עת"א 22396/03/15 – האני אסי דכא נגד וועדת השחרורים,היועץ המשפטי לממשלה
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 22396-03-15 אסי דכא(אסיר) נ' וועדת השחרורים ואח'
|
|
05 מאי 2015
|
1
לפני כב' הנשיא אברהם טל, אב"ד
|
|
העותר |
האני אסי דכא |
נגד
|
|
המשיבים |
1. וועדת השחרורים 2. היועץ המשפטי לממשלה |
נוכחים:
העותר ובאי כוחו עו"ד מחמוד נעאמנה ועו"ד זאב אלוני
ב"כ המשיב 2 עו"ד גבי ליברמן - קובי
[פרוטוקול הושמט]
פסק דין
העותר מרצה עונש מאסר שני מאחורי סורג ובריח למשך 30 חודש בגין הרשעתו בסחר בקוקאין ובהחזקת קוקאין שלא לשימוש עצמי נושא ת"פ 1540-09-13 (בית משפט השלום בתל אביב), והוא מלין על החלטת המשיבה 1 מיום 3.3.15 שדחתה את בקשתו לשחרור על תנאי בתנאי תכנית שיקומית של רש"א.
ב"כ העותר טוען בכתב העתירה וב"כ העותר שטען בפנינו טוען בטיעוניו בפנינו, כי שגתה הוועדה כאשר זקפה לחובתו של העותר את שחרורו המוקדם ממאסר קודם, גם הוא בגין עבירות סמים, שכן במאסר הקודם הוא לא עבר הליך טיפולי כפי שעבר במהלך מאסרו הנוכחי וכן הוא מצביע על תפקודו החיובי של העותר במהלך מאסרו הנוכחי, שבו הוא עובד כמשגיח על אסירים בעייתיים בבית המעצר באבו כביר.
ב"כ העותר טוען גם כי הוועדה לא התחשבה בהודאתו של העותר, במהלך משפטו בפני גורמי הטיפול ובכך שאין כל מידע לחובתו המלמד על ביצוע עבירות או על שימוש בסמים במהלך מאסרו.
ב"כ העותר מפנה לדוחות העו"ס שהיו בפני הוועדה והוצגו גם בפנינו, לפיהם העותר מגלה תובנה על השלכות מעשיו, משתף פעולה עם גורמי הטיפול, עבר תהליך אבל בעקבות מות אביו ומביע מחויבות ואחריות אישית לתהליך הטיפולי.
ב"כ המשיב מתנגדת לשחרורו המוקדם של העותר וסומכת התנגדותה על העובדה שגם לאחר שחרורו המוקדם ממאסר קודם, חזר לבצע את העבירות נושא מאסרו הנוכחי בחלוף למעלה משנה.
2
לטענתה, גם במהלך מאסרו הקודם הוא עבר תהליך טיפולי ומשכך אין בעובדה שעבר הליך טיפולי במאסרו הנוכחי כדי לאיין את מסוכנותו.
עיון בהחלטת הוועדה נושא העתירה מעלה כי היא למדה על מסוכנותו של העותר מהתנהגותו נושא מאסרו הנוכחי כאשר סחר בקוקאין באופן שיטתי ובתדירות כאשר מאסר על תנאי תלוי ועומד נגדו מבלי שהדבר ירתיע אותו.
אף אנו, כמו הוועדה, איננו מתעלמים מחוות הדעת של העו"ס ומתכנית רש"א שהוצגה בפני הוועדה ובפנינו אך אין באמור באותה חוות דעת כדי להפיג את מסוכנותו שלה עותר שכן הוא שוחרר על תנאי ממאסר קודם, גם הוא בגין עבירות סמים, וחזר לסחור בסמים ולהחזיק בהם שלא לשימוש עצמי.
לא למותר לציין כי העותר עבר את העבירות נושא מאסרו הנוכחי כאשר מאסר על תנאי תלוי ועומד נגדו והוכיח כי לא ניתן לתת בו את האמון שנותנת בו רש"א באם ישוחרר על תנאי, גם בהתחשב בתנאי התכנית הטיפולית שהוצגה בפני הוועדה ובפנינו.
כך גם אין בתפקודו החיובי של העותר במהלך מאסרו ובעובדה שהוא יוצא לחופשות ללא כל בעיות כדי להפיג את מסוכנותו באם ישוחרר על תנאי.
אנו דוחים את העתירה.
ניתן והודע היום, ט"ז באייר תשע"ה, 05/05/2015 במעמד ב"כ הצדדים והעותר.
|
|
|||
אברהם טל, נשיא אב"ד |
|
זהבה בוסתן, שופטת |
|
ד"ר שמואל בורנשטין, שופט |
