ת"פ (באר שבע) 51038-08-23 – מדינת ישראל – תביעות נגב נ' ניסים פרץ – בעצמו
ת"פ (באר-שבע) 51038-08-23 - מדינת ישראל - תביעות נגב נ' ניסים פרץ - בעצמושלום באר-שבע ת"פ (באר-שבע) 51038-08-23 מדינת ישראל - תביעות נגב נ ג ד ניסים פרץ - בעצמו בית משפט השלום בבאר-שבע [02.01.2025] לפני כבוד השופט ערן ע"י ב"כ עוה"ד מאירי לב ע"י ב"כ עוה"ד רעות אוליאל גזר דין
1. הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב האישום מתוקן, בעבירות של החזקת סמים שלא לצריכה עצמי לפי סעיף 7 (א) + (ג) לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג - 1973.
2. בהתאם לעובדות כתב האישום, הורשע הנאשם בכך שבתאריך 05/08/2023 סמוך לשעה 20:30 החזיק במקומות שונים בביתו בבאר שבע, 5 יחידות של סם מסוכן מסוג מתיל-מת'-קאתינון במשקל של 5 גרם, 3 יחידות של סם מסוכן מסוג קטמין במשקל 2.9 גרם, 4 יחידות של סם מסוכן מסוג MDMA-קטמין במשקל 3 גרם, וסם מסוכן מסוג קנביס במשקל של 35 גרם, הכל שלא לצריכתו העצמית ומבלי שהיה בידו היתר כדין לעשות כן.
3. הצדדים הגיעו להסדר טיעון במסגרתו הסכימה המאשימה להגביל עמדתה לתשעה חודשי מאסר אשר יכול שירוצו בעבודות שירות ככל שהנאשם ימצא מתאים לכך על ידי הממונה על עבודות השירות, וכן במידה שיעבור הליך משמעותי אצל שירות המבחן שיכלול אף ניקיון מסמי רחוב ומעבדה, וההגנה תהא חפשית בטיעוניה.
4. עניינו של הנאשם הופנה לקבלת תסקיר שירות מבחן וכן חוו"ד מטעם הממונה על עבודות השירות.
עיקר טיעוני הצדדים ותסקיר שירות המבחן |
|
5. שירות המבחן בתסקיריו סקר את עיקרי קורות חייו של הנאשם; השלים 11 שנות לימוד; בעקבות גירושי הוריו גדל אצל אביו (מטעמי צנעת הפרט לא יפורטו מכלול העניינים האישיים); עזב את ביתו בגיל צעיר וגדל לבדו בתל אביב כדר רחוב; עבד בעבודות מזדמנות; השתלב בהליך הקודם בבית המשפט הקהילתי וסיים את ההליך בהצלחה; לאחר ההליך נפצע בתאונת דרכים; משתמש בקנאביס רפואי ברישיון; מצבו הנפשי יציב; סירב לאבחון פסיכיאטרי ולטיפול נפשי ובשל התרשמות השירות כי לא ניצל באופן מלא את המסגרת הטיפולית-שיקומית שניתנה לו ונוכח כל האמור לא המליצו על שילובו מחדש בבית המשפט הקהילתי.
שירות המבחן עדכן כי הנאשם השתלב ביוזמתו במסגרת "דרך חדשה" בטיפול בהתמכרויות, נקי משימוש בסמים זמן משמעותי; בעל מודעות עצמית גבוהה למצבו; הביע אכזבה מכישלונו לאחר השלמת התהליך בבית המשפט הקהילתי; התרשמו כי חוסר היציבות בחייו הצעירים השפיעו על יכולתו לשמור על יציבות פנימית וחיצונית בחייו הבוגרים; לצד זאת התרשמו בדבר הטבה משמעותית בתחומים רבים בחייו, הכוללת זוגיות חדשה מיטיבה ומאזנת; על כן המליצו על ענישה מוחשית בעבודות שירות וצו מבחן.
