עת”א 18573/10/17 – מוסא אזברגה נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים,מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 18573-10-17 אזברגה(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח' |
|
20 דצמבר 2017 |
1
|
לפני כבוד השופט ארז יקואל |
|
|
העותר |
מוסא אזברגה (אסיר)
|
||
נגד
|
|||
המשיבים |
.1 שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים
.2 מדינת ישראל
|
||
נוכחים:
העותר בעצמו
ב"כ המשיבים - עו"ד רבקה ימר
[פרוטוקול הושמט]
פסק דין
העותר טוען כנגד החלטת המשיב שלא לאפשר לו להשתלב בסבב חופשות. נושא שינוי הקטיגוריה שנכלל בעתירה המקורית הוסדר טרם הדיון.
המדובר באסיר פלילי המרצה עונש מאסר בן שנה וחודש בגין ביצוע עבירות תעבורה. העותר צפוי לסיים את מאסרו המלא ביום 21.02.18.העותר מסווג תחת קטיגוריה ב1.
העותר מדגיש את התנהגותו החיובית, את השתלבותו בתעסוקה רגישה, את הזמת הסכסוכים בעניינו כפי שנעשתה בעבר, את העדר קיומו של תיק אלמ"ב בעניינו וטוען, בעיקר, כי המשיב מסתמך על מידעים שקריים.
המשיב, מצידו, מפנה להתנגדות גורמי המודיעין במסגרתו ומדגיש כי החלטתו שלא לאפשר לעותר להשתלב בסבב חופשות נסמכת על חמ"ן שלילי בדבר התנהגות פסולה בבית המאסר.
לאחר עיון במידעים השונים, שוכנעתי כי החלטת המשיב הנסמכת עליהם היא החלטה סבירה שאין להתערב בה.
2
המדובר במידעים עדכניים בדבר התנהגות שלילית וכוונות שליליות (מידעים מס' 212, 460, 084, 457, 562, 987).
אחד מהתנאים הנדרשים לשם שילוב אסיר בסבב חופשות הוא התנהגות חיובית בין כותלי בית המאסר. משזו איננה בנמצא בעניינו של העותר, החלטת המשיב סבירה בעיני והעתירה נדחית.
ניתנה והודעה היום ב' טבת תשע"ח, 20/12/2017 במעמד הנוכחים.
|
ארז יקואל, שופט |
