עת”א 10647/07/17 – סמיון ריז’יקוב נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים,מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 10647-07-17 ריז'יקוב(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח' |
|
29 נובמבר 2017 |
1
|
לפני כבוד השופט ארז יקואל |
|
|
העותר |
סמיון ריז'יקוב (אסיר)
|
||
נגד
|
|||
המשיבים |
.1 שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים
.2 מדינת ישראל
|
||
נוכחים:
העותר ובא כוחו - עו"ד זאב אלוני
ב"כ המשיבים - עו"ד מיטל שלמה כהן
[פרוטוקול הושמט]
פסק דין
העותר מלין על סירוב המשיב לשלבו בסבב חופשות. המדובר במי שמרצה עונש מאסר בן 13 שנים ו- 7 חודשים בגין עבירות אלימות ומין.
העותר מסווג תחת קטיגוריה ב1.
העותר טוען כי הוא השתלב בהליכים טיפוליים, כי מב"ן ממליצים כי יצא לחופשות בנות 12 שעות, כי בעבר יצא לחופשות שהופסקו משום החדרת סמים לכלא ולגישתו, החלטת המשיב איננה סבירה.
המשיב, מצידו נסמך על עמדת גורמי הטיפול לפיה על העותר להשתלב במחלקה להתמכרויות בבחינת הדפוסים המאפיינים אותו וכן על עמדת גורמי המודיעין המציגים חמ"ן שלילי בעניינו של העותר.
2
עיינתי בטענות הצדדים, בעמדת גורמי הטיפול ובעמדת גורמי הטיפול השונים. שוכנעתי כי לאור המידע 981, המתכתב עם מידע 021 והנתמך במידע 339, נשקפת מסוכנות מן העותר ככל שישולב בסבב חופשות לעת זו. בנוסף, על אף גישת הנרקולוג לפיה העותר אינו זקוק לגמילה פיזית מסמים, עדיין נותרת בעינה עמדת גורמי הטיפול לפיה על העותר להשתלב במחלקה לטיפול גמילה בבית הסוהר. עמדה זו לא נסתרת על ידי העותר. אני ממליץ לעותר להשתלב בהליכים טיפוליים ככל שיוצעו לו.
בנסיבות אלו, הסתמכות המשיב על עמדת גורמי הטיפול ועל אותם שלושה מידעים, היא זו שהביאה להחלטתו בעניינו של העותר.
החלטת המשיב סבירה בעיני ודחיתי את העתירה.
ניתנה והודעה היום י"א כסלו תשע"ח, 29/11/2017 במעמד הנוכחים.
|
ארז יקואל, שופט |