6. הנאשם נמצא מתאים לריצוי תקופת המאסר בדרך של עבודות שירות.
7. ב"כ המאשימה הגישה את רישומו הפלילי של הנאשם, את גזר הדין ובו המאסר המותנה בר הפעלה, וטיעונים לעונש בכתב, בהם התייחסה לאינטרסים המוגנים בהם פגע הנאשם, למידת השפעת הפצת הסמים על המשתמש הבודד ועל הציבור בכללותו; ביקשה לקבוע את מתחם העונש כך שינוע בין 12 - 24 חודשי מאסר בפועל תוך שהפנתה לפסיקה התומכת בכך; בשל האמור בתסקירי שירות המבחן, הסכימה המאשימה כי יש מקום לחרוג ממתחם העונש משיקולי שיקום, וביקשה לגזור עליו תשעה חודשי מאסר אשר ירוצו בעבודות שירות, לצד מאסרים מותנים, קנס, פסילה מלקבל רישיון נהיגה - בפועל ועל תנאי וכן התחייבות להימנע מביצוע עבירה. המאשימה הדגישה כי עתירתה לתקופת המאסר כוללת את תקופות התנאי העומדות כנגד הנאשם.
8. ב"כ הנאשם הדגישה כי חלף זמן מעת ביצוע העבירות ועד עתה; הנאשם היה במצוקה נפשית ופיזית בעקבות תאונת עבודה וכן בשל נסיבות אישיות נוספות; ביקשה לקבוע מתחם עונשי הנע בין מאסר אשר יכול שירוצה בעבודות שירות ועד למאסר בפועל של מספר חודשים, ביקשה למקם את עונשו של הנאשם בתחתית המתחם ואף לסטות מהמתחם בשל שיקולי שיקום; הנאשם צעיר ועברו אינו מכביד; תסקירי שירות המבחן תומכים בטיעוניה ומפרטים את נסיבות חייו שכללו אלימות פיזית מגיל צעיר, מעבר בגיל 15 לתל אביב והתרועעות עם גורמים שוליים.
לדבריה הנאשם אמנם קיבל הזדמנות בהליך בבית המשפט הקהילתי וכשל שוב, אך למד גם מכך לקח חשוב, פנה למסגרת פרטית במסגרתה הוא שוהה אף כיום. שירות המבחן התרשם ממנו לחיוב ואף נמצא שהוא נקי מצריכת סמים למעט קנאביס רפואי לגביו הוא מחזיק ברישיון. שירות המבחן מצא כי ל נאשם כוחות להתמיד בדרך המחודשת, והאמור בתסקיר תומך בבקשה לסטייה מטעמי שיקום. לאור כל האמור ביקשה לחפוף את המאסרים המותנים, ולקבוע תקופת מאסר שלא תעלה על המאסרים המותנים החופפים.
|
|
עוד ביקשה להימנע מהטלת קנס נוכח מצב כלכלי מורכב אצל הנאשם, הקצבה בשל הנכות מסתיימת, הוא לא עובד בשל הנכות. כך טענה גם ביחס לרישיון הנהיגה, וביקשה להטיל עליו פסילה על תנאי ולא בפועל, שכן בשל המצב הרפואי הרכב משמש לו כרגליים.
9. הנאשם הצטער על מעשיו, הביע אכזבה מעצמו שמעד שוב לאחר שהשלים תהליך בבית המשפט הקהילתי, עבר שיקום ארוך הכולל אף שליטה בכעסים וזאת באופן עצמאי, הבין שהוא אחראי על מעשיו ולעצמו. ביקש להימנע מפסילת רישיון הנהיגה מאחר שהרכב משמש אותו ואת בת זוגו המתמודדת בעצמה עם קשיים אישיים שונים. באשר לקנס חזר על עיקרי הדברים שנטענו על ידי באת כוחו, ועיקרם כי הוא לא מקבל קצבה בתקופה הקרובה ולא עובד.
