עפ"ג 1848-10-24 – תיימור עמאשה נ' מדינת ישראל
עפ"ג 1848-10-24
לפני: |
כבוד השופט יוסף אלרון
|
|
המבקש: |
תיימור עמאשה |
|
נגד
|
||
המשיבה: |
מדינת ישראל |
|
|
בקשה לביטול תנאי מעצר
|
|
בשם המבקש: |
עו"ד וליד גאנם
|
|
בשם המשיבה: |
עו"ד יצחק פרדמן
|
|
החלטה
|
1. כחלק מתנאי מעצרו המבקש שוהה במעצר בית עם חלון עבודה יומי עד השעה 17:00. בהחלטתי מיום 14.10.2024 נעתרתי לבקשתו לעיכוב ביצוע עונש המאסר בפועל שנגזר עליו עד לשמיעת הערעור ומתן פסק דין בערעור.
2. בבקשה שלפניי, מבוקש כי אורה על שחרור המבקש ממעצר בית. נטען כי המבקש היה נתון לחלופת מעצר, בתנאים שונים, כבר כשנתיים וחצי והוא אינו אדם המתחמק מהדין ומבצע עבירות נוספות. עוד נטען כי יעבור זמן רב עד מועד הדיון בערעור וגם מסיבה זו יש לשקול את ביטול מעצר הבית.
3. הבקשה נדחית. מדובר במי שנמצא חייב בדינו בגין אירוע חמור של הצתה, במסגרתה יחד עם אדם נוסף הציתו רכב פרטי שחנה ליד רכבים נוספים ובסמוך למבני מגורים. אין צורך להכביר במילים ביחס לפוטנציאל הנזק בהתנהגות זו ובמסוכנות הנשקפת מהמבקש. שחרור המבקש ממעצר בית יפגע באינטרסים של הגנה על שלום הציבור. זאת ועוד, דברים אלה נאמרים ביתר שאת ביחס למי שהורשע בדין ואינו חוסה עוד בצלה של חזקת החפות (וראו ע"פ 2873/24 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 3 (30.5.2024)). משכך, לא מצאתי לשנות מהחלטתי מיום 14.10.2024.
ניתנה היום, ט' חשוון תשפ"ה (10 נובמבר 2024).
|
|
|
