ת”פ (חיפה) 39852-05-23 – מדינת ישראל נ’ יבגני גיזיאטולין,
ת"פ (חיפה) 39852-05-23 - מדינת ישראל נ' יבגני גיזיאטולין,מחוזי חיפה ת"פ (חיפה) 39852-05-23 מדינת ישראל נ ג ד יבגני גיזיאטולין, בית המשפט המחוזי בחיפה [15.07.2024] כבוד השופט אמיר טובי, שופט בכיר ב"כ הנאשם - עו"ד ליאוניד פרחובניק (מטעם הסנגוריה הציבורית) גזר דין
בהמשך להחלטתי מיום 24.6.2024 ועל יסוד הנימוקים שפורטו בה, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1. 9 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות בהתאם לחוות דעתו של הממונה על עבודות השירות מיום 14.7.2024.
הנאשם ירצה את עבודות השירות במרכז הטניס בעכו, רחוב שלום הגליל 3 - עכו, ויועסק בהיקף של חמשה ימים בשבוע, על פי טווח השעות המתאפשר בחוק העונשין, וזאת החל מיום 4.11.2024. במועד זה יתייצב הנאשם בשעה 08:00 במשרדי הממונה על עבודות השירות יחידת ברקאי, שלוחת צפון, סמוך לכלא מגידו, לצורך קליטה והצבה.
מובהר בזאת לנאשם כי מדובר בתנאי העסקה קפדניים המחייבים התייצבות רציפה ומילוי הוראות החוק והנחיות הממונים עליו וכי כל חריגה מהכללים עלולה להביא להפסקת ריצוי עונשו בדרך זו ונשיאת יתרת העונש תחת מאסר בפועל.
2. 5 חודשי מאסר על תנאי לבל יעבור משך שלוש שנים עבירת הצתה או עבירת אלימות ויורשע בגינה.
3. צו מבחן למשך 18 חודשים במהלכם יפקח שירות המבחן על התמדתו של הנאשם בהליך השיקומי והטיפולי. ככל שיתרשם שירות המבחן מכך שהנאשם אינו מתמיד בתוכנית הטיפול או שאינו נתרם ממנה, באופן הבא לידי ביטוי בהמשך קיומם של מצבי סיכון או התנהגות תוקפנית, הוא יודיע על כך לבית המשפט.
|
|
4. שקלתי לחייב את הנאשם בפיצוי המתלונן (בנו) בגין הציוד שניזוק כתוצאה ממעשה ההצתה. לא בלי התלבטות ראיתי שלא לעשות כן, וזאת, בין היתר, נוכח האמור במכתבו של הבן (נע/1) לפיו הוא מבקש למשוך את תלונתו כנגד הנאשם בכל הנוגע לשריפת המחסן ולרכוש שהושחת. בנוסף, הנאשם חזר להתגורר בביתו ומנסה לשקם את חייו ואת יחסיו עם בני משפחתו הגרעינית. בנסיבות, הטלת חיוב כספי עלולה לסכל או למצער להקשות על הליך שיקומי זה.
המזכירות תמציא גזר הדין לשירות המבחן ולממונה על עבודות השירות.
זכות ערעור לבית המשפט העליון תוך 45 ימים.
ניתן היום, ט' תמוז תשפ"ד, 15 יולי 2024, במעמד הנוכחים.
|
