מ”ת 36386/04/14 – מבקשים,מדינת ישראל נגד ג’
בית משפט השלום באשקלון |
|
|
|
מ"ת 36386-04-14 מדינת ישראל נ' ג'(עציר)
|
1
בפני |
כב' השופט אמיר דהאן
|
|
מבקשים |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
משיבים |
ג' (עציר) |
|
החלטה
|
בפני בקשת המשיב להקלת תנאי הערובה שלו .
טענות הצדדים
הסניגור טען כיהמבקש הורחק לפני כשבועיים מהעיר אשדוד על מנת להרגיע את הרוחות הוא נדד בין החברים באשקלון ובתקופה האחרונה התגורר זמנית אצל החברים עד היום כי היום מגיעים הילדים של החברים והוא נאלץ להתפנות, אין לו מקום אחר דירתו באשדוד , מתגורר בשכונות שונות של אשדוד , הוא קיים את כל תנאי השחרור ולפיכך התבקש בית המשפט לאפשר לו לחזור לאשדוד .
ב"כ המאשימה טענה כי המשיב תקף את בת זוגו בלש אחריה ואף הטריד אותה , מחומר הראיות עולה מסוכנות והמשיב שוחרר רק ביום 24/04/2014 . לא חלף זמן ולא חל שינוי בנסיבות המסוכנות עומדת בעינה ולפיכך התנגדה לבקשת המשיב .
דיון והכרעה :
אכן המשיב קיים עד כה את תנאי השחרור ויש מקום לאפשר לו לשוב ולהתגורר בביתו בתנאי הרחקה משכונתה של המתלוננת באשדוד בפרט לאור האילוצים שפורטו בדברי ב"כ . בכך נראה כי המשיב הפנים כמה חשוב להתרחק מן המתלוננת ואף קיים את דבריו וכך התרשמתי אף אני ממנו.
יחד עם זאת , לאור הארועים הקודמים, ולאור חותם ההטרדה המאיימת שהם נושאים, יש מקום לחזק את החלופה ואת ההרתעה ולקבוע את התנאים הנוספים כדכתיב :
2
· המשיב לא יכנס לשכונתה של המבקשת באשדוד ולא יתקרב לרדיוס של 500 מ' מביתה .
· המשיב יעמיד ערב צד' ג' שיחתום על ערבות בסך 10,000 ₪ להבטחת התנאים המוקלים
· או שיפקיד סך של 2,500 ₪ נוספים להבטחת תנאים חדשים אלה .
לא יעמוד המשיב בערבויות הנוספות, לא יורשה לשוב לעיר אשדוד.
יתר התנאים בהחלטה מיום יישארו על כנם .
הסניגור יגיש לתיק תצהירו של המשיב המאשר כי הבין את התנאים ומתחייב לפעול על פיהם.
תזכורת פנימית לעדכון במעמד הסניגור ביום 27/05/2014 בשעה 08:00 .
המזכירות תעביר העתק החלטתי לצדדים ותודיע לי בהודעה חוזרת אם הפקיד המשיב את ההפקדה בסך 5,000 ₪ עד 01/05/2014 .
ניתנה היום, י"ח אייר תשע"ד, 18 מאי 2014, בהעדר הצדדים.
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)