עת"א 54240/01/15 – ו.י. נגד משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר,מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 54240-01-15 י' (אסיר) נ' ועדת השחרורים בכלא שיטה ואח'
|
|
09 יוני 2015 |
1
|
בפני כב' השופטת הבכירה , נגה אהד |
|
|
העותרים |
ו.י. (אסיר)
|
||
נגד
|
|||
המשיבים |
1. משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר 2. מדינת ישראל
|
||
נוכחים:
העותר וב"כ עו"ד ניצה דיקובסקי
ב"כ המשיב - עו"ד ריקי בר-און
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
עניינה של העתירה, יציאה לחופשה שתערך בבית מלון כרמל בפיקוח אשת העותר, פיקוח צמוד. החופשה בת 8 שעות בלבד. ישיבה זו הינה ישיבת המשך לישיבה מיום 19.5.15.
מדובר בעותר שביצע עבירות מין בקטינות, בנות משפחה, שפוט ל-15 שנים מיום 24.5.05 עד 23.5.20. בעבר אושרה חופשה בפיקוח גבר ובהעדר קטינות במקום. כיום אין לעותר אלא אפשרות למפקחת אחת, זו אשתו, שאושרה על ידי שב"ס. בנסיבות חיי האשה, אינו יכול לצאת לחופשה במקום בו מתגוררת, שכן נמצאות שם נכדותיה הקטינות, ועל כן הוצע כי יתגורר בבית מלון כרמל באותן שעות ספורות של החופשה.
קיימת התנגדות של משטרת ישראל, התנגדות נחרצת, וקיימת הערת מב"ן כי במהלך החופשה לא ישהה במחיצת קטינים, בין יתר התנאים הנדרשים.
טענת משטרת ישראל הינה כי במלון כרמל אין ביכולתם לפקח על העותר, אל טענה זו מבקשת ב"כ העותר להצהיר כי העותר יצהיר ויתחייב שבמהלך שעות החופשה באופן רצוף ישהה בחדר בלבד, מספר החדר יודע לשוטרים וכך ניתן יהיה לפקח עליו כפי שניתן לפקח על שוהה בחופשה בדירת מגורים זו או אחרת.
2
לא אוכל לקבל התחייבות זו של העותר. לאור כל מה שכתוב בחוו"ד מב"ן, אין לי את השקט הנפשי כי אכן העותר יוכל לעמוד בהבטחותיו וזאת לאור קווי אישיותו, חוסר גבולותיו בכל הנוגע לתחום המיני, קיומה של משיכה מינית סוטה מסוג פדופיליה, ספק מב"ן ביכולת האישה המפקחת, להציב גבולות לעותר, וכאשר בבית מלון, מן הסתם, מצויות קטינות, הרי הפיתוי גדול והתנגדות שב"ס ומשטרת ישראל לאישור החופשה, סבירה ואין להתערב בה.
ניתנה והודעה היום כ"ב סיוון תשע"ה, 09/06/2015 במעמד הנוכחים.
|
נגה אהד , שופטת בכירה |
