מ"ת 66639/11/22 – א' פ' נגד מדינת ישראל – פמ"ד
1
בפני |
כבוד השופט נסר אבו טהה |
|
המבקש |
א' פ' (עציר) ע"י ב"כ עו"ד רז קרן ישועה - ס.צ |
|
נגד |
||
המשיבה |
מדינת ישראל - פמ"ד (פלילי) |
|
החלטה |
||
1. בתאריך 23.01.2023, הורה בית המשפט על העברתו של המבקש מבית המעצר - למעצר במתכונת של פיקוח אלקטרוני לצד פיקוח אנושי ברחוב המעפילים 32, אשדוד, תחת פיקוחם של הגב' א' א', פ' ב', הגב' ב' פ', הגב' פ' (י') נ', הפקדה כספית בסך 1,000 ₪, חתימת ערבות עצמית וצד ג' כל אחת על סך 10,000 ₪, עיכוב יציאה מן הארץ, הפקדת דרכון במזכירות בית המשפט, איסור יצירת קשר עם המתלוננת (אמו של המבקש), או להיכנס לכתובת מגוריה ברחוב מיכשוילי 18/5, אשדוד (להלן: "החלטת בית המשפט מיום 23.01.2023").
2. בתאריך 10.02.2023, נידונה בפני עמיתי- כב' השופט אהרון משניות, בקשה להפסקת המעצר בפיקוח אלקטרוני, בעקבות הפרה מהותית של המבקש את תנאי הפיקוח שנקבעו לו, בכך שהמבקש הגיע לבית אמו בניגוד לאיסור שחל עליו ונעצר שם על ידי השוטרים.
בית המשפט נעתר לבקשת הסנגור לדחות את הדיון, כדי לאפשר לו להציע חלופה חדשה.
3. בתאריך 16.02.2023, התקיים דיון, במסגרתו עתר, שוב, המבקש באמצעות בא-כוחו, לדחות את הדיון כדי לאפשר לו להמציא כתובת לחלופה מחוץ לעיר אשדוד (מקום מגוריה של המתלוננת - אמו), שכן בכוונת המבקש לשכור דירה שתשמש כחלופת מעצר עבורו.
4. המבקש, לאחר שנטל את רשות הדיבור, הציע במקום המצאת ערב צד ג', להפקיד ערבות כספית משמעותית, שכן יש לו אמצעים וגם כדי להבטיח את קיום התנאים.
2
5. בהמשך לדיון מיום 16.02.2023, הומצאה כתובת אשר תשמש ככתובת לחלופה - ביישוב גן יבנה, רחוב העצמאות 43 (להלן: "כתובת החלופה"). כמו כן, צורף חוזה שכירות.
6. ב"כ המבקש עותר להורות על שחרורו של המבקש לחלופה החדשה המוצעת בגן יבנה, לצד פיקוחה של גרושתו של המבקש, הגב' ב' פ', שאושרה כערבה ומפקחת עבור המבקש בהחלטה מיום 23.01.2023. נטען, כי מדובר בחלופה מרוחקת מכתובת מגורי המתלוננת (אמו של המבקש), כוללת פיקוח של ערבה שהותירה רושם חיובי בפני בית המשפט.
עוד נטען, כי אין מחלוקת, כי מדובר במסוכנות נקודתית ולא כלפי כולי עלמא. עוד נטען, כי לחובתו של המבקש שתי הרשעות מלפני עשור. עוד נטען, כי מגיליון ההרשעות עולה, כי בעבר המבקש נמצא לא אחראי למעשיו ולא כשיר לעמוד לדין בשני הליכים קודמים.
עוד עמד ב"כ המבקש על חוות הדעת הפסיכיאטרית, לפיה המבקש נמצא כשיר לעמוד לדין ואחראי למעשיו. יחד עם זאת, צוין, כי המבקש מוכר למערכת הפסיכיאטרית על רקע אשפוזים קודמים כמי שמוגדר כלוקה במחלה פסיכו-אפקטיבית.
7. ב"כ המשיבה מנגד, עתר להורות על מעצרו של המבקש עד תום ההליכים, שכן קיים קושי לתת אמון במבקש, על רקע העובדה, כי המבקש הפר באופן מהותי את התנאים שנקבעו, בכך שהגיע לבית אמו (המתלוננת), בניגוד לאיסור שחל עליו.
באשר למצבו הפסיכיאטרי - אמנם נקבע, כי המבקש לוקה במחלה פסיכו-אפקטיבית, אך נמצא כיום ברמיסיה והוא כשיר לעמוד לדין והיה אחראי למעשיו במועד שבו התרחשו לכאורה האירועים מושא כתב האישום.
8. לאחר שהקשבתי לטיעוני ב"כ הצדדים, ובהינתן הנסיבות הייחודיות של המבקש, החלטתי, ולא בלי התלבטות, לתת למבקש הזדמנות נוספת ולהורות על שחרורו לחלופת המעצר המוצעת. מדובר בחלופה מרוחקת מכתובת אמו של המבקש (המתלוננת), הכוללת פיקוח של ערבה שהותירה רושם חיובי בפני בית המשפט. עוד בכוונתי לקבוע הפקדה כספית משמעותית, כדי להבטיח קיום התנאים שייקבעו. כמו כן, בכוונתי לחלט את ההפקדה הקודמת בסך 1,000 ₪ לאוצר המדינה, על רקע הפרת התנאים.
א. המבקש ישהה במעצר בית מלא ברחוב ------ 00, -------, תחת פיקוחה של הגב' פ' ב'.
ב. הפקדה כספית בסך 15,000 ₪.
3
ג. חתימת ערבות עצמית בסך 30,000 ₪.
ד. חתימת ערבות צד ג' בסך 10,000 ₪ (הערבות שנחתמה על ידי הערבה בהמשך להחלטה מיום 23.01.2023, תישאר בתוקף לעניין ההחלטה דהיום).
ה. איסור יצירת הקשר או להיכנס לכתובת מגורי המתלוננת - נותר בעינו.
ו. המבקש יתייצב לדיונים שייקבעו בעניינו בבית המשפט בליווי הערבה.
ז. מורה על חילוט ההפקדה הקיימת בסך 1,000 ₪ לאוצר המדינה.
9. מורה על עיכוב החלטתי ל-48 שעות.
10. ב"כ המשיבה יעשה מאמץ להודיע דבר החלטתו עוד היום. השעה כעת 11:30.
11. ניתן להחל במתן הערבויות.
המזכירות תשלח עותק ההחלטה לב"כ הצדדים ולשב"ס.
ניתנה היום, 21 21 פברואר 2023, בהעדר הצדדים.
