ע"פ 7704/13 – פלוני נגד מדינת ישראל
1
לפני: |
|
נ ג ד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
בקשה מטעם המערער |
בשם המערער: עו"ד עפר ברטל
מונחת לפני בקשה להגשת "לוח זמנים" ומוצגים מטעם מערער 1. המדינה מתנגדת לבקשה מהטעם שיש בכך מעין הרחבה של עיקרי הטיעון שהוגשו מטעמו ביום 31.12.2014. המדינה התייחסה זה מכבר לעיקרי הטיעון מטעם המערער, והערעור קבוע לשמיעה ביום 9.2.2015. עם זאת, המדינה לא התנגדה להגשת המוצגים שכבר הוגשו לערכאה קמא, ללא ההסברים המלווים אותם.
עיינתי בחומר שהוגש, ואכן צודקת באת-כוח המדינה, כי היה על המערער להציג את טיעוניו במסגרת עיקרי הטיעון ונימוקי הערעור, כפי שנקבע. מדובר בנספחים שונים שהוגשו לבית המשפט המחוזי במהלך הדיון, כאשר לכל מוצג קודם הסבר בן מספר שורות. הסברים אלה, לרוב, אינם אלא סיכום של המוצג, אשר מדבר בעד עצמו. המוצגים אינם ארוכים ולא ברור מדוע יש צורך בהסבר, העולה בבירור מהמוצג עצמו. בפסקאות אחרות מפנה המערער לקביעות שונות שנכתבו בפרוטוקול הדיון בבית המשפט המחוזי, תוך חזרה על האמור בפרוטוקול. בחלק מן הסעיפים מופיעות טענות ללא הפניה למוצגים או לפרוטוקול.
2
נדמה כי האיזונים הרלבנטיים בין הצדדים, תוך מתן המשקל הראוי לזכויות המערער – כנאשם בהליך פלילי – מוביל לתוצאה הבאה. זאת, מתוך הנחה שיתכן כי אין לשלול מן המערער את הגשת המוצגים ברצף, כדי להצביע על סדר הזמנים בהקשרם. חריג לכך הוא שמסמך שלא הוגש בהליך קמא לא יוגש כעת. לצד זאת, ההסברים, ברובם המכריע, אינם מוסיפים. מצאתי לנכון להתיר למערער להזכיר בצד המסמך הפניות לפרוטוקול ולמוצגים כפי שמצא לנכון. בהתאם, הנני מחליט כדלקמן:
ניתן להגיש את המוצגים המופיעים בסעיפים הבאים של לוח הזמנים המצורף לבקשה, בליווי המלל כפי שהתבקש: 1, 9-5, 16.
ניתן להגיש את המוצגים המופיעים בסעיפים הבאים של לוח הזמנים המצורף לבקשה, תוך מחיקת המלל שלאחר ציון מספר המוצג בהליך קמא: 11-10, 15-13, 19-17, 27-22, 35-30.
ניתן להגיש את ההפניות לפרוטוקול הדיון בהליך קמא, המופיעות בסעיפים הבאים של לוח הזמנים המצורף לבקשה, תוך מחיקת כל יתר המלל: 4-2, 21-20, 29.
הסעיפים הבאים של לוח הזמנים המצורף לבקשה יימחקו לגמרי: 12, 28.
יוצא כי ניתן להגיש את כל המוצגים, בכפוף לכך שהוגשו בהליך קמא. בשל סד הזמנים, הסנגור ידאג להעברת החומר למשיבה ולבית המשפט בשלושה עותקים, עד ליום 8.2.2015, בשעה 12:00.
ניתנה היום, ט"ז שבט תשע"ה (5.2.2015).
|
|
ש ו פ ט |
_________________________
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. 13077040_Z07.doc מא
