עת”א 31355/11/13 – רחמים לוי (אסיר), נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר,מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
|
|
16 מרץ 2014 |
עת"א 31355-11-13 לוי(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח'
|
1
בפני כב' השופט רון שפירא, סגן נשיא
העותר |
רחמים לוי (אסיר), ת"ז 051054708 |
נגד
|
|
המשיבים |
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר 2. מדינת ישראל |
פסק דין |
עתירה זו נדונה ביחד עם עתירות נוספות, וביום 3.12.13 ניתנה החלטה בעניינן של העתירות. חלקן נדחו, ובכל הנוגע לעתירה זו ניתנה החלטה כי תיבחן האפשרות כיצד לסייע לעותר בהסדרת העברת כספים המגיעים לו מהביטוח הלאומי אל חשבון הקנטינה המתנהל אצל שב"ס.
בין לבין הגיש העותר גם עתירות נוספות, וביום 11.3.14 ניתן פסק דין בשורה של עתירות, אשר נדחו, הכל מטעמים שפורטו באותן עתירות תוך הפניית חלק מהנושאים שמעלה העותר לבחינה במערך הביקורת הפנימי של שב"ס.
למעשה, נותרה בעינה עתירתו בעת"א 31355-11-13, שעניינה, כאמור, הסדרת העברת כספים מהמוסד לביטוח לאומי אל חשבון העותר בקנטינה המתנהלת בכלא. יצוין לעניין זה, כי אין, למעשה, מחלוקת בסוגיית זכאותו לקבל כספים (עניין זה אינו נתון להחלטת שב"ס) אלא רק בנוגע לאופן הטכני שבו תוסדר העברת הכספים מהביטוח הלאומי אל חשבון הקנטינה.
בין לבין עבר העותר לכלא חרמון. יצוין כי ההחלטות שהתקבלו בעבר בעניינו ושבגינן הוחלט שלא לאשר את יציאתו, בין אם בליווי ובין אם במסגרת חופשה כדי להסדיר את העברת הכספים, התקבלו לפני מספר חודשים בעת ששהה העותר בכלא כרמל.
בנסיבות אלה, אני מורה כי עניין הטיפול בהסדרת ההיבטים הטכניים של העברת הכספים יוחזר לבחינה אצל שב"ס, וזאת בשים לב להתנהגותו של העותר בעת ריצוי מאסרו ובשים לב להסדרי הכליאה החלים על אסירים בכלא חרמון, בו שוהה העותר כעת. שב"ס יבדוק שוב את מכלול הנתונים בעניין עתירתו של העותר, בין היתר בשים לב לחלוף הזמן מעת שניתנה ההחלטה בעניין זה על ידי גורמי שב"ס, וייתן החלטה חדשה בעניינו של העותר. מובן כי ככל שתתקבל החלטה חדשה, פתוחה הדרך בפני העותר לפנות בעתירה חדשה, לפי הצורך.
2
בכך הסתיים הדיון בעתירה זו, וכאמור, שב"ס יבחן את עניינו של העותר וייתן החלטה חדשה, לפי מיטב שיקול דעתו.
יש לשלוח עותק פסק הדין לב"כ הצדדים וכן לעותר באמצעות מחלקת האסיר בשב"ס.
ניתן היום, י"ד אדר ב תשע"ד, 16 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.
|
ר' שפירא, ס. נשיא |