מ”ת 54814/10/22 – נביל אלחוציני,איהאב חוסייני,והיב חוסייני (עצור/אסיר בפיקוח) נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בירושלים |
|
|
|
מ"ת 54814-10-22 מדינת ישראל נ' אלחוציני(עצור/אסיר בפיקוח) ואח'
תיק חיצוני: 459790/2022 |
בפני |
כבוד השופט אוהד גורדון
|
|
המבקשים |
1. נביל אלחוציני 2. איהאב חוסייני 3. והיב חוסייני (עצור/אסיר בפיקוח) |
|
נגד
|
||
המשיבה |
מדינת ישראל |
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
לפני בקשות לאפשר למבקשים, השוהים במעצר בפיקוח אלקטרוני, יציאות בליווי לרגל חג הקורבן (בהיקפים משתנים). בין אם בהסכמה מפורשת (בעניינו של המבקש 1) או בשים לב להחלטות מיום 23.6.23 (בעניינו של המבקש 2) ומיום 21.6.23 (בעניינו של המבקש 3), ניתנת ההחלטה על יסוד העמדות שהציגו הצדדים בכתב.
בהכריעי בבקשה, שקלתי מחד את חשיבות החג ואת הרצון לאפשר למבקשים לקיים את מנהגיו. שקלתי גם את העדרן של טענות לביצוע הפרות עד כה, כשבעניינו של המבקש 3 הוצג ביום 21.6.23 גליון הפרות המאמת זאת, וקודם לכן הוצגה תמונה זהה בעניינו של המבקש 1. מנגד, שקלתי את טיבן של עילות המעצר בעניינם של המבקשים, שכאמור בהחלטות קודמות (ראו מיום 30.3.23, 7.2.23, 14.6.23) הצריכו את השמתם במעצר בפיקוח אלקטרוני, הגם שבתווך אושרו לחלקם פרקי זמן להתאווררות בפיקוח. הוספתי ושקלתי את עמדת המשיבה, שהסכימה לשתי יציאות בהיקף של ארבע שעות כל אחד, ומנגד את הבקשות ליציאות בהיקף של שש שעות ביום (המבקש 3), שמונה שעות (המבקש 2) או בהיקפים משתנים (המבקש 1, שציין שהוא שוהה מחוץ לירושלים).
במכלול השיקולים, אני קובע כי בימים 28.6.23 - 1.7.23 יוכלו המבקשים לצאת מן המעצר בפיקוח אלקטרוני, בליווי צמוד של אחד המפקחים שאושרו, בשעות 12:00-18:00. נאסר עליהם ליצור קשר ישיר או עקיף עם המתלונן, או להתקרב מרחק הקצר מ300 מ' ממקום הימצאו או מגוריו ככל שהם ידועים למבקשים.
לגבי המבקש 1 ולגביו בלבד, מהטעם שהוצג בבקשתו (ביקור בקבר אביו) היציאה ביום 28.6.23 ובו בלבד תהא בין השעות 8:00-14:00, חלף השעות הנקובות לעיל.
המזכירות תעביר את ההחלטה לצדדים וליחידת "מעוז". זכות ערר כדין.
ניתנה היום, ז' תמוז תשפ"ג, 26 יוני 2023, בהעדר הצדדים.
