עת"א 57433/11/14 – איתן גור גרלה נגד שירות בתי הסוהר
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
|
עת"א 57433-11-14 גרלה נ' שרות בתי הסוהר
|
11 פברואר 2015
|
1
לפני כב' השופט אברהם טל - נשיא |
|
העותר |
איתן גור גרלה |
נגד
|
|
המשיב |
שירות בתי הסוהר |
נוכחים:
העותר
ב"כ המשיב עו"ד אפרת פלד - הרוש
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר מרצה מאסר למשך 10 שנים ו - 9 חודשים בגין עבירות נשק, חבלה בכוונה מחמירה וסיכון חיי אדם בנתיב תחבורה והוא מבקש להקל בתנאי חופשותיו כך שיתאפשר לו להיות במעצר בית בשעות היום במושב בני עייש וכך שיתאפשר לו לשנות את מועדי הפיקוח של הערבים הצמודים .
בין הגשת העתירה לבין הדיון היום מסכים המשיב, לאור עמדת משטרת ישראל, שהעותר יהיה בשעות היום במושב בני עייש אך על פי תנאי חופשתו הראשונה הוא אמור להיות בבית גרושתו, שחיה עם בעלה הנוכחי והדבר נראה לו, כמו גם לי, בלתי סביר.
המשיב ומשטרת ישראל מתבקשים לבדוק תוך 15 יום אפשרות הסרת המגבלה לפיה על העותר להיות כשהוא נמצא במושב בני עייש בבית גרושתו.
המשיב מתנגד להסרת תנאי הערב הצמוד מתנאי חופשותיו של העותר לאור אופיו האלים ומשך מאסרו הלא קצר, והתנגדות זו סבירה בעיני.
באשר לבקשת העותר להחליף ערבים, מתנגד המשיב שאמו תשמש עבורו ערבה צמודה וזאת נוכח גילה המבוגר וגם התנגדותו בעניין זה סבירה בעיניי.
במהלך הדיון בפני ביקש העותר שיוכל להחליף בין שני הערבים המאושרים אחותו ואחיו במשך החופשה, ששרון תהיה איתו ממוצ"ש עד יום ראשון, על מנת להקל עליהם מבחינה כלכלית.
בקשה זו הועלתה לראשונה במפורש במהלך הדיון בפני והמשיב ומשטרת ישראל מתבקשים לבדוק אותה תוך 15 יום מהיום.
2
בכפוף לאמור לעיל אני דוחה את העתירה.
ניתנה והודעה היום, כב' שבט תשע"ה, 11/2/2015, במעמד ב"כ המשיב והעותר.
|
אברהם טל , שופט |