10. לאחר הדיון הוגש מסמך מסכם מטעם "התחלה חדשה" אשר סקר בהרחבה את עניינו של הנאשם. ביחס להליך הטיפולי שעבר, נמסר כי השתתף בקבוצה לשימור ניקיון מעשייה התמכרותית והשתלב בה מבחינה חברתית ותכנית; מסר בדיקות שתן נקיות לאורך תקופה משמעותית; בחודשים האחרונים חלה הטבה משמעותית בכל תחומי חייו; והתרשמו כי הוא בעל מוטיבציה וכוחות להמשך ההליך הטיפולי. על כן המליצו על ענישה שיקומית צופה פני עתיד, אשר תאפשר המשך שילובו ב"התחלה חדשה" ואצל שירות המבחן.
קביעת מתחם העונש ההולם 11. בהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין, יש להשית על הנאשם עונש הולם, תוך שמירה על יחס הולם בין חומרת מעשה העבירה בנסיבותיו, מידת אשמו של הנאשם וסוג ומידת העונש שיוטל עליו. בקביעת מתחם העונש ההולם, יש להתחשב בערכים החברתיים שנפגעו ומידת הפגיעה בהם, מדיניות הענישה הנהוגה, ובנסיבות הקשורות בביצוע העבירה.
האינטרסים המוגנים ומידת הפגיעה בהם 12. האינטרסים המוגנים בהם פגע הנאשם נוגעים לשמירה על בריאות הציבור ובטחונו מפני נגע הסמים. אלה, הוכרו כמביאים לנזקים חברתיים, כלכליים וגופניים; אלה חרגו מזמן מתחומי המשתמש הבודד והפגיעה הפיזית והנפשית בו.
13. מידת ההשפעה של הסמים כוללת אף השלכות על סביבת חייהם, הנובע מהמרוץ של המכורים אחר מנת הסם הבאה. השפעה רחבה זו, מייצרת נזקים עקיפים המתבטאים בהעמקת המעורבות בעולם הפלילי של המכורים, בהסתבכות עם עבריינים כחלק מחובות שנצברו מצריכה הולכת ומתגברת של סמים, ומפגיעה ברכוש הציבור על מנת לממן את מנות הסם.
|
|
14. מידת הפגיעה בערכים החברתיים צריכה להיבחן ביחס לפוטנציאל הפגיעה, שכן בפועל הנאשם הורשע בהחזקת הסמים שלא לצריכה עצמית, אך אין ראיה כי הפיץ אותם. על כן, יש לומר כי הפוטנציאל, נוכח כמויות הסם הלא מבוטלות, וסווגי הסמים שעיקרם נוגע לסמים קשים ביותר שפי שפורט בהמשך, הינה משמעותית.
מדיניות הענישה הנוהגת 15. הענישה הנוהגת בעבירות של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית נע במנעד רחב ביותר, והוא מושפע מסוגי הסמים, הכמות, מידת האינדיקציה בדבר הכוונה להפצת הסמים וכיוצ"ב.
16. ברע"פ 1473/18 שמואל אוחיון נ' מדינת ישראל (נבו 22.4.2018) נדחתה בקשת רשות ערעור של נאשם אשר נדון בגין החזקת כ 2 גרם קוקאין, בבית משפט השלום למאסר על תנאי וזאת לאחר שנקבע מתחם עונשי הנע בין מאסר מותנה לשנת מאסר. ערעור לבית המשפט המחוזי התקבל לאחר שנקבע כי המתחם שנקבע אינו הולם את נסיבות ביצוע העבירה, נקבע מתחם עונשי הנע בין שישה לשנים עשר חודשי מאסר, ועונשו של הנאשם הועמד על חודשיים מאסר בעבודות שירות וזאת בשל שיקולי שיקום.
