עת"א 20614/02/15 – א כ נגד שרות בתי הסוהר
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
|
עת"א 20614-02-15 כ נ' שרות בתי הסוהר |
25 מרץ 2015
|
1
לפני כב' השופטת מיכל ברנט |
|
העותר |
א כ |
נגד
|
|
המשיב |
שרות בתי הסוהר |
נוכחים:
העותר
ב"כ המשיב עו"ד רועי לוס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר נידון ל-5 שנות מאסר שמניינן מיום 26.2.13 בגין מעשים מגונים בבנו עת היה קטין.
העותר מסווג לקטגוריה א', עבריין מין, גילוי עריות והוא מלין על אי שילובו בסבב חופשות.
על פי חוות דעת מב"ן, אשר ניתנה בחודש נובמבר 2014, עת הועבר העותר מבית החולים במעשיהו, שם שהה בשל מחלת הסכרת ולב, לאגף עברייני מין, מסר העותר כי בנו פיתה אותו ועל כן אינו עבריין מין.
גורמי הטיפול סברו כי העותר אינו רואה עצמו כזקוק לטיפול ורוצה רווחים משניים בלבד.
משכך, לא נמצא מתאים לטיפול.
עד לפני כשנה היו לעותר בעיות משמעת, בעקבותיהם נשפט בדין משמעתי ונשללו ממנו טובות הנאה כמו קנטינה וביקורים.
גורמי הטיפול סבורים כי העותר לוקה בחוסר עקביות, הן בלקיחת אחריות והן בכל הנוגע לטיפול, הוא סובל מעיוותי חשיבה וחסר תובנה למעשיו.
בחוות הדעת מיום 4.8.14 הוערכה מסוכנותו כ מסוכנות נמוכה-בינונית והוא לא הומלץ ליציאה לחופשות.
2
בדיון אשר התקיים בפניי ביום 18.3.15 התברר כי העותר נבדק על ידי מב"ן פעם נוספת אלא שהדו"ח לא הומצא למשיב.
כיום, הדו"ח מצוי לפניי ועל פיו, התנהגותו של העותר בכלא השתפרה, אלא שההתרשמות מן העותר לא השתנתה למרות האמור. עם זאת, מסוכנותו המינית של העותר לטווח הקצר הוגדרה על ידי מב"ן כמסוכנות נמוכה לטווח הקצר ולפיכך לא התנגד מב"ן להוצאתו של העותר לחופשות.
מסקנת עורכי הדוח אינה עולה בקנה אחד עם האמור בדו"ח עצמו. כך, למשל, בדו"ח נכתב כי העותר מודה באופן פורמאלי בעבירות בהן הורשע, הוא חסר תובנה לחומרת העבירות ולנזק שנגרם לקורבן, וללא תובנה למניעים שהובילו אותו לבצע את העבירות.
מדו"ח גורמי הטיפול עולה כי גורמי הטיפול אינם ממליצים על הוצאתו של העותר לחופשות וזאת בהעדר טיפול והעדר יכולת לזהות גורמי סיכון שהובילו אותו לביצוע העבירה. יחד עם זאת, גורמי הטיפול סבורים כי במידה והעותר ישתלב בטיפול ומידת התובנה לעבירותיו ובחירותיו תעלה, ניתן יהיה לשקול שילובו בסבב חופשות פעם נוספת.
חוות דעת אלמ"ב ווג"ע לא המליצה על הוצאתו של העותר לחופשות לאור סברתה כי קיים פוטנציאל גבוה לסיכון ומסוכנות מצד העותר כלפי סביבתו.
המשיב עצמו מתנגד להוצאת העותר לחופשה.
בנסיבות אלה, סבורני כי מקום שהעותר אינו מביע נזקקות טיפולית, לא עבר כל טיפול עד היום, כשטיפול והיתרמות מן הטיפול הינם תנאי ליציאה לחופשה, הרי שהתנגדות המשיב לשילובו של העותר בסבב חופשות בדין יסודה.
חזקה על המשיב כי באם יביע העותר מוטיבציה כנה לשילוב בטיפול, ישולב העותר בטיפול אשר יתכן ויביא לשילובו בסבב חופשות.
לאור כל האמור לעיל, הנני דוחה את העתירה.
ניתנה והודעה היום ה' ניסן תשע"ה, 25/3/15 במעמד ב"כ הצדדים והעותר.
מיכל ברנט, שופטת |
