עת”א 38055/10/14 – ד.מ. נגד שירות בתי הסוהר
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
|
עת"א 38055-10-14 מ' (אסיר) נ' שרות בתי הסוהר
|
02 דצמבר 2014
|
1
לפני כב' השופטת מיכל ברנט |
|
העותר |
ד.מ. |
נגד
|
|
המשיב |
שירות בתי הסוהר |
נוכחים:
עו"ד משה קשלס
ב"כ המשיב עו"ד כנרת צימרמן
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר נדון ל- 18 שנות מאסר בגין עבירות מין ואלימות במשפחה שמניינן יום 1/5/2000 והוא משולב בסבב חופשות החל משנת 2007.
עד שנת 2011 יצא העותר ל- 6 שעות חופשה ומשנת 2011 ל- 12 שעות חופשה והוא מלין על אי הגדלת שעות החופשה.
בכתב התשובה נטען כי העותר הורשע בעבירות אינוס ומעשים מגונים בבת אחות אשתו ובמעשים מגונים בבתו, כמו גם בתקיפתה.
עפ"י עמדת מב"ן בחודש אוגוסט 2014, מסוכנותו המינית הינה בינונית ובטווח הקצר נמוכה, ולא קיימת התנגדות להגדיל את מספר שעות החופשה ל- 24 שעות בכפוף להסכמת הערב.
עפ"י עמדת וג"ע מחודש מאי 2014, לאור הכחשתו את העבירות ובהעדר אמפטיה לקרבנות, כמו גם העדר מוטיבציה לטיפול, מתנגדת הועדה לחופשות אלא שהעותר יוצא לחופשות עפ"י החלטת ביהמ"ש אף בניגוד לעמדת וג"ע.
לאחר שהעותר משולב בסבב חופשות מזה למעלה מ- 7 שנים, ולא שמעתי על כל הפרה בתנאי החופשה, סבורני כי הגיעה העת להגדיל את שעות החופשה ובשלב זה, למשך 12 חודשים תוגדלנה שעות החופשה מ- 12 שעות ל- 18 שעות ולאחר מכן ל- 24 שעות חופשה למשך שנה נוספת, וזאת בהעדר מניעה אחרת ובתנאים שייקבעו על ידי המשיב.
שב"ס מתבקש לבחון בקשתו של העותר לעלות לקבר אמו ..... ברעננה בליווי אחד הערבים או בכל תנאי נדרש.
2
הנני פוטרת את העותר מתשלום אגרה.
ניתנה והודעה היום י' כסלו תשע"ה, 02/12/2014 במעמד הנוכחים.
|
מיכל ברנט , שופטת |
