקש בתנאים מגבילים.
3. ביום 18/11/13 הוריתי על שינוי מיקום מעצר הבית, באופן שהמשיב ישהה במעצר בית ב-__ בביתם של בני הזוג א.א.
4. ביום 24/12/13 דחיתי בקשה של המבקש לשנות את תנאי מעצר הבית בו הוא שוהה.
5. כעת שב המבקש ומבקש לאפשר לו לשוב לביתו.
6. ביום 4/3/14 שמעתי את טיעוני הצדדים. המשיבה מתנגדת לבקשת המבקש תוך הפנייה לאמור בתסקיר שירות המבחן אשר פירט את המסוכנות הנשקפת מחזרת המשיב לביתו.
7. לאחר הדיון המציא הסניגור מכתב מהמחלקה לשירותים חברתיים ב-__ ובו סקרה העובדת הסוציאלית את פעילות שירותי הרווחה בעניינו של המבקש ומשפחתו.
2
8. לאחר שנתתי את דעתי לטיעוני הצדדים, החלטתי להיעתר לבקשה. המבקש שוהה מחוץ לביתו מזה 8 חודשים. אין בכוונת בני הזוג להתגרש. מדבריה של אשתו והמפקחים בפניי, עולה כי למעשה המשפחה כולה לרבות ילדיו של המבקש העתיקו את מקום מגוריהם לדירת המפקחים. אשתו וילדיו אשר התמידו להתייצב לכל הדיונים בבית משפט זה, הביעו לא אחת את רצונם לאפשר למבקש לשוב לביתם ונראה לי כי גם שירותי הרווחה לא מתנגדים לצעד זה. טעם נוסף להיעתר לבקשה הוא שבתקופה האחרונה לא היתה כל אינדיקציה להתנהגות אלימה מצדו של המבקש חרף הקרבה שבינו לבין אשתו וילדיו.
נראה לי כי יש לאפשר למבקש ולמשפחתו להתאחד על מנת שניתן יהיה לשקם את מערכת היחסים בתוך המשפחה. יש לכבד את רצונם של כל בני המשפחה.
אשר על כן, אני נעתר לבקשה ומורה על שינוי מקום מעצר הבית, באופן שהמבקש ישהה במעצר בית מלא בביתו ב-.___ החל מיום 13/3/14.
המפקחים, בני הזוג א'א', יהיו משוחררים מערבותם.
על המבקש להמציא ערבות צד ג' נוספת על סך 5,000 ₪ וזאת עד ליום 12/3/14.
המזכירות תמציא העתק מהחלטתי זו לב"כ הצדדים בפקס.
ניתנה היום, ז' אדר ב תשע"ד, 09 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.