ת"פ (ירושלים) 2061-10-22 – מדינת ישראל נ' סיזאר אבראהים
ת"פ (ירושלים) 2061-10-22 - מדינת ישראל נ' סיזאר אבראהיםשלום ירושלים ת"פ (ירושלים) 2061-10-22 מדינת ישראל מטעם הסניגוריה הציבורית נ ג ד סיזאר אבראהים ע"י ב"כ עו"ד ריאד סואעד בית משפט השלום בירושלים [15.12.2024] כבוד השופט דוד שאול גבאי ריכטר
כתב האישום 1. הנאשם הורשע על פי הודאתו בביצוע עבירה של הסעת שב"ח לפי סעיף 12א(ג)(1) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952, בכך שביום 24.12.2021 לפנות בוקר פגש הנאשם בתושב האזור ששהה בירושלים שלא כדין. השב"ח ביקש מהנאשם להסיעו בחזרה הביתה לבית לחם, והנאשם אסף אותו ברכבו והשניים נתפסו במחסום לכיוון בית לחם.
מהלך הדיון 2. הנאשם הודה בכתב האישום ללא הסדר.
טיעונים לעונש 3. הצדדים לא הגיעו להסכמה עונשית. מחד גיסא, ב"כ המאשימה עתר למתחם ענישה שבין חודש לשישה חודשי מאסר ונוכח רישום פלילי, ביקש להטיל על הנאשם חודשיים מאסר שיבוצעו בעבודות שירות אם יימצא מתאים וענישה נלווית. מאידך גיסא, ב"כ הנאשם עמד על חלוף הזמן ועל מדיניות הענישה בעת ביצוע העבירה וכן על נסיבות ביצוע העבירה, וביקש להסתפק בעונש צופה פני עתיד.
קביעת מתחם הענישה |
|
4. מתחם הענישה צריך להתייחס לעקרון ההלימה, הנוגע ליחס לערך החברתי המוגן, מידת הפגיעה בו, נסיבות ביצוע העבירה ומידת אשמו של הנאשם, ומדיניות הענישה.
5. אשר לערכים המוגנים, במעשיו פגע הנאשם בערכים המוגנים של ריבונות המדינה וביטחונה כל זאת במידה נמוכה.
6. אשר לנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, בין הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה יש לשקול את אלה, לעניין קביעת המתחם: אין מדובר בעבירה מתוכננת, אלא ב"לקיחת טרמפ"של תושב האיזור מירושלים לכיוון שטחי האזור בערב חג המולד, שלא בתמורה. עם זאת, גם מהודעת הנאשם עולה, כי צריך היה להימנע מן המעשה. לכן הנאשם אחראי למעשיו. הואיל ואין מדובר בהכנסה לישראל אלא בהוצאה ממנה, מידת הפגיעה בביטחון נמוכה וכך גם הפוטנציאל לפגיעה כזו.
7. אשר למדיניות הענישה הנוהגת, הואיל ומדובר באירוע ישן שקדם לשינוי לחוק בעקבות מלחמת חרבות ברזל, יש להפנות למדיניות הרלבנטית למועד זה, המתמצית ברע"פ 1119/18 חסן נ' מ"י (מיום 9.5.2018), שם אושר מתחם של מאסר מותנה ועד מספר חודשי מאסר ועונש של של"ץ וענישה נלווית בנסיבות חמורות ממקרנות של הסעת שני שב"חים.
8. מתחם הענישה - לפיכך, מתחם הענישה צריך לעמוד על מאסר מותנה ועד ל-4 חודשי מאסר.
נסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה והמיקום במתחם 9. ניתן לתת משקל לנסיבות הבאות שאינן קשורות בביצוע העבירה, במסגרת גזירת העונש בתוך המתחם: מדובר בנאשם כבן 51, נשוי ואב לשלושה ילדים, לחובתו שני רישומים פליליים מינוריים שאינם ממין העניין. הנאשם קיבל אחריות למעשים, ולא דווח על פתיחת תיקים חדשים מאז האירוע (שלהי 2021). לפיכך, יש למקם את הנאשם בתחילת המתחם.
גזירת הדין 10. לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: א. 5 חודשי מאסר על-תנאי, שלא יעבור הנאשם בתוך 3 שנים מהיום כל עבירה על חוק הכניסה לישראל; ב. קנס בסך 2,000 ₪, או 8 ימי מאסר תמורתו אם לא ישולם. הקנס ישולם ב-8 תשלומים שווים ורצופים החל מיום 1.2.2025 ובכל 1 בחודש. לא ישולם תשלום במועד או לא ישולם כלל, יעמוד הקנס לפירעון מיידי; ג. התחייבות בסך 10,000 ₪ שלא לעבור כל עבירה על חוק הכניסה לישראל במשך שנתיים מהיום. הובהר לנאשם שמשמעות ההתחייבות היא, כי אם יעבור את העבירה בתוך התקופה שצוינה, בית המשפט שיגזור את הדין יהא חייב לחלט את ההתחייבות כקנס.
|
|
קנסות ופיצויים ניתן לשלם כעבור 3 ימים מיום מתן גזר הדין בחשבון המרכז לגביית קנסות בדרכים הבאות: · בכרטיס אשראי באתר www.eca.gov.il · בטלפון: 35592* או 073-2055000 · במזומן בכל סניף של בנק הדואר בהצגת תעודת זהות בלבד
לא יונפקו שוברי תשלום.
ניתן לקזז מכל הפקדה שבתיק או בתיק קשור על אף הודעת עיקול. ככל שקיימות יתרות זכות ואין עיקולים ניתן להשיב למפקיד. מובהר כי ככל שבוצעו חילוטים, לא יושבו הכספים.
זכות ערעור כחוק לבית המשפט המחוזי בירושלים בתוך 45 יום מהיום.
ניתן היום, י"ד כסלו תשפ"ה, 15 דצמבר 2024, במעמד הצדדים.
|
