מ”ת 43007/04/14 – מדינת ישראל נגד אדוארד פנחסוב
בית משפט השלום באשקלון |
||
מ"ת 43007-04-14 מדינת ישראל נ' פנחסוב(עציר)
|
|
14 מאי 2014 |
1
|
42981-04-14 |
|
בפני כב' השופט אמיר דהאן |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
אדוארד פנחסוב (עציר)
|
||
נוכחים:
המבקשת באמצעות ב"כ עו"ד יפעת לוזון ומתמחה יפעת הדרי
המשיב הובא באמצעות שב"ס וב"כ עו"ד מועלם
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפני בקשה לעצור את המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו.
הצדדים חלקו על הראיות לכאורה.
עיינתי בראיות לכאורה ומצאתי כי ישנן ראיות לכאורה כנגד המשיב אשר מקיימות סיכוי סביר להרשעה, ראיות אלה נובעות מן המקורות הבאים:
· אמרת אנה רודינוב מיום 24/4/14 שעה 16:38. באמרה זו מתארת הגב' רודינוב בבכי כי המשיב הכה אותה באגרופים, חנק אותה בסמרטוט וגרם לה חבלות. לאחר מכן תפס אותה וזרק אותה אל המיטה ונתן לה מכות בגב ובבטן.
החוקרת מציינת כי הבחינה בחבלות ואף צילמה אותם בתמונות המסומנות ה' - יג'.
אומנם באמרות נוספות שמסרה המתלוננת, התכחשה המתלוננת לאמרה ראשונה זו, אך אין הדבר גורע מן הסיכוי הסביר להרשעה.
קיבלתי את טענות הסנגור בנוגע לאישום בכליאת השווא ולמצב הראיות לכאורה לגבי אישום זה.
2
· אמרת מיכל עמרני מיום 27/4/14 תומכת את אמרת המתלוננת הראשונה, מיכל עמרני מוסרת כי היא עובדת סוציאלית של מרכז מתדון אשדוד וראתה את המתלוננת יום לפני תלונתה ויום אחרי תלונתה, שמעה את תלונותיה על המכות שהוכתה וראתה את הסימנים.
במצב דברים זה, אין לי אלא לקבוע כי קיים סיכוי סביר להרשעה כעולה מן הראיות לכאורה בתיק.
ניתנה והודעה היום י"ד אייר תשע"ד, 14/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
אמיר דהאן, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפניי בקשת הסנגור להורות על שחרורו של המשיב לחלופת מעצר כבר היום.
במסגרת החלטה בדבר הראיות לכאורה, נקבע כי ישנן ראיות לכאורה חזקות לגבי האירוע מיום 23-24/4/14, אירועים אלה מגלמים תקיפה קשה אשר הותירה חבלות במתלוננת, קרתה מספר פעמים והיתה ממושכת למדיי.
למשיב עבר פלילי בעבירת גניבה ישנה משנת 2000.
הקשבתי קשב רב לגב' אנה רובינוב אשר באה בפניי בדמעות וביקשה כי אשחרר את המשיב אשר הוא הנפש היחידה התומכת בה בכל העולם והביאה את הבן אשר מתגעגע אליו מאוד, גם ממכתבה של המתלוננת עולה כי היא נוטלת על עצמה את האשמה ומוכנה לעשות הכל על מנת שהמשיב ישוב לביתו אלא שעומדות בפני גם מכתביהן ועדויותיהן של העובדות הסוציאליות אשר טיפלו בתלונתה של הגברת רודינוב. מדוחות אלה ומאמרות אלה עולה תמונה של מכות קשות ונמרצות אשר יוצרות חשש ממשי למסוכנות.
3
בנסיבות העניין אינני פוסל על הסף את שחרורו של המשיב אך אין אפשרות להעריך את מסוכנותו ולקבוע מאיזה צד של הגבול נמצא מקרה זה.
לאחר שנתתי את דעתי לכל פרטי האירוע ולנתוניו גובר החשש מפני המשיב ולפיכך אני מורה על הכנת תסקיר שירות מבחן אשר יוגש בפני עד ליום 29.05.2014 כפי שהוריתי בהחלטה קודמת.
רק לאחר שיהיה התסקיר בפני אוכל לשקול את שחרורו של המשיב.
קובע את הדיון ליום 29.05.2014 בשעה 15:30 לאור תסקיר שירות המבחן.
בשלב זה המשיב יהיה עצור עד למתן החלטה אחרת.
העתק מהחלטתי בדחיפות לשירות המבחן.
ניתנה והודעה היום י"ד אייר תשע"ד, 14/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
אמיר דהאן, שופט |
הוקלד: אורלי +ארזו
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)