17. ברע"פ 1122/17 אלון גולדשטיין נ' מדינת ישראל (נבו 5.7.2017) נדחה ערעורו של נאשם אשר בבית משפט קמא נדון בקשר להחזקת סמים שלא לצריכה עצמית - נהיגה תחת השפעת סמים, החזקת קוקאין במשקל של 5.28 גרם, החזקת 5.5 גרם MDMAמחולק למספר מנות, וכן 13.3 גרם קוקאין - לשישה חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות ועונשים נלווים, לאחר שנקבע מתחם עונשי הנע בין מספר חודשי מאסר בעבודות שירות ל- 24 חודשי מאסר ועונשים נלווים. ערעור לבית המשפט המחוזי התקבל כך שנקבע מתחם עונשי הנע בין 10 - 24 חודשי מאסר בפועל, ועונשו של הנאשם הועמד על 10 חודשי מאסר בפועל.
18. בת"פ (שלום ב"ש) 35938-10-21 מדינת ישראל נ' שרון דזאנאשוילי (נבו 16.12.2024) נקבע מתחם עונשי הנע בין מספר חודשי מאסר לבין שנת מאסר וזאת ביחס להחזקת 0.9 גרם של סם מסוג MDMAשלא לצריכה עצמית.
19. בת"פ (שלום ב"ש) 23668-12-22 מדינת ישראל נ' עומר חביב (לא פורסם), נדון נאשם בעבירות של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית - 1.75 גרם מתיל-מת'-קאתינון, ובנוסף 9 גרם מאותו סם בביתו, וכסף מזומן, נקבע מתחם עונשי הנע בין 8 - 20 חודשי מאסר, והוא נדון לעשרה חודשי מאסר ועונשים נלווים.
20. ויודגש, כי הענישה הנוהגת הינה אחד מהשיקולים המשפיעים על קביעת מתחם העונש ההולם.
|
|
נסיבות הקשורות בביצוע העבירות 21. הנאשם החזיק במגוון סמים, אשר עיקרם הינו סמים מסוכנים המוכרים ביחס להשפעה ההרסנית שלהם. בת"פ (מחוזי ב"ש) 5649-09-21 מדינת ישראל נ' מאיר אבו (נבו 22.1.2023) סקר בית המשפט בהרחבה השפעות אלה - "הMDMAאו בשמו הידוע "אקסטזי", הוא מהסמים המסוכנים הקשים. "האקסטזי יכול לגרום הפרעות נפשיות לא מאוזנות, הכוללות התקפי חרדה, פניקה, דיכאון וחשיבה פרנואידית. השפעת הסם גורמת חוסר שקט, הזיות שמיעה וראייה, תחושת רדיפה, התנתקות מהמציאות ופגיעה בכושר השיפוט. לעתים מביא הסם בעקבותיו עלייה קיצונית בערנות, אופוריה ופרצי אנרגיה גופנית ונפשית... עם חלוף 24 שעות עד חודשים אחדים ממועד השימוש, המשתמש חש קהות חושים, דיכאון, חרדה, כעס, רגזנות, עוינות ועייפות. שימוש רצוף מותיר במשתמש תופעות של דיכאון והפרעות בזיכרון... התכונות המעוררות של הסם גורמות ללחץ דם גבוה ודופק מהיר, הפרעות בקצב הלב והתכווצויות. בעת השימוש נמצא הלב לעתים במצבי לחץ היכולים לגרום התקף לב. כמו כן נצפו מקרים של שטפי דם במוח. שימוש באקסטזי תוך כדי פעילות גופנית מאומצת, כזו הנעשית במסיבות ריקודים, עלול לגרום עלייה מסוכנת בטמפרטורת הגוף (עד למעלה מ- 43 מעלות צלזיוס). זוהי אחת מהשפעותיו המזיקות של האקסטזי על הגוף, והיא קשורה בהרס מנגנון בקרת הטמפרטורה במוח, שהשימוש באקסטזי מוביל אליו. עליית טמפרטורת הגוף וההתייבשות הנלווית אליה יכולות לגרום סיבוכים שונים