עת”א 59418/11/17 – ליאור לוי נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
|
עת"א 59418-11-17 לוי נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח' |
27 נובמבר 2017 |
1
|
לפני כבוד הנשיא אברהם טל |
|
|
העותר |
ליאור לוי
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים
|
||
נוכחים:
ב"כ העותר עו"ד רועי כהן
ב"כ המשיב עו"ד רוני בן אריה דאודי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר מרצה מאסר עולם קצוב למשך 30 שנה והוא מבקש להעביר אותו לבית החולים שיבא על מנת שיקבל טיפול בעקבות החמרת מצבו לאחר שקיבל טיפול בגלי רדיו במהלך חופשתו הקודמת.
העותר סומך בקשתו על המלצת בית החולים שיבא לפיה במידה ותחול הרעה במצבו בעקבות הפעולה הנ"ל, יופנה לבית החולים.
ב"כ המשיב מתנגדת להפניית העותר לבית החולים שיבא, כפי שפנה בעצמו במהלך חופשתו האחרונה ובמהלך חופשות קודמות.
לטענתה, המסתמכת על מכתבו של רב כלאי אבי משה, אח אחראי מרפאה בבית סוהר מעשיהו, העותר נבדק ביום שישי בשעות הערב ובשבת בבוקר על ידי חובש ומצבו הוטב וגם לחץ הדם שלו התייצב. בסיפא מכתבו, כותב רב כלאי משה כי אתמול התלונן העותר בפני רופא על כאבים בכל חלקי גופו, אך בדיקתו לא גילתה ממצאים חריגים והסימונים החיוניים שלו היו תקינים, כך שלא הייתה אינדיקציה להוציא אותו לבדיקה דחופה במסגרת חדר המיון בבית החולים.
2
עוד נכתב בסיפא המכתב כי היום יוצא העותר פעם נוספת לבדיקת רופא בבית הסוהר וכך אני מורה לעשות.
במידה ורופא בית הסוהר ימצא לנכון על פי האחריות המקצועית שלו לפנות את העותר לבית החולים, חזקה עליו כי ייעשה כן מבלי צורך בהגשת עתירה.
בכפוף לאמור לעיל, אני דוחה את העתירה.
ב"כ העותר יודיע לעותר.
ניתנה והודעה היום ט' כסלו תשע"ח, 27/11/2017 במעמד ב"כ הצדדים.
אברהם טל, נשיא |
