מ"ת 59664/03/15 – מדינת ישראל נגד א ד
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 59664-03-15 מדינת ישראל נ' ד(עציר) מ"ת 59640-03-15
|
|
26 אפריל 2015 |
1
בפני כב' השופטת נעה תבור |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל |
נ ג ד
|
|
המשיב |
א ד (עציר) |
נ ו כ ח י ם :
ב"כ המבקשת : עו"ד יהונתן גנץ
ב"כ המשיב : עו"ד משה אלון
המשיב הובא ע"י השב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כתב אישום מייחס למשיב עבירות של איומים והחזקת סכין. האישום הראשון מתייחס להתנהגותו של המשיב, כאשר מי שהייתה בת-זוגו בעבר קיבלה הודעה למכשיר הטלפון הנייד וסירבה להראות מה מקור ההודעה. בתגובה לכך איים המשיב על המתלוננת בפגיעה בבני-משפחתה ולאחר מכן נטל סכין מטבח ואיים, כי ימתין לאמה של המתלוננת וידקור אותה בראשה. לאחר מכן שלח המשיב למתלוננת מסרונים בעלי תוכן מאיים הכוללים איומים על פגיעה באחיה. לשון הבוטא של האיומים מפורטת בכתב האישום. בין היתר, איים המשיב על המתלוננת לבל תודיע למשטרה ותערב אותן בעניין. כאשר הובא המשיב לחקירה ונערך ניסיון לערוך עימות בינו לבין המתלוננת, השתולל ואיים על המתלוננת גם בנוכחות השוטרים.
האישום השני עניינו איומים על שוטרים שהגיעו לדירתו של המשיב והתפרעות שנערכה באותו מעמד.
לא הייתה מחלוקת בדבר קיומן של ראיות לכאורה.
דברי האיום שהשמיע המשיב מלמדים על הסיכון הנשקף ממנו. העובדה שמדובר באיומים כלפי מי שהייתה פרודה במשך חצי שנה מהמשיב, מגבירה אף היא את החשש לשלומה של המתלוננת.
2
מונח בפני תסקיר ש. מבחן מיום 14.04.15. מהתסקיר עולה, כי מדובר במי שעושה שימוש בסמים מאז היה בן 15, באופן יומיומי. התסקיר סוקר אורח חיים התמכרותי אליו נוספה בשנה אחרונה בעיית הימורים. קצינת המבחן ציינה דברי המשיב עצמו, כי הוא מתכוון להמשיך ולצרוך סמים לאחר שחרורו וקשריו השוליים מהווים עבורו מקור לתחושת כוח. קצינת המבחן התרשמה כי המשיב הוא בעל סף גירוי נמוך וקושי בשליטה וויסות עצמי. המשיב תואר כמי שמרוכז בצרכיו ובדרכים לספקם אף באופן אלים ושולי. עוד עולה מהתסקיר קיומו של סיכון להישנות התנהגות אלימה כלפי בת-הזוג. נתונים בדבר יחס אובססיבי והתנהגות שתלטנית מלמדים על גורמי סיכון נוספים.
ברקע לדברים יש להוסיף הרשעה קודמת משנת 2014, בעבירות סמים.
הסנגור הדגיש בטיעוניו את הצורך בטיפול במשיב. לשאלת ביהמ"ש מהו הטיפול המבוקש, הבהיר כי מדובר בטיפול נפשי.
מקומו של טיפול כאמור הוא בהליך העיקרי וככל שהמשיב יורשע. בשלב המעצר בוחן ביהמ"ש את הסיכון הנשקף מהמשיב ואת היכולת לאיין את הסיכון בדרכים שפגיעתן בחירותו פחותה ממעצר ממש. מהתסקיר עולה שימוש אינטנסיבי בסמים שאינו מאפשר מתן אמון במשיב כי יקפיד על תנאי שחרור כלשהם. עיינתי בהודעות אחיו של המשיב, אשר מלמד על קושי לשים למשיב גבולות. בהודעת אביו של המשיב צויין, כי קיים צו הרחקה שהוצא כלפי המשיב מביהמ"ש לענייני משפחה. בני-המשפחה כולם מתארים את הקושי המשמעותי בשל ההתמכרות לסמים.
לאור עמדתו הברורה של המשיב בפני ש. המבחן והצהרתו בדבר המשך שימוש בסמים, לא מצאתי כל מקום להפנות פעם נוספת לבחינה בש. המבחן. יתר על כן, מצבו הנפשי של המשיב נבחן ב-2 בדיקות שונות ולא נמצא, כי קיימת בעיה נפשית שיש בה להשפיע על כשירות לעמוד לדין.
בשולי הדברים יש לציין כי בש. המבחן לא הוצעה חלופת מעצר כלשהי. הנכונות להציע מפקחים באולם ביהמ"ש מעוררת ספק ומכל מקום, לאור התמונה המתוארת ברורות בתסקיר, לא מצאתי מקום לבחון התאמת מפקחים באולם ביהמ"ש.
שמעתי בקשתו של הסנגור בשלהי ההחלטה לערוך בדיקה נפשית נוספת, אולם מטיעוני הסנגור עלה כי דווקא התרשם משיפור במצבו של המשיב לאחר מעצרו.
3
אני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.
נקבע מועד לדיון מקדמי בפני כב' השופט צחי עוזיאל לתאריך 11 במאי, 2015, בשעה 08:30.
המזכירות תקבע ביומנו של השופט צחי עוזיאל.
ניתנה והודעה היום ז' אייר תשע"ה, 26/04/2015 במעמד הנוכחים.
|
נעה תבור , שופטת |
