מ”ת 27690/11/14 – מדינת ישראל נגד יעקב דהן
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
מ"ת 27690-11-14 מדינת ישראל נ' דהן(עציר)
|
|
17 נובמבר 2014 תיק קשור בקשר מעצרים |
1
בפני כב' השופט ד"ר יובל ליבדרו |
|
המבקשת: |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד אימן סאלח והמתמחה קלנטרוב |
נגד
|
|
המשיב: |
יעקב דהן (עציר) ע"י ב"כ עו"ד טל ארד |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
1. לפני בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים כנגדו.
2. הבקשה מסתמכת על כתב אישום אשר הוגש כנגד המשיב ואשר ייחס לו ביצוע עבירה של פריצה לבית מגורים.
3. מעובדות כתב האישום עולה כי ביום 5.9.2014 הנאשם התפרץ לדירת המתלוננת בכך שפתח את דלת הדירה אשר הייתה סגורה, אך לא נעולה.
במעמד האמור, הופתע המשיב על ידי בתה הקטינה של המתלוננת אשר החלה לצעוק ואז יצא המשיב מהדירה.
4. ב"כ המשיב טען כי לא מתקיימות ראיות לכאורה וכן לא מתגבשת עילה למעצרו של המשיב.
ב"כ המשיב טען כי יש להורות על שחרורו של המשיב ולמעלה מן הנדרש הציע כי אחותו תפקח עליו.
5. לעניין הראיות לכאורה, טען ב"כ המשיב כי אלו לא מתקיימות.
2
ב"כ המשיב טען כי הליך הזיהוי עליו מבססת המבקשת את בקשתה - פגום, נוכח העובדה כי למזהה הוצגה תמונה של אחי המשיב, עובר לעריכת המסדר; נוכח העובדה כי המזהה השתהתה למעלה משתי דקות עד שהצביעה על תמונתו של המשיב ונוכח העובדה שטענת האליבי של המשיב לא נסתרה.
עוד טען ב"כ המשיב כי לא ברור כיצד לא זיהתה המזהה את הנעליים שנעל המשיב בהיותן נעליים בצבע צהוב זוהר.
6. ב"כ המשיב טען כי לא מתקיימת עילת מעצר באשר עסקינן בעבירת רכוש יחידה.
7. ב"כ המבקשת טען כי הראיות לכאורה מתבססות על זיהוי המתלוננת את המשיב במסדר זיהוי.
ב"כ המבקשת הוסיף כי עילת המעצר מתגבשת נוכח השילוב שבין העבירה שביצע המשיב לבין עברו הפלילי המכביד.
8. לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, סבורני כי קיימות ראיות לכאורה כנדרש בשלב זה של ההליך. אין מחלוקת בין הצדדים כי המתלוננת זיהתה את המשיב כמי אשר פרץ לביתה.
העדה ר ג השיבה באמרתה במשטרה, לשאלה כיצד ראתה את אותו אדם אם הוא שם את ידיו על פניו: "היד שלו לא הסתירה את הפנים רק את החלק העליון כך שראיתי את הפנים שלו ואני יכולה לזהות אותו" (חקירה מיום 7/9/2014 עמוד 1 שורות 3-5). בחקירה הקודמת מסרה כי עת עלתה במדרגות לקומה הראשונה, שמעה דלת נטרקת, מישהי צועקת חצוף ופתאום ראתה מישהו יורד במדרגות ושם על העיניים ידיים (חקירה מיום 6.9.2014 עמוד 1 שורות 2-4).
תחילה סברה העדה רינה גאולה כי זיהתה את "אבא של יוסי" אותו היא מכירה שנים רבות ואולם במהלך עדותה מיום 7.9.2014, מסרה, לאחר שהוצגה תמונתו של אביו של יוסי דהן, מר רפי דהן, כי זה לא הוא (רפי דהן) והוסיפה כי מדובר בוודאות באח שלו שהוא דומה לרפי דהן (חקירה מיום 7.9.2014 עמוד 1 שורות 11-12).
9. במסדר זיהוי תמונות שנערך ביום 10.11.2014, זיהתה העדה את המשיב כמי אשר ירד במדרגות. העדה מסרה באמרתה מיום 10.11.2014 כי זיהתה בוודאות את המשיב כאדם שירד במדרגות מהבית שלה.
3
10. סבורני כי זיהויו של המשיב כמי אשר ירד במדרגות מהבית שלה, בסמוך לאחר טריקת הדלת, כאשר המשיב לא נתן כל הסבר לכך מגבש את הראיות לכאורה כנגד המשיב.
יש לחזור ולזכור כי: "באשר לדרישה לקיומן של "ראיות לכאורה להוכחת האשמה", בפסיקתו של בית משפט זה נקבע כי במסגרת דרישה זו, על המאשימה להראות כי התשתית הראייתית שבידה מקימה סיכוי סביר להרשעת הנאשם... בהתאם על בית המשפט לבחון אם קיים בחומר הראיות הגולמי כמכלול פוטנציאל חזק דייהו כך שלאחר ניהול חקירות ולאחר קביעת מהימנות ומשקל הראיות ניתן יהיה לבסס עליהם את אשמת הנאשם מעל כל ספק סביר", בש"פ 3526/13 כיאל נ' מדינת ישראל, פורסם באתר בתי המשפט.
