רע"פ 2976/18 – לורי שם טוב נגד מדינת ישראל
1
בבית המשפט העליון |
לפני: |
|
נ ג ד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו, מיום 25.2.2018, בעפ"ג 29531-02-17, אשר ניתן על ידי כב' הרכב השופטים: ר' בן-יוסף; ש' יניב; ו-צ' גורפינקל – שופט עמית |
בשם המבקשת: עו"ד יהונתן רבינוביץ
בשם המשיבה: עו"ד אפרת גולדשטיין
1. לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' הרכב השופטים: ר' בן-יוסף; ש' יניב; ו-צ' גורפינקל – שופט עמית), בעפ"ג 29531-02-17, מיום 25.2.2018. בגדרו של פסק הדין, נדחה ערעורה של המבקשת על הרשעתה בדין, אך התקבל חלקית ערעורה של המבקשת על גזר דינו של בית משפט השלום בתל אביב-יפו (כב' השופט ש' בקר; כב' השופט ר' פרי, בהתאמה), בת"פ 54376-12-14, מיום 24.1.2016; ומיום 2.1.2017.
רקע והליכים קודמים
2
2.
נגד
המבקשת הוגש כתב אישום מתוקן לבית משפט השלום בתל אביב-יפו, המייחס לה החזקת נכס
חשוד, לפי סעיף
3.
ביום
24.1.2016, הורשעה המבקשת, לאחר ניהול משפט הוכחות, בעבירה של פגיעה בפרטיות,
וזוכתה מיתר העבירות שיוחסו לה, מחמת הספק. בית משפט השלום קבע, כי המבקשת פגעה
בפרטיותו של המתלונן תוך הפרה של סעיף
"הניסיון המלאכותי, המעושה והמאולץ לקשור בין חובות רגילים של משק בית, ובכל מקרה – לא כאלה שאתה נדהם למקראם... למי שאמור לנהל תקציב ממשלתי נכבד – לא יצלח. לא עניין לציבור יש כאן, ובוודאי שלא הלימה בין משרתו של סילמן [המתלונן] לבין תוכן הידיעה".
עוד הוסיף בית משפט השלום וקבע, כי "אפילו שתאמר כי היה עניין כזה [עניין לציבור] – אין בו כדי להצדיק חיטוט במכתביו הפרטיים של איש, ופרסומם, בכלל זה – מנכ"ל משרד העבודה והרווחה".
4. ביום 2.1.2017, גזר בית משפט השלום את דינה של המבקשת, והשית עליה 10 חודשי מאסר על תנאי, למשך 3 שנים, לבל תבצע עבירה של פגיעה בפרטיות; ופיצוי למתלונן בסך 2,000 ₪.
3
5.
המבקשת
הגישה ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו, אשר נסב על הרשעתה בעבירה שעניינה
פגיעה בפרטיות, ולחלופין על חומרת עונשה. ביום 25.2.2018, דחה בית המשפט המחוזי את
הערעור על הכרעת הדין, בקובעו כי צדק בית משפט השלום, עת סבר "שלא היה בנסיבות כל עניין ציבורי בפרסום שפרסמה המערערת [המבקשת]. בפרסום הייתה פגיעה מהותית וממשית בפרטיות המתלונן, ולכן לא קמה לה [למבקשת] כל הגנה בדין, והרשעתה בעבירה על-פי סעיפים
אשר לערעורה של המבקשת על גזר דינה, דחה בית המשפט המחוזי את טענת המבקשת, לפיה
עונש המאסר המותנה שהוטל עליה פוגע בחופש הביטוי שלה, בציינו כי "ככל שלא תעבור [המבקשת] על הדין ותפגע בפרטיותם
של אחרים, תוכל לפרסם כל דבר". עם זאת, סבר בית המשפט המחוזי, כי
"עונש מאסר מותנה שמשכו עשרה חודשים הינו ממושך יתר על
המידה בנסיבות המקרה", וקבע כי המאסר המותנה
יעמוד על 6 חודשי מאסר, למשך 3 שנים, לבל תעבור המבקשת עבירה על פי
בקשת רשות הערעור ותגובת המשיבה
6.
בבקשה
לרשות הערעור המונחת לפניי, משיגה המבקשת על הרשעתה בעבירת הפגיעה בפרטיות. המבקשת
טוענת, כי במוקד הבקשה עומדת מחלוקת בעלת חשיבות משפטית וציבורית, בדבר "גבולות חופש הפרסום של עיתונאי המפרסם נתוני אמת". לשיטת
המבקשת, חרף הפגיעה בפרטיותו של המתלונן, אשר נגרמה עקב פרסום המסמכים, עומדת לה
ההגנה, הקבועה בסעיף
4
7. בתגובתה, מבקשת המשיבה לדחות את הבקשה לרשות ערעור. המשיבה גורסת כי צדק בית משפט השלום, בקובעו כי אין בתוכן הפרסומים עניין ציבורי המצדיק פגיעה בפרטיות; וכי מדובר "בניסיון מעושה לקשור בין חובותיו הפרטיים (והמצומצמים) של המתלונן, להתנהלותו הציבורית". עוד טענה המשיבה, כי אין "במידע אותו פרסמה המבקשת כל תועלת ציבורית" כנדרש לביסוס ההגנה שעניינה פרסום הפוגע בפרטיות שיש בו עניין ציבורי. המשיבה הוסיפה וטענה, כי "לא רק שלא היה עניין ציבורי בפרסומים, אלא שוודאי וודאי שלא היה בהם כדי לחייב את המבקשת לפגוע בפרטיותו של המתלונן שלא בידיעתו".
דיון והכרעה
8. כידוע, רשות ערעור "בגלגול שלישי" תינתן במשורה והיא שמורה למקרים חריגים, בהם מתעוררת שאלה משפטית כבדת משקל או סוגיה ציבורית רחבת היקף, החורגת מעניינם הפרטי של הצדדים להליך; או למקרים בהם מתעורר חשש מפני עיוות דין מהותי או אי-צדק שנגרם למבקש (רע"פ 4539/18 מסרי סחר ופיתוח בע"מ נ' מדינת ישראל (5.7.2018); רע"פ 3057/18 פלדמן נ' מדינת ישראל (20.6.2018)) לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובנספחיה, הגעתי לכלל מסקנה, כי הבקשה אינה עומדת באמות המידה האמורות. המדובר בבקשה העוסקת בעניינה הפרטי של המבקשת, וזאת בלבד, ולא מתעורר כל חשש כי נגרם לה אי צדק מהותי או עיוות דין. די בכך, בכדי לדחות את הבקשה לרשות ערעור.
9.
אציין,
בבחינת למעלה מן הצורך, כי דין הבקשה להידחות גם לגופה. מקובלות עליי עמדתן של
הערכאות הקודמות, לפיה פרסום מסמכים המעידים על אי-תשלום דו"חות חניה, אותן
צבר המתלונן, תוך ניסיון להציגם כמאפיינים את התנהלותו של המתלונן במשרתו הציבורית
הבכירה, אין בו כל עניין ציבורי, כמשמעו בסעיף
10. סיכומו של דבר, דין הבקשה להידחות.
ניתנה היום, ו' באב התשע"ח (18.7.2018).
|
|
ש ו פ ט |
_________________________
18029760_I04.doc בל
