מ”ת 55998/02/14 – מדינת ישראל נגד חסין חמיד
בית המשפט המחוזי בירושלים לפני כבוד השופט יעקב צבן, סגן נשיא |
מ"ת 55998-02-14
|
1
המבקשת |
מדינת ישראל |
נגד
|
|
המשיב |
חסין חמיד |
החלטה |
1.
העבירות המיוחסות למשיב הן סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה לפי סעיף
2
ראיות לכאורה
2. אין חולק על קיום ראיות לכאורה, למעט עבירה של קבלת רכוש גנוב והחזקת מכשירי פריצה. אינני רואה מקום וצורך להכריע בדבר, שכן באשר למעשים העיקריים ולעבירות העיקריות יש ראיות לכאורה.
עילת מעצר
3. עילת המעצר העיקרית היא מסוכנות. מי שנכנס לישראל שלא כדין, נוהג ברכב ללא רישיון נהיגה, נמלט ברכב משוטרים, דורס שוטר, נמלט ברגל, מלמד על עצמו כאדם מסוכן. כך גם עברו הפלילי (7 הרשעות בעבירות של שהייה בלתי חוקית, גניבת רכב, שימוש במסמך מזויף ועוד). נחזור ונדגיש, כי מי שנמלט משוטרים ועוד ברכב ומסכן את כל עוברי הדרך, הוא אדם מסוכן.
חלופת מעצר
4. חלופת מעצר מחייבת מתן אמון ולו מינימלי בנאשם-משיב. לפנינו משיב עם עבר פלילי מכביד, שנמלט משוטרים ברכב וברגל תוך ביצוע עבירות משמעותיות ממש. בנוסף, קיים קושי אינהרנטי במתן חלופה לתושבי הרשות הפלסטינית. לא ניתן לאשר חלופה בתוך ישראל, שהרי אין לו אישור שהייה ועל חלופה בתחום הרשות הפלסטינית למעשה לא ניתן לפקח.
5. לאור האמור, אני מאריך מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.
ניתנה היום, ג' באדר ב' התשע"ד, 05 במרץ 2014, במעמד הצדדים.
יעקב צבן, שופט |