עת”א 50193/03/14 – גל שמיר נגד שירות בתי הסוהר
1
בית המשפט המחוזי מרכז
עת"א 50193-03-14 גל שמיר נ' שב"ס
7 מאי 2014
|
לפני כב' השופט אברהם טל - נשיא
|
|
|
|
|
העותר |
גל שמיר |
||||
נגד
|
|||||
המשיב |
שירות בתי הסוהר |
||||
נוכחים:
העותר ובא כוחו עו"ד ז. אלוני
ב"כ המשיב עו"ד ליטל גלעד-שיר
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר מרצה 17 שנות מאסר בגין עבירות מין והוא מבקש להשתלב בקבוצה יעודית לעברייני מין במב"ן ולצאת לחופשות שכן סיים בהצלחה השתתפות בקבוצות פסיכחינוכיות.
המשיב מתנגד לעת הזו לשלב את העותר בקבוצה יעודית לעברייני מין במב"ן שאמורה להיפתח במאי 2014 שכן אותה קבוצה כבר מלאה באסירים שמועד שחרורם קודם למועד שחרורו של העותר בשנת 2019.
ב"כ העותר טוען כי לפי המסמכים של מב"ן העותר אמור להשתלב בקבוצה הטיפולית לא מוקדם משנת 2017 ומאחר והיא אמורה להימשך שנתיים, הרי הוא יסיים את מאסרו המלאה טרם סיום השתתפותו בקבוצה או סמוך לו.
ב"כ המשיב טוענת כי גם אם הקבוצה הטיפולית נמשכת שנתיים וגם אם העותר לא מתאים מבחינת יתרת המאסר להשתתף בקבוצה הקרובה בחודש מאי 2014, אין הכרח שיצטרך להמתין עד שנת 2017 שכן יש אפשרות שתיפתח קבוצה יעודית במב"ן במקביל לפעילותה של הקבוצה שאמורה להיפתח בחודש מאי 2014.
ב"כ העותר הציג בפניי את חוות דעת מב"ן אך לא עולה מהן כי במקביל לקבוצה שאמורה להיפתח במאי 2104 לא תיפתח קבוצה נוספת, אליה תיבחן השתתפותו של העותר בהתחשב, בין היתר, ביתרת מאסרו שאמור להסתיים בתחילת שנת 2019.
המשיב מתנגד ליציאת העותר לחופשות וסומך התנגדותו של חוות דעת מב"ן מיום 2.2.14 לפיה מסוכנותו המינית של העותר היא מסוכנות גבוהה, חרף העובדה שהשתתף בהצלחה בקבוצה פסיכוחינוכית בבית סוהר איילון, כפי שעולה ממכתבה של רב כלאי שגיא.
2
עיון בחוות הדעת של מב"ן, המפרטת את ממצאי הבדיקות שנערכו לעותר ואת התייחסותו לעבירות נושא מאסרו, מעלה כי מב"ן לא התעלם מהשתתפותו המוצלחת של העותר בקבוצות הטיפוליות אך הוא עדיין סבור כי חרף השתתפות זו מסוכנותו המינית של העותר גבוהה ומשכך לא ניתן להוציאו לחופשות.
חזקה על המשיב שיבחן השתתפותו של העותר בקבוצה יעודית לעברייני מין שתיפתח במב"ן במועד קרוב ככל האפשר, בהתחשב ביתרת מאסרו ובמשך פעילות הקבוצה.
בכפוף לאמור לעיל, אני דוחה את העתירה.
ניתנה והודעה היום, ז' אייר תשע"ד, 7 מאי 2014, במעמד ב"כ הצדדים והעותר.
|
אברהם טל, שופט נשיא |
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)