במערכת זרימת הדם, השפעה על הלב וכדומה. הביטוי לכך יכול להיות בתחושות כמו עוויתות שרירים ודופק לב מואץ עד אבדן הכרה ומוות... השפעות נוספות: השימוש באקסטזי גורם התרחבות האישונים, ראייה כפולה, הפרשת ריר או יובש בפה, ירידה בתיאבון, נוקשות בלסתות, בחילה, אי יציבות בקרסוליים... השימוש באקסטזי גורם נזק למוח, וזה יכול להיות בלתי הפיך... השימוש באקסטזי פוגע בנוירונים במוח שמשחררים חומר כימי חשוב לפעולת המוח - סרוטונין, לנוירונים אלו יש תפקיד חשוב וישיר בוויסות התנהגויות שונות, כמו תוקפנות, מצבי רוח, פעילות מינית, שינה, רגישות לכאב... שימוש באקסטזי יכול לגרום גם לפגיעה בכבד, במערכת הכליות ובשרירים". (מתוך ת"פ 5775-02-18 מדינת ישראל נ' אלי תורג'מן (01.11.18), בו הובאו הדברים מאתר "הרשות הלאומית למלחמה בסמים ואלכוהול" (כפי שנקראה טרם הכפפתה למשרד לביטחון פנים ושינוי שמה לרשות הלאומית לביטחון קהילתי)".
22. הנזק שיכל להיגרם מביצוע העבירות נוגע לסוגי הסמים ולכמויות הלא מבוטלות שנתפסו אצל הנאשם. סמים אלה מכלים כל חלקה טובה, מעמיקים את השימוש והנפיצות של הסמים בקרב הציבור, מטילים עליו במישרין ובעקיפין נטלים המתורגמים הן לתחושת חוסר ביטחון באשר לעבירות המלוות את משתמשי הסמים לשם מימון הסמים, והן בפן הכלכלי הנדרש לשם טיפול ותמיכה במשתמשים בסמים - טיפול רפואי, נפשי, רווחתי, חברתי וכיוצ"ב.
|
|
23. הסיבות שהביאו את הנאשם לביצוע העבירות נוגעות למשבר שנבע מתאונת העבודה וחוסר המעש, וכן חוויה אישית הקשורה לפרידה מבת זוגו. בכל הכבוד, שני אלה אין בהם כדי לתת הסבר מניח את הדעת מדוע הנאשם השליך את הכלים וההזדמנות שקיבל בבית המשפט הקהילתי. היה מצופה ממנו שייגש לקבל עזרה, גם כזו אותה סירב לקבל באמצעות שירות המבחן והמתייחסת בעיקרה לתמיכה נפשית לה הוא זקוק.
24. נוכח כל האמור אני קובע כי מתחם העונש ההולם בנסיבות אירוע זה, הינן שמונה חודשי מאסר אשר יכול שירוצו בעבודות שירות ועד ל - 20 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית.
נסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה 25. הנאשם צעיר יליד 1998, נטל אחריות על מעשיו והודה, ובכך אף חסך זמן שיפוטי יקר.
26. לחובת המשיב שלוש הרשעות קודמות בעבירות אלימות שונות, החזקת סכין, והחזקת סמים לצריכה ושלא לצריכה עצמית. הרשעתו האחרונה היא משנת 2022 בבית המשפט הקהילתי (תפ"ק (שלום באר שבע) 38089-04-21. את העבירות ביצע שעה שתלויים ועומדים כנגדו שני מאסרים מותנים ברי הפעלה מתיק זה - חודשיים מאסר על תנאי שלא יעבור על עבירות סמים כלשהן או איומים, ובנוסף, מאסר מותנה שהוארך בתיק הנ"ל מת"פ (נוער תל אביב) 55268-12-15 בן ארבעה חודשים שלא יעבור על עבירת סמים מכל סוג בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים.
