מ”ת 39670/09/17 – מדינת ישראל נגד אברהם מרדו (עציר) – בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
מ"ת 39670-09-17 מדינת ישראל נ' מרדו(עציר)
|
|
24 ספטמבר 2017 |
1
|
לפני כבוד השופטת שוש שטרית |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל ע"י ב"כ המתמחה רפי שמואל
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
אברהם מרדו (עציר) - בעצמו ע"י ב"כ עו"ד דמיטרי ורניצקי
|
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו שני אישומים בעבירות של גניבה.
על פי העובדות באישום הראשון, ביום 14.9.2017 גנב המשיב מעל דלפק בסמוך לקופה שבחנות פנדורה שבקניון הנגב מכשיר טלפון סלולארי מסוג אייפון 7 פלוס של עובדת החנות.
על פי העובדות באישום השני, סמוך למעמד המתואר באישום הראשון, גנב המשיב מתוך חנות מובייל בתחנה המרכזית בבאר שבע מכשיר טלפון סלולארי מסוג סמסונג 7 השייך המתלונן.
ב"כ המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר וב"כ הצדדים הגיעו להסכמה לשחרורו של המשיב בתנאים הכוללים מעצר בית לילי.
לא ברור לבית המשפט מה יועיל מעצר בית לילי, מקום בו מדובר במי שהוא רצידיביסט החוזר ומבצע עבירות רכוש ובמהלך היום ללא מורא וללא חשש ומבלי שמאסרים ממושכים בעבר מרתיעים אותו לחזור ולבצע עבירות רכוש נוספות.
2
לטעמי, בתיק דנן היה ראוי להותיר את המשיב במעצר עד תום ההליכים ובכך למנוע ממנו להמשיך ולפגוע ברכושו של הציבור. לדידי אין מקום לראות בגניבת מכשירים ניידים כעבירת רכוש פשוטה.
יחד עם האמור ובהינתן שהמדינה יחד עם בא כוחו מבקשת את שחרורו של המשיב ממעצר, אין לי אלא לקבל את ההסכמה ולהורות על שחרורו של המשיב בתנאים המוסכמים וכמפורט לעיל.
לא יעמוד המשיב בתנאי השחרור, ייעצר ויובא בפניי בתוך 48 שעות.
על ב"כ המשיב להבהיר למשיב ולערב שוב את כל תנאי השחרור, לוודא כי הבינו אותם, וכן לוודא כי הללו הבינו היטב כי כל הפרה של תנאי מתנאי השחרור - יכול ותוביל הן למעצרו המחודש והן לחילוט הערבויות.
מורה על ביטול דיון ההקראה הקבוע ליום 1.10.2017.
המשיב הודע בדבר מועד הדיון המקדמי הקבוע בתיק העיקרי ליום 29.10.2017 בשעה 15:00 בפני כב' השופט ד"ר יובל ליבדרו וכי עליו להתייצב ביחד עם הערב.
ניתנה והודעה היום ד' תשרי תשע"ח, 24/09/2017 במעמד הנוכחים.
|
שוש שטרית, שופטת בכירה |
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)