עת"א 15254/08/21 – בן גוטמן נגד שב"ס – מחלקת האסיר
בית המשפט המחוזי בחיפה |
|
|
06 אוגוסט 2021 |
עת"א 15254-08-21 גוטמן(אסיר) ואח' נ' שבס נציבות ירושלים מחלקת האסיר
|
1
בפני |
כב' הנשיא רון שפירא |
|
עותר |
בן גוטמן (אסיר) |
|
נגד
|
||
משיבים |
1. שב"ס - מחלקת האסיר2 2. משטרת ישראל |
|
החלטה |
העותר הגיש היום, יום שישי 6.8.21 שעה 15:34 , עתירה זו. במסגרת העתירה הוא מבקש להורות של שינוי סיווגו כאסיר אלמ"ב "ללא דיחוי" וזאת מאחר וביום 9.8.21 צפוי להתקיים בעניינו דיון בוועדה למאסרים קצרים.
העותר טוען, באמצעות ב"כ, כי על פי נתונים המפורטים בעתירה סיווגו כאסיר אלמ"ב שגוי. אלא שכדי לבחון את סיווגו יש לבצע בדיקה שעניינה גם בתלונות, מידעים וחומר אחר שיתכן וקיים ושבגינו נקבע הסיווג. עניין זה מחייב בחינה ובדיקה שלא ניתן לבצעה בלוחות הזמנים המצוינים בעתירה. הצהרת ב"כ העותר כי "אין מחלוקת עובדתית" לעניין טעמי הסיווג טעונה אישור של המשיב.
יוער בהקשר זה כי העותר החל לרצות מאסרו, על פי הנטען בעתירה, מזה זמן (המועדים שצוינו בסעיף 1 לעתירה ככל הנראה שגויים) וניתן היה לפנות בעניין זה מוקדם יותר. די בכך כדי שהעתירה תידחה על הסף מחמת השיהוי שבהגשתה. עוד יצוין כי העתירה אינה נתמכת בתצהיר (הנימוק בסעיף 24 לעתירה אינו מקנה פטור מהגשת תצהיר) וגם מטעם זה ניתן להורות על מחיקתה ללא קיום דיון בה.
בכפוף להערות דלעיל, אני מורה כי תוגש תגובה בכתב לעתירה עד לא יאוחר מיום 15.8.21. בשים לב להודעת העותר כי ניתן להכריע בעתירה על בסיס כתבי טענות ישקול בית המשפט, לאחר קבלת התגובה, אם אופן ההכרעה בעתירה. מובן כי אם ביום 9.8.21 יתקיים דיון בעניינו של העותר ותתקבל החלטה המייתרת את הצורך לדון בעתירה, תימסר הודעה לבית המשפט.
המזכירות תשלח החלטה לב"כ הצדדים.
ניתנה היום, כ"ח אב תשפ"א, 06 אוגוסט 2021, שעה 16:49 בהעדר הצדדים.