שיקולי הרתעת היחיד והרבים 27. עבירות סמים, הינן אלה שלהרתעת היחיד והרבים ערך משמעותי. עבירות אלה פוגעות בציבור, משיאות רווח כלכלי משמעותי למכלול שרשרת הפצת הסם, והן מותירות נפשות חרוכות בצד משתמשי הסמים והסביבה הקרובה והרחוקה מהם.
28. חרף הסכמת הצדדים לחריגה ממתחם העונש בשל שיקולי שיקום, מצאתי לנכון לציין כי הנאשם בפני סיים הליך שיקומי מקיף בבית המשפט הקהילתי, ולאחר פרק זמן קצר ביותר, חזר לבצע עבירות בשל משבר אישי כמפורט מעלה. משמע כי בסופו של דבר, ההליך הקודם לא הרתיע ולא העביר את המסר המתאים לנאשם.
29. לאור זאת, הרי שגם אם יש מקום לחרוג משיקולי שיקום, יש להטיל על הנאשם את העונש המקסימלי אשר מחד יותיר אותו מחוץ לכותלי בית הסוהר, ומאידך יהא בו כדי להעמיד את הנאשם תחת פיקוח ממשי צמוד - הן בעבודות שירות והן תחת צו מבחן - על מנת לסייע לו מחד ולפקח עליו ולעקוב מקרוב מאידך.
שיקולי שיקום 30. מאחר שהצדדים הסכימו כי יש להגיע לתוצאה עונשית אשר לא מכניסה את הנאשם למאסר מאחורי סורג ובריח ממש, בשל שיקולי שיקום, לא אדוק פורתא האם הדבר מגיע לנאשם בהתאם למבחני הפסיקה שנקבעו בע"פ 7757/21 אהרון קיי מרזוקי נ' מדינת ישראל (נבו 24.5.2022)).
|
|
31. יש לשבח את המאשימה על עמדתה המדודה שכן יכלה בנקל לבקש להחמיר דווקא עם הנאשם, ובהחלט יתכן שהייתי נעתר לעמדה זו. יש לקוות שהנאשם יבין שהחסד הכפול לו זכה - בהליך זה ובהליך הקודם - סביר שלא יחזור על עצמו פעם נוספת. נסיבות חיים אינן מגן. אלה צריכות להשתלב עם היד המושטת שקיבל הנאשם במסגרת חייו הבוגרים, בבית המשפט הקהילתי ואצל שירות המבחן, ולהיות עבורו לנקודת מפנה אמיתית וחד ערכית בסלילת הדרך בעתיד.
32. לכן, בשים לב למתחם הענישה שנקבע, ובשל כך שלחובת הנאשם שני מאסרים מותנים ברי הפעלה, בני חודשיים וארבעה חודשים, מצאתי לנכון להפעיל את המאסרים המותנים באופן שבסופו של דבר לא יכניס את הנאשם למאסר בפועל.
33. על מנת להבהיר את הדברים, מבלי שהיו בפני נתונים המצדיקים שקילת סטייה משיקולי שיקום, ומבלי שהמאשימה הייתה מסכימה לכך, היה מקום למקם את עונשו של הנאשם בחלקו האמצעי של המתחם, ולהפעיל את המאסרים המותנים באופן שיגבה מחיר מהנאשם.
34. כך או כך, עונשו הכולל של הנאשם יהא קל באופן משמעותי ביחס לאמור מעלה, ומשמעותו כי תהא חריגה ממתחם העונש, תוך דחיית שיקולי הרתעת היחיד והרבים במקרה זה.
סוף דבר 35. לאור כל האמור אני גוזר את עונשו של הנאשם לעונשים הבאים : א. 8 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות.
הנאשם יתייצב לריצוי המאסר ביום 01/02/2025 בשעה 08:00 בהתאם להוראות הממונה לעבודות השירות, אלא אם הממונה על עבודות השירות יודיע לו על מועד תחילה אחר. מוסבר לנאשם כי עליו לעמוד בתנאי העבודה, וכי כל הפרה של תנאי עבודות השירות עלולה להביא להפסקה מנהלית של העבודות ולריצוי יתרת התקופה במאסר ממש.