יישום ההלכה הנ"ל על ענייננו מלמד כי לו יתן בית המשפט משקל ויקבע כי זיהוי העדה את המשיב הוא מהימן ואמין, אזי שבהחלט ניתן לבסס את הרשעת הנאשם ומכאן שקיים אותו פוטנציאל ראייתי לשלב זה של ההליך.
טענותיו של המשיב לעניין הצגת תמונת האח, משך הזמן בו לקח לעדה לזהות, העובדה כי לא נתנה דעתה לצבע נעליו של המשיב ולחלוף הזמן מאז ביצוע העבירה ועד להליך הזיהוי, כולן מתייחסות לשאלת המהימנות והמשקל של עדותה של העדה. בשלב זה של ההליך, בית המשפט לא נדרש לשאלות אלו של מהימנות ומשקל, אלא אם מדובר בפריכות מהותיות וגלויות לעין.
בעניין זה ראו, בין היתר, בש"פ 6982/10 ארביב נ' מדינת ישראל, פורסם באתר בתי המשפט ובש"פ 9431/12 לוי נ' מדינת ישראל, פורסם באתר בתי המשפט.
11. לעניין עילת המעצר, ידועה ההלכה לפיה שילוב בין עבירת רכוש, שכשלעצמה לא מבססת חזקת מסוכנות עם עבר פלילי מכביד, עשוי לגבש עילת מעצר של מסוכנות. לעניין זה ראו בין היתר בש"פ 45/10 פאדי מסראוה נ' מדינת ישראל פורסם באתר בתי המשפט ובש"פ 2911/08 שוקרון נ' מדינת ישראל.
12. בענייננו, מדובר בעבירת רכוש לא קלה אשר נסיבותיה מצביעות על חומרה מסוימת. המשיב, לכאורה, התפרץ לבית ונתקל בילדה קטינה אשר נאלצה לצעוק. אין צורך להכביר מילים אודות תחושותיה של ילדה קטינה שרואה גבר זר בביתה.
4
13. עברו הפלילי של המשיב הינו מכביד ביותר ולמשיב עשרות הרשעות. רובן הגדול של ההרשעות הן בביצוע עבירות רכוש ובעיקר פריצה לבתי מגורים. אך בחלוף 4 ימים מעת שחרורו מן המאסר האחרון, ביצע המשיב לכאורה, את העבירה בתיק דנן ויש בכל אלה כדי לגבש את עילת המסוכנות כאמור לעיל.
14. יחד עם כל האמור לעיל, סבורני כי יש מקום לבחון חלופת מעצר בעניינו של המשיב ואולם על חלופה זו להיות כזו אשר תבטיח בצורה מיטבית את שלום הציבור ואת ההגנה על קניינו של הציבור מפני המשיב.
ניתנה והודעה היום כ"ד חשוון תשע"ה, 17/11/2014 במעמד הנוכחים.
|
ד"ר יובל ליבדרו, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
1. בהחלטתי מהיום קבעתי כי מתקיימות בעניינו של המשיב ראיות לכאורה ועילת מעצר.
יחד עם זאת, מצאתי לנכון לבחון חלופת מעצר והצעתי לב"כ המשיב לקבל בעניינו של המשיב תסקיר.
ב"כ המשיב עמד פעם אחר פעם על כך שאין מקום לקבל בעניינו של המשיב תסקיר ועתר הוא לקבל החלטה סופית בעניין מעצרו של המשיב, על בסיס בחינת החלופה שהוצעה היום בבית המשפט.
5
2. לאחר ששמעתי את הערבה שהוצעה כמפקחת על המשיב, שוכנעתי כי החלופה שהוצעה איננה מתאימה. אינני מביע כל דופי בערבה שהוצעה ואולם מתשובות הערבה, שהיא אחות המשיב, התרשמתי כי הערבה מגוננת על המשיב ותתקשה למלא את תפקידה כמפקחת.
כן התרשמתי כי ספק אם לערבה יכולת לקיים את תנאי השחרור שסברתי שיש מקום להם בענייננו, דהיינו פיקוח מלא וצמוד ב"מעצר בית", מה שיבטיח את שלום הציבור ואת ההגנה על קניינו של המשיב.
3. לאור האמור לעיל אני מורה על מעצר של המשיב עד תום ההליכים כנגדו.
זכות ערר כחוק.
ניתנה והודעה היום כ"ד חשוון תשע"ה, 17/11/2014 במעמד הנוכחים.
|
ד"ר יובל ליבדרו, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
אני רואה בישיבה היום את תחילת משפטו של המשיב בתיק העיקרי.
קבוע למשיב דיון גישור בפני כב' השופט ברסלר-גונן ביום 9.12.2014 בשעה 09:00.
יש להביא את המשיב לדיון הקבוע בפני כב' השופט ברסלר ביום 9.12.2014 - באמצעות שב"ס.
אני מבטל את דיון ההקראה שקבוע בפניי ליום 27.11.2014 וכן את זימון המשיב למועד זה.
בשולי החלטתי סבור אני כי יש מקום לקבוע תיק זה לשמיעה מהירה של דיון ההוכחות היה וכך יחפוץ ב"כ המשיב וזאת נוכח העובדה כי המשיב נעצר עד תום ההליכים מחד גיסא ונוכח אופי טענות ב"כ המשיב לראיות מאידך גיסא.
ניתנה והודעה היום כ"ד חשוון תשע"ה, 17/11/2014 במעמד הנוכחים.
|
ד"ר יובל ליבדרו, שופט |
