עפ”ג 61708/07/14 – אורן דרמון נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
עפ"ג 61708-07-14 דרמון נ' מדינת ישראל
|
|
16 דצמבר 2014
|
1
לפני: כב' הנשיא אברהם טל, אב"ד |
|
המערער |
אורן דרמון |
נגד
|
|
המשיבה |
מדינת ישראל |
נוכחים:
המערער ובא כוחו עו"ד משה ליפשיץ
ב"כ המשיבה עו"ד אור ממון
[פרוטוקול הושמט]
פסק דין
המערער הורשע על פי הודאתו בת"פ 7369-08-12 (בימ"ש השלום בנתניה) בהחזקת טובין הנושאים סימן מסחר רשום ללא היתר ומכירת טובין הנושאים סימן מסחר רשום ללא היתר כדין בהיקף מסחרי, נושא כתב אישום מתוקן, ונידון ל- 6 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות, 9 חודשי מאסר על תנאי בתנאים המפורטים בגזר-הדין ולתשלום קנס בסך 24,000 ₪.
הערעור מכוון כלפי חומרת עונש המאסר בפועל וכלפי גובה הקנס, והטענה העיקרית בפי ב"כ המערער בהודעת הערעור ובטיעוניו בפנינו ששגה ביהמ"ש קמא בהטלת העונשים הנ"ל לאור העונשים שהוטלו על אחיו, הנאשמים האחרים בתיק הנ"ל, ועל שמעון עמר, נאשם בת"פ 44121-08-11 (ביהמ"ש השלום בנתניה) שנדון ל- 3 חודשי מאסר בעבודות שירות, ל- 8 חודשי מאסר על תנאי בתנאים המפורטים בגזר-הדין ולתשלום קנס בסך 7,500 ₪.
ב"כ המערער טוען בהודעת הערעור ובטיעוניו בפנינו כי עניינו של עמר חמור מעניינו של המערער בהיותו בעל עבר פלילי, הגם שעבר תהליך שיקום, בכך שמכר את הטובין המזויפים בחנות בדרך של קבע ולא בשוק כפי שמכר המערער, וחישוב מתמטי המתייחס למספר המקרים נושא הרשעתו של עמר לעומת מס' המקרים נושא הרשעתו של המערער, צריך היה להביא את המערער לריצוי מאסר של 4.5 חודשים בעבודות שירות ולתשלום קנס בסכום של 11,200 ₪.
2
ב"כ המשיבה מתנגד להקלה בעונש המאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות שהוטל על המערער, וכן מתנגד להפחתה בסכום הקנס שהוטל עליו, והפקטורים ההשוואתיים שבהם משתמש לצורך ההשוואה בין המערער לבין עמר צריכים היו לטענתו להביא להטלת קנס בסכום גבוה יותר שכן המערער מכר פריטי לבוש מזויפים בכמות גדולה יותר בצורה משמעותית מאשר הכמויות שנמכרו על ידי עמר ועל ידי אחיו של המערער, שכל אחד מהם נידון לקנס בסכום של 5,000 ₪ בצירוף עונשי מאסר על תנאי (לאחד מהם הוארך מאסר על תנאי שהיה תלוי ועומד נגדו).
לאחר שעיינו בגזר-הדין בעניינו של עמר ובגזר-הדין של ביהמ"ש קמא, הגענו למסקנה כי השוואת כל הנתונים הרלוונטיים בין שניהם צריך להביא להקלה מסוימת בגובה הקנס שהוטל על המערער ולא צריכה להביא להקלה בעונש המאסר לריצוי בעבודות שירות שהוטל על המערער.
לאור כל האמור לעיל, אנו מקבלים את הערעור וקובעים כי המערער ישלם קנס בסכום של
15,000 ₪ או 3 חודשי מאסר תמורתם.
הקנס ישולם ב- 15 תשלומים רצופים ושווים של 1,000 ₪ כל אחד, החל מיום 1.1.15 ובכל 1 לחודש עד לפרעון המלא.
אי תשלום אחד התשלומים יעמיד את כל הקנס לפרעון מידי ויועבר לגבייה על ידי המרכז לגביית קנסות.
יתר חלקי גזר-הדין לגבי המערער בת"פ 7369-08-12 (בימ"ש השלום בנתניה) יעמדו בתוקפם.
המערער יתייצב בפני הממונה על עבודות שירות לקליטה והצבה ללא צורך בהחלטה שיפוטית נוספת ביום 1.3.15 בשעה 08:00, ואם לא יתייצב ייאסר ויועבר למשמורת שב"ס לריצוי המאסר מאחורי סורג ובריח.
3
התנאים שנקבעו לעיכוב ביצוע עונש המאסר יעמדו בתוקפם עד לסיום ריצוי עבודות השירות.
ניתן והודע היום כ"ד כסלו תשע"ה, 16/12/2014 במעמד ב"כ הצדדים והמערער. |
|
|
||
אברהם טל, נשיא אב"ד |
|
מיכל ברנט, שופטת |
|
ד"ר שמואל בורנשטין, שופט |
