מ"ת 956/09/20 – מדינת ישראל נגד יוסף עבד אל האדי
בית משפט השלום בחדרה |
|
|
|
מ"ת 956-09-20 מדינת ישראל נ' עבד אל האדי(עציר)
תיק חיצוני: 509430/2020 |
1
בפני |
כבוד השופט משה גינות
|
|
מבקשים |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
משיבים |
יוסף עבד אל האדי (עציר)
|
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
1. בפניי בקשה לעיון חוזר בעניינו של המבקש, יוסף עבד אל-האדי, לפיה התבקשתי להורות על ביטול מעצר הבית והרחקתו של המבקש, החלטה שניתנה ביום 9/9/20.
כן נתבקשתי לאשר למר עבד אלהדי רפיק ת.ז. 308536028 ולמר מחאמיד סאלח ת.ז. 300338860 (שניהם תושבי פרדיס), לשמש כערבים אשר יבטיחו התייצבות המבקש להמשך משפטו.
2. במסגרת הבקשה טען ב"כ המבקש כי ביום 9/9/20 הוריתי על שיחרור המבקש בתנאים של מעצר בית מלא וכן הוריתי על הרחקתו של המבקש לאום אל-פאחם.
לטענתו, ביום 9/9/20 משהוריתי בהחלטה על השיחרור - הוגש ערר ובית המשפט המחוזי דחה את הערר.
2
בין לבין כתב האישום תוקן, המבקש הודה בעובדות כתב אישום מתוקן ולאור גילו, החליט בימ"ש להפנותו לשירות מבחן לצורך קבלת תסקיר.
ב"כ המבקש טען כי בין הצדדים נערך הסכם סולחה ומאז יום השיחרור לא הפר המבקש את תנאי השיחרור והוכיח שהיה ראוי לאמון אשר ניתן בו וכי הדיון בתיק העיקרי נדחה ליום 25/10/21.
לפיכך, עתר ב"כ המבקש לשחררו מן המעצר וליתן למבקש אפשרות לעבוד לפרנסתו.
3. ב"כ המשיבה התנגדה למבוקש.
לטענתה, יש מקום לשקול הזמנת תסקיר קצין מבחן ולאפשר למבקש הקלה מידתית בדמות פתיחת חלונות אוורור.
4. שקלתי את טענות הצדדים ובשים לב לעובדה שהמבקש הודה בעובדות כתב אישום מתוקן, בשים לב לסולחה שנערכה בין הצדדים ובשים לב לכך שהמבקש כיבד את הוראות בית המשפט - החלטתי להורות על שיחרורו ממעצר הבית בו הוא נתון ולאפשר לו לצאת ולעבוד לפרנסתו ולתמוך בהוריו הנכים.
5. המבקש ישוב להתגורר בבית מגוריו בפרדיס ושני המפקחים עבד אלהדי רפיק ומחאמיד סאלח (שניהם תושבי פרדיס), אשר התייצבו בפניי, חתמו במזכירות בית המשפט והתחייבו להבטיח את התייצבותו של המבקש להמשך משפטו.
6. הנני דוחה את ביצוע ההחלטה ליום 6/5/21 שעה 10:00.
מזכירות, העתק מההחלטה יש לשלוח לצדדים.
ניתנה היום, כ"א אייר תשפ"א, 03 מאי 2021, בהעדר הצדדים.
