עת"א 45268/05/18 – גל אזולאי נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים,מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
|
|
|
עת"א 45268-05-18 אזולאי(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
תיק חיצוני: מספר תיק חיצוני |
1
בפני |
כבוד השופטת מיכל ברנט
|
|
העותר |
גל אזולאי (אסיר)
|
|
נגד
|
||
המשיבים |
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 2. מדינת ישראל
|
|
|
||
1. העותר מרצה שנתיים וחצי מאסר בגין עבירות של החזקת נכס חשוד כגנוב, נהיגה תחת השפעת אלכוהול, ועבירות סמים. את מאסרו הוא מרצה החל מיום , 12.12.16 , תום תקופת מאסרו המלא ביום 11.6.19. זהו מאסרו השלישי והוא מסווג לקטגוריה ב-1.
2. העותר מלין על סירובה של המשיבה להוציאו לחופשה חריגה לרגל חתונתו העתידה להיערך ביום 24.6.18 בבית הכנסת הגדול בתל-אביב. לטענת העותר מדובר באירוע מצומצם שייערך בבית כנסת מרוחק ממקום מגוריו (נתניה), והוא אף שלח למשיבה את רשימת המוזמנים לחתונה ופירוט קרבתם לעותר. העותר ביקש לקיים את זכותו להקים בית בישראל.
3. ב"כ המשיב מצידה טענה כי עניינה של עתירה זהה לזו נדון לפני כבוד השופטת רג'יניאנו כבר ביום 27.2.18 במסגרת עת"א 46886-02-18, ונדחתה בשים לב לקיומו של מידע מודיעיני בדבר חשש למסוכנות כלפי העותר מחוץ לכותלי בית הסוהר.
גם רע"ב שהוגש על ידי העותר בעניין זה נדחה על ידי בית המשפט העליון (כבוד השופט קרא) ביום 14.3.18 (רע"ב 1815/18).
2
בשים לב לכך שחלפו אך חודשיים ממועד מתן החלטת בית המשפט העליון ועד להגשת העתירה דנן, ובשים לב לכך שלא חל שינוי נסיבות כלשהו, עתר ב"כ המשיבים למחוק העתירה על הסף. כן הודגש, כי לעותר האפשרות להגיש בקשה להתחתן בין כתלי בית הסוהר, בהתאם לפקודות שב"ס.
4. עיינתי בכתב העתירה שהוגש במסגרת עת"א 46886-02-18 ואכן צודקת ב"כ המשיבה כי מדובר בכתב עתירה זהה לעתירה דנן. אין לעותר טענות חדשות ואף במעמד הדיון לפני לא הצביע העותר על נסיבות חדשות המצריכות דיון מחודש בהחלטה, בפרט לאחר שניתנה החלטת בית המשפט העליון בנושא אך ביום 14.3.18.
בנסיבות אלה מוצדק היה להיעתר לבקשה למחיקת העתירה על הסף.
5. על אף האמור, לפנים משורת הדין ובשים לב לכך שמדובר בבקשה הומאנית של העותר להקים בית ומשפחה בישראל ולמסד את יחסיו עם בחירת ליבו בברית הנישואין, עיינתי במידע המודיעיני שהוגש לעיוני, חלקו אף מידע שהגיע לאחר החלטת בית המשפט העליון ברע"ב שהוגש על ידי העותר, ומצאתי כי לא חל כל שינוי המצדיק שינוי ההחלטות הקודמות שניתנו בעניין זה. אף שמדובר באירוע מצומצם שאינו באולם שמחות, לא ניתן לאיין את המסוכנות הנשקפת לעותר ביציאתו לאירוע במקום ציבורי, ובהוצאתו לחופשה חריגה יש בכדי לסכן את שלומו של העותר ואת שלום הציבור.
6. חזקה על שב"ס שיתיר לעותר להינשא בין כותלי הכלא ככל שהעותר יגיש בקשה מתאימה ויעמוד בתנאי פקודת הנציבות.
7. בנסיבות אלה, העתירה נדחית.
ניתנה היום, כ"ד סיוון תשע"ח, 07 יוני 2018, בהעדר הצדדים.
