עת"א 10702/03/15 – אמיר שררה נגד שירות בתי הסוהר
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
עת"א 10702-03-15 אמיר שררה נ' שב"ס
|
25 מרץ 2015
|
|
לפני כב' השופטת מיכל ברנט |
|
|
1
העותר |
אמיר שררה |
נגד
|
|
המשיב |
שירות בתי הסוהר |
נוכחים:
העותר ובא כוחו עו"ד בר עוז
ב"כ המשיב עו"ד כנרת צימרמן
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר נדון לתקופה של שנתיים, 10 חודשים ו-225 ימים מאסר בגין עבירות תעבורה, רכוש וביטול שחרור על תנאי והוא מרצה מאסרו מיום 22.1.12.
זהו מאסרו החמישי של העותר. העותר מלין על אי שילובו בסבב חופשות, לרבות יציאה לחופשת הפסח.
לטענתו, הוריו קשישים, מועד שחרורו קרוב והוא עבר קורסים אותם נדרש לעשות.
בכתב התשובה נטען כי העותר לא נטל חלק במסגרת טיפולית ומשכך הוא אינו עומד בתנאים הנדרשים לשם הוצאה לחופשה, מצבם של הוריו אינו מצב אנוש המצדיק הוצאה לחופשה, מדובר בפריבילגיה שניתנת למי שמשולב ממילא בסבב חופשות, ובהעדר טיפול, כמו גם בעיות משמעת שהיו לעותר, אין מקום להיעתר לבקשה.
מתברר כי בעבר הועסק העותר במטבח ותפקודו היה לקוי. עבודתו במטבח הופסקה לאחר שמעל באמון שניתן בו והבריח מהמטבח ירקות. בעניין זה הועמד העותר לדין משמעתי 4 פעמים במהלך שנת 2014 ונשללו ממנו ביקורים וקנטינות.
2
לאחר מכן הועסק העותר במרכז היצרני ועבודתו שם אף היא הופסקה לאחר שנעדר מהעבודה מספר ימים לא מבוטל, כמפורט בחוות הדעת מיום 11.3.15 (היעדרות בתאריכים 4.1, 7.1, 13.1, 29.1, 5.2, 9.2, 15.2, 22.2, 8.3, 10.3 וכן יצא מוקדם מספר פעמים מן העבודה) ולאור כך הופסקה עבודתו.
עוד מתברר כי הוצע לעותר להשתלב בטיפול גמילה בכלא חרמון אלא שהוא סירב להשתלב בטיפול בשל ריחוק ממקום מגורי משפחתו.
אף שהוסבר לו הצורך בטיפול גמילה, סירב העותר לבצעו בבית סוהר חרמון ומשהביע רצונו לעבור טיפול גמילה בבית סוהר רימונים, לא התקבל לטיפול בשל האפשרות לעבור טיפול זה בבית סוהר אחר.
בנסיבות אלה, החלטת המשיב שלא לשלב את העותר בסבב חופשות הינה החלטה סבירה ואיני מוצאת מקום להתערב בה.
ככל שמצבם הרפואי של הוריו של העותר אינו מאפשר הבאתם לביקורים, בכפוף להצגת אישורים מתאימים, חזקה על המשיב כי יבחן הוצאתו של העותר בליווי לביקור, כפי שנעשה בעבר, בחודש יוני 2014.
בכפוף לאמור, הנני דוחה את העתירה.
ניתנה והודעה היום ה' ניסן תשע"ה, 25/3/15 במעמד ב"כ הצדדים והעותר.
מיכל ברנט, שופטת |
