ע”פ 2125/14 – הרי איזי אלטר נגד יורם בר
1
לפני: |
|
נ ג ד |
המשיב: |
יורם בר |
בקשה לעיכוב ביצוע החלטותיו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בתיק הפ"ב 14120-08-13 שניתנו ביום 9.2.2014 וביום 25.2.201 על ידי כב' השופטת י' שבח |
בשם המבקש:
בשם המשיב: |
בעצמו
עו"ד ג' וירניק |
---
1. בגדרו של הליך זה הגיש המבקש (להלן: הקבלן) ערעור על החלטותיו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 9.2.2014 (להלן: ההחלטה בבזיון) ומיום 25.3.2014 (להלן: ההחלטה למינוי כונס נכסים).
2
2. ברקע להחלטות הנ"ל מצויה התקשרות בין הקבלן לבין המשיב (להלן: המזמין) לבניית שני מבנים על מקרקעין שבבעלות המזמין. נוכח מחלוקות שהתגלעו ביניהם, פנו הצדדים להליך של בוררות. בעיצומה של הבוררות הגיש הקבלן לבית משפט קמא תובענה לביטול החלטת ביניים שניתנה במהלכה (הפ"ב 14120-08-13). בדיון שהתקיים בתובענה זו ביום 5.11.2013 ניתן תוקף של פסק דין להסכמות אליהן הגיעו הצדדים (להלן: פסק הדין). על פי פסק הדין, על המזמין להעביר לקבלן סכום של 150,000 ש"ח והקבלן יסיים את הבניה בתוך 45 יום ממועד קבלת הכסף. בנוסף, ישיג הקבלן "טופס 4" בתוך 14 יום ממועד סיום הבניה. עוד נפסק, על פי ההסכמות שהושגו, שעם קבלת "טופס 4", או עם סיום המבנה, ימסור הקבלן למזמין את החזקה. נקבע כי ההתחשבנות הסופית בין הצדדים תיערך במסגרת הבוררות.
3. לטענת המזמין, הקבלן לא קיים את חיוביו על פי פסק הדין. על אף שהמזמין העביר לידי הקבלן סכום של 150,000 ש"ח, הקבלן לא השלים את הבניה ואף הצהיר כי אם לא יקבל לידיו סכומי כסף נוספים, לא ייעשה כן ולא ימסור את החזקה למזמין.
נוכח התנהלות הקבלן, פנה המזמין לבית משפט קמא בבקשה לפי
בגדר כך הורה בית המשפט בהחלטת הבזיון, כי בתוך עשרה ימים לאחר שהמזמין ישלם לקבלן סכום נוסף של 11,000 ש"ח (שנדרש לרכישת פריטים הכרחיים לצורך קבלת אישור על סיום הבניה), ימציא הקבלן "טופס 4" וימסור החזקה במבנים למזמין. היה והקבלן לא יפעל כאמור, הוא יחויב בקנס יומי בסך 1,000 ש"ח עד לקיומו של פסק הדין.
4. לטענת המזמין,
הטלת הסנקציות על הקבלן מכוח ה
5. כאמור, בגדר התיק דנא הגיש הקבלן ערעור על שתי ההחלטות – ההחלטה בבזיון וההחלטה למינוי כונס נכסים.
3
בערעורו פורש הקבלן יריעה רחבה וסוקר את השתלשלות העניינים בינו לבין המזמין. לטענת הקבלן, הוא קיים את חיוביו ואילו המזמין חייב לו כספים הנדרשים להשלמת הבניה. עם זאת, קיים קושי לדלות מהודעת הערעור, שהוגשה על ידי הקבלן בעצמו שכן אינו מיוצג, מהן השגותיו ביחס לשתי ההחלטות הנ"ל נוכח העובדה שפסק הדין כולל הוראות ברורות, לכאורה, ושהוא, לכאורה, לא קיים הוראות אלה. בגדר הערעור התבקש גם עיכוב ביצוען של שתי ההחלטות הנ"ל.
5. בתשובתו לבקשה לעיכוב ביצוע מפרט המזמין את שורת ההפרות מצד הקבלן ומדגיש כי מדובר במי שמפר שוב ושוב צווים שיפוטיים, לרבות החלטת הבזיון וההחלטה על מינוי כונס נכסים. לפיכך מתנגד המזמין לבקשה.
לבקשתי, התייחס המזמין לעובדה כי במקרה דנא ננקטו שני הליכים לשם אכיפת פסק הדין:
הליך לפי ה
דיון והכרעה
6. בפתח
הדברים אציין, כי ספק אם רשאי הקבלן לכרוך יחד, בערעור דנא שהוא ערעור פלילי, גם
את השגותיו על ההחלטה למינוי כונס נכסים. כאשר מדובר בערעור על החלטה מכוח ה
נמצא, כי דין הבקשה לעיכוב מינוי כונס הנכסים להידחות ולו מהטעם שאין בפני הליך השגה שהוגש כדין על ההחלטה בענין זה. מעבר לכך, לא נמצא בהודעת הערעור כל נימוק שיצדיק עיכוב ביצוע החלטה זו.
4
7. באשר לבקשה
לעכב את הסנקציה של תשלום הקנס היומי עליה הורה בית המשפט בגדר ההחלטה בבזיון,
מסקנתי היא כי מן הראוי לעכב את ביצועה. כפי שפורט לאחרונה בע"פ 7921/13 שיווק א.א. משקאות קלים וחריפים בע"מ נ' תבורי, שותפות מוגבלת
לשיווק (10.12.2013), הדין הנוהג לגבי עיכוב ביצוע פסק דין כספי אזרחי, כוחו יפה
גם לגבי הליכים לפי ה
כידוע, ככלל, אין מקום להורות על סנקציה מכוח ה
5
אכן, יתכן שכונס הנכסים יעמוד ביחס לנושא מסוים ונקודתי בפני שוקת שבורה בהעדר
שיתוף פעולה מצד הקבלן (למשל כשיהיה צורך לקבל מידי הקבלן מסמך מסוים שאינו בר
השגה בכל דרך אחרת ושלא ניתן לשחזרו או להמירו באחר). או-אז פתוחה הדרך להגיש בקשה
נקודתית לפי ה
ניתנה היום, י"ג בניסן התשע"ד (13.4.2014).
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)