מ"ת 6607/09/21 – עמראן כואד נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בחיפה |
|
|
|
מ"ת 6607-09-21 מדינת ישראל נ' כואד(עצור/אסיר בפיקוח)
תיק חיצוני: 569450/2021 |
1
בפני |
כבוד השופט ניצן סילמן
|
|
מבקשים |
עמראן כואד (עצור/אסיר בפיקוח)
|
|
נגד
|
||
משיבים |
מדינת ישראל
|
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
לאחר שבחנתי עמדות הצדדים סבורני כי לעת זו לא ניתן לקבל טענת הכרסום, ובדין חזר בו ב"כ המבקש לעת זו (שכן מרבית הטענות נוגעות לתשתית שהייתה ממילא בעת כתיבת ההחלטה בנושא); עם זאת ניתן להורות על הקלות מסוימות, לאור חלוף הזמן, וקצב ההתקדמות.
מודע אני לכך כי עסקינן בתיק נשק; מנגד- לא ניתן להתעלם מהקושי הראייתי שצץ עוד בתחילת ההליך; חזקת המקום עוסקת בהחזקה; קיימות שאלות לא מעטות ללא מענה.
המבקש מצוי במעצר באיזוק מאז 4/10/22 ללא חלונות; להבנתי (גם לא נטען אחרת) לא היו הפרות; יוצא כי המבקש הוכיח עצמו מהלך מעל 8 חודשים וכך אף מפקחיו (ראה בש"פ קרוננברג לעניין זה).
2
שמיעת התיק התעכבה גם בשל מו"מ ממושך וגם בשל מחלת המבקש (וברור כי הדבר אינו לפתח המאשימה); עם זאת לא ניתן להתעלם מכך כי מועדי שמיעה להמשך כלל לא נקבעו, כך שההליך יש להניח יימשך זמן רב.
הבאתי גם בחשבון כי מרבית העדים הנם שוטרים ואין חשש שיבוש.
בנסיבות אלו- נקודת האיזון מאפשרת הקלת מה אגב בחינה של תנאי מגבלות החירות.
החל מיום 15/6/22 ואילך יפתח חלון מדי יום למבקש, משעה 10:00 בבוקר ועד שעה 14:00, בליווי; איסור כניסה לכפר יאסיף.
החלון- בליווי כל העת.
שירות המבחן יערוך תסקיר משלים בעניין תנאי מגבלות החירות; התסקיר יוגש תוך 45 ימים; לאחר מכן כל צד יוכל להעלות טענותיו.
ב"כ הצדדים יעדכנו המועדים שנקבעו בתיק העיקרי.
המזכירות תשגר לשירות המבחן ולצדדים.
ניתנה היום, י"ג סיוון תשפ"ב, 12 יוני 2022, בהעדר הצדדים.
