תפ"ח 16149/10/20 – מדינת ישראל נגד פאדי אמארה
1
בפני |
כב' הנשיאה אסתר הלמן
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
הנאשם |
פאדי אמארה (עציר) |
|
החלטה |
ביום 14.3.22 הורינו על עריכת תסקיר נפגע עבירה והמשך הדיון נדחה ליום 28.6.22 לשם שמיעת הטיעונים לעונש.
ביום 16.6.22 התקבלה הודעת שירות המבחן (המפקחת המחוזית לנפגעי עבירה), כי תואמה פגישה עם המשפחה רק לתחילת חודש אוגוסט 2022 ולכן התבקשה דחיית המועד.
ב"כ המאשימה הודיע כי תסקיר נפגעי העבירה הוא ראיה מהותית ביותר במסגרת ראיות התביעה לעונש ועל כן אין מנוס מלהסכים לדחייה. לעומת זאת, ב"כ הנאשם עמד על כך שהנאשם עצור כבר מאז 12.9.20 והתנגד לדחייה גם בהתחשב בזמן שחלף מאז ניתנה ההחלטה.
הנאשם הורשע ברצח אחיינו. משפחת המנוח הביעה רצון להיפגש עם עורך תסקיר נפגע העבירה, וככל הנראה העיכוב בהכנת התסקיר נובע מהעומס המוטל על שירות המבחן.
באמצעות תסקיר נפגע העבירה מבקשת המאשימה להביא בפני בית המשפט תמונה מלאה של הפגיעה שהסבו מעשי הנאשם למשפחת הקורבן. יתרה מכך, באמצעות התסקיר מבקשת משפחת המנוח להשמיע את קולה בטרם יינתן גזר הדין.
בנסיבות אלה, וחרף עמדת הנאשם אנו סבורים כי אין מנוס מדחיית הדיון ליום 21.9.22 בשעה 08:45.
תסקיר נפגעי העבירה יוגש עד ליום 14.9.22.
2
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים ולשירות המבחן בהקדם.
ניתנה היום, כ"א סיוון תשפ"ב, 20 יוני 2022, בהעדר הצדדים.