ב. מפעיל את המאסר המותנה בן חודשיים מתפ"ק (שלום באר שבע) 17108-09-18. מפעיל את המאסר המותנה בן ארבעה חודשים מת"פ (נוער תל אביב) 12095-04-20, אשר הוארך בתפ"ק (שלום באר שבע) 17108-09-18.
המאסרים המותנים יופעלו במצטבר זה לזה ובחופף לתקופת המאסר שהוטלה בתיק זה.
סה"כ מאסר שירצה הנאשם בתיק זה - 8 חודשים אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות. |
|
ג. מאסר על תנאי לתקופה של 8 חודשים. המאסר המותנה יופעל אם תוך תקופה של שלוש שנים מהיום, יעבור הנאשם על עבירת סמים מסוג פשע בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג - 1973.
ד. הצדדים לא טענו ביחס להתחייבות התלויה ועומדת כנגד הנאשם. בשל הוראת סעיף 76 לחוק העונשין לפיו - "התחייב אדם לפי סעיף 72 להימנע מעבירה, ולאחר מכן בית משפט הרשיעו בעבירה שהתחייב להימנע ממנה או קבע כי הוא ביצע את העבירה כאמור אך לא הרשיעו, יצווה בית המשפט שהרשיע או שקבע כאמור, על תשלום סכום ההתחייבות"- על כן, ובשל כך שעל הנאשם רובץ נטל כלכלי שאינו תואם את גילו הצעיר, מצאתי לנכון להימנע מהטלת קנס. יחד עם זאת אטיל התחייבות משמעותית אשר תעמוד תלויה כנגד הנאשם לבל ישוב לבצע עבירות.
ה. הפעלת התחייבות מתפ"ק (שלום באר שבע) 17108-09-18 בסך 2,000 ₪. ההתחייבות תשולם בעשרה תשלומים חודשיים שווים ורצופים, החל מיום 01/05/2025. תשומת לב הנאשם, כי אי עמידה בתשלום תביא להעמדת הסכום כולו לפירעון. את ההתחייבות ניתן לשלם כעבור 3 ימים מהיום באחת מהדרכים הבאות: · בכרטיס אשראי - באתר המקוון של רשות האכיפה והגבייה, www.eca.gov.il · מוקד שירות טלפוני בשרות עצמי (מרכז גבייה) - בטלפון 35592* או בטלפון ***-******* · במזומן בכל סניף של בנק הדואר - בהצגת תעודת זהות בלבד (אין צורך בהצגת בשוברי תשלום).
ו. הנאשם יתחייב בסך 7,500 ₪ שלא לעבור על עבירת סמים מסוג פשע בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים הנ"ל, וזאת לתקופה של שלוש שנים מהיום.
ז. ניתן בזאת צו מבחן בפיקוח שירות המבחן למשך 18 חודשים מהיום. הובהרה לנאשם חובת שיתוף הפעולה עם שירות המבחן. הובהר לנאשם, כי אם לא ישתף פעולה עם שירות המבחן ניתן יהיה להפקיע את הצו ולגזור עונשו מחדש.
ח. פסילה מלקבל או להחזיק ברישיון על תנאי לתקופה של 12 חודשים. הפסילה תופעל אם תוך תקופה של שנתיים מהיום, יעבור הנאשם על עבירה סמים מסוג פשע בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים הנ"ל.
המזכירות תעביר עותק מגזר הדין לשירות המבחן. מורה על השמדת הסמים בכפוף לחלוף מועד הערעור. זכות ערעור תוך 45 ימים מהיום לבית המשפט המחוזי.
ניתן היום, ב טבת תשפ"ה, 02 ינואר 2025, במעמד הצדדים.
